Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

La revedere, sfârșitul subînchirierii! Spațiul comercial din Sectorul 6 urmează să fie închiriat după licitații publice

Primăria Sector 6 a anunțat că va fi organizată o licitație publică pentru închirierea terenurilor comerciale din raza sa de competență.

În primăvara anului trecut, Consiliul Local S6 a aprobat reguli care vizează eliminarea samsariilor de spații comerciale.

Spațiul comercial disponibil în Sectorul 6 este închiriat de zeci de ani de câteva persoane care profită de monopolul lor asupra lor. Cei implicați subînchiriază spațiile cu mult mai mult decât percepe Primăria Sectorului 6.

În efortul de a elimina această practică, în primăvara anului trecut, consiliul local din Sectorul 6 a votat un proiect de hotărâre privind modul de închiriere a terenurilor și clădirilor disponibile comercianților.

„Cei care vor să plătească direct prin licitații publice la Primăria din Sectorul 6. Adio oameni deștepți care subînchiriază pentru că unii dețin foarte mult spațiu comercial. Ne iau bunuri publice și le dau mai departe, Deci profiturile se mențin. De acum. pe, fiecare contract de închiriere va trece prin Primărie. Este oprirea jocului pentru ciclul spaţiilor comerciale! Pentru noi înseamnă transparenţă, finanţare directă la bugetul local, şi pentru beneficiile comunităţii”, a spus primarul Ciprian Ciucu.

Primăria Sectorului 6 a anunțat că în această perioadă vor fi organizate 18 licitații publice pentru ocuparea spațiilor comerciale libere.

Toate contractele de închiriere noi sunt întocmite după reguli stricte. Iată acestea:

  • licitație publică a terenurilor/clădirilor închiriate
  • Valoarea minimă de închiriere se bazează pe o evaluare efectuată de un evaluator autorizat ANEVAR
  • Licitația este deschisă, deschisă și transparentă
  • Contractul este semnat pentru o anumită perioadă de timp
  • Subînchirierea are ca rezultat anularea contractului

Cu acest set de reguli, PS6 vrea să elimine intermediarul, să lase spațiul să fie închiriat la un preț adecvat, iar banii vor merge la bugetul local. Suma strânsă va fi reinvestită în comunitate, a anunțat primăria într-un comunicat.

Spațiile sunt folosite atât pentru vânzarea de alimente și alte bunuri, cât și pentru prestarea de servicii. Unele spatii pot fi inchiriate pe 2 ani iar altele pe 5 ani. Suprafețele sunt și ele variate, iar spațiile sunt următoarele:

  • 5 metri patrati,
  • 9,45 metri pătrați,
  • 38,74 mp.

Licitația a început cu un preț minim de 17,7 EUR/mp.

În Parcul Crângaşi vor fi scoase la licitaţie şapte case de câte 4 metri pătraţi. Licitația lor începe de la 150 EUR/lună.

Cei interesați să închirieze astfel de spații trebuie să achiziționeze carnetul de atribuire. Costă 200 de lei, transfer PS6. Ofertele pot fi depuse până pe 24 aprilie 2023.

O ședință publică de deschidere a ofertelor va avea loc pe 27 aprilie 2023 la ora 09:00. Ofertele vor fi plasate în două plicuri sigilate.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Harta Magnoliilor a Bucureștiului a fost actualizată. Mai mulți copaci din oraș pot fi admirați la o „plimbare magnifică”

Articolul următor

Autoritatea școlilor Sectorul 6 are site web. Vizualizați lista instituțiilor de învățământ cu un singur click

Recomandăm și...