Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
INFOAER: Cum ne Ajută Noul Site al Primăriei să Respirăm mai Ușor în București

INFOAER: Cum ne Ajută Noul Site al Primăriei să Respirăm mai Ușor în București

Într-un oraș aglomerat ca Bucureștiul, calitatea aerului a devenit o preocupare majoră pentru locuitori. Primăria Municipiului București (PMB) a lansat recent INFOAER, un site dedicat monitorizării calității aerului în capitală. Acesta este un pas important în campania de conștientizare și comunicare a Primăriei, care vizează să ofere bucureștenilor informații în timp real despre aerul pe care îl respiră.

INFOAER: Cum ne Ajută Noul Site al Primăriei să Respirăm mai Ușor în București

INFOAER dispune de 44 de senzori amplasați în diverse locații din oraș, inclusiv spitale și unități de învățământ. Acești senzori măsoară nivelurile de poluanți precum particulele în suspensie PM10, PM2,5 și PM1, dioxidul de azot (NO2), ozonul (O3) și hidrogenul sulfurat (H2S). În plus, un autolaborator al PMB patrulează pe străzile orașului pentru a colecta date suplimentare.

Primarul general Nicușor Dan a subliniat că scopul acestor măsurători este de a identifica sursele de poluare și de a stabili măsuri eficiente pentru reducerea concentrațiilor de poluanți. Traficul rutier este una dintre principalele surse de poluare, dar și arderile ilegale de deșeuri contribuie la calitatea slabă a aerului.

Calitatea aerului în București este o problemă complexă, cu multiple cauze. Pe lângă trafic și arderile de deșeuri, orașul suferă și din cauza lipsei de spații verzi. Datele INS arată că în ultimii 25 de ani, suprafața spațiilor verzi din București s-a redus cu aproximativ 7%, în timp ce la nivel european s-a înregistrat o creștere de aproape 40%.

Este clar că INFOAER reprezintă un pas înainte în lupta pentru un aer mai curat în București. Cu toate acestea, este nevoie de un efort susținut și de măsuri concrete pentru a aborda această problemă complexă. Cu informații mai bune și o strategie coerentă, avem șanse mai mari să îmbunătățim calitatea vieții în capitală.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Chirii în Creștere și Lipsa de Spații de Locuit: O Analiză a Pieței Imobiliare Europene și Românești

Articolul următor

Scăderea Numărului de Autorizații de Construcție: Un Semnal de Alarmă pentru Piața Imobiliară

Recomandăm și...