Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Înnoiri în Parcurile Bucureștene: De la Bănci mai Confortabile la Zone de Parkour pentru Tineri

Înnoiri în Parcurile Bucureștene: De la Bănci mai Confortabile la Zone de Parkour pentru Tineri

Bucureștenii care iubesc să petreacă timp în aer liber au un motiv în plus să zâmbească. Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) a finalizat licitația publică pentru achiziționarea a sute de bănci și coșuri de gunoi. Acestea vor fi amplasate în parcurile din Capitală în următoarele săptămâni, conform anunțului făcut de Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu.

Detalii despre mobilier? Vor fi 800 de bănci cu structură de oțel și șezut din lemn, 350 de bănci din beton cu finisaje de piatră de râu și 350 de bănci cu siglă pentru zonele istorice. Prețul total ajunge la 2,3 milioane de lei. În ceea ce privește coșurile de gunoi, vor fi 550 cu scrumieră și decor din lemn, 250 cu scrumieră și decor din piatră și 700 cu capac pentru zonele istorice. Prețul acestora se ridică la 2 milioane de lei.

Înnoiri în Parcurile Bucureștene: De la Bănci mai Confortabile la Zone de Parkour pentru Tineri

Transparența a fost un factor important în procesul de licitație, asigurându-se că fiecare firmă a avut oportunitatea de a participa și de a prezenta cele mai bune oferte. Asta înseamnă că banii publici sunt cheltuiți cu grijă și eficiență.

Dar nu este tot! În Parcul Regele Mihai I, cunoscut și ca fostul Herăstrău, va fi amenajată o zonă de tip Freerun și Parkour pentru copii și adolescenți. Proiectul a fost aprobat în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București și a fost anunțat de primarul Nicușor Dan. Zona va avea o suprafață de 500 de metri pătrați și va dispune de dotări moderne, oferind astfel un spațiu sigur pentru tinerii pasionați de aceste sporturi.

În concluzie, aceste noi adăugiri la parcurile bucureștene nu sunt doar estetice, ci și funcționale. Ele vor îmbunătăți calitatea vieții pentru toți locuitorii, indiferent de vârstă. Este un pas în direcția corectă pentru a face din București un oraș mai verde, mai curat și mai prietenos. Să sperăm că aceste inițiative vor continua și în viitor.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Pasajul Doamna Ghica: Deschidere cu Surprize și Noi Lucrări în Plan

Articolul următor

Modernizarea Tramvaielor Bucureștene: 12 km de Șine Reabilitate pentru o Călătorie mai Plăcută

Recomandăm și...