Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Locuințele vechi cu trei camere din Capitală au crescut cu doar 0,5% în primul an

Locuințele vechi cu trei camere din Capitală au crescut cu doar 0,5% în primul an

Prețurile apartamentelor mai vechi cu trei dormitoare din capitală s-au descurcat bine la începutul anului, dar ritmul mediu de creștere a fost la jumătate față de cel din ianuarie 2022, când economia nu a fost tulburată de războiul din Ucraina și inflația abia începea.

Prețul mediu în ianuarie a fost de 600 de euro, sau cu 0,5 la sută, mai mare la 109.400 de euro în ianuarie decât în ​​decembrie, potrivit indicelui imobiliar ZF, realizat în colaborare cu consultanța imobiliară SVN România. Creștere cu 3,7% sau 3.900 EUR pe an. Aceasta se compară cu o rată anuală de creștere de 7% în ianuarie 2022.
“Este un fapt normal că piața rezidențială oferă mai multe oferte începând cu 2023 decât în ​​decembrie, ceea ce înseamnă că noile înregistrări sunt mai scumpe. Drept urmare, media indicelui imobiliar a crescut pentru a treia lună consecutiv, dar rata anuală de 3,7% din ianuarie. de creștere a încetinit pentru a opta lună consecutiv, aproape de marja de eroare. De remarcat, de asemenea, că inflația anuală în decembrie 2022 este de 9,2% față de rata anuală a inflației din zona euro, atât în ​​partea nou construită, cât și în partea de locuințe care a fost finalizată înainte de 1990”, a declarat Sârbu, CEO al SVN România.

Locuințele vechi cu trei camere din Capitală au crescut cu doar 0,5% în primul an
Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Punerea în funcțiune a primei centrale termice modulare din Sectorul 3. Se va încălzi temporar aproximativ 200 de blocuri

Articolul următor

Cum să trăiești mai bine. Un punct de vedere. „Şansele ca preţurile locuinţelor să scadă anul acesta sunt infime“

Recomandăm și...