Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Locuri de parcare noi și spații pentru biciclete: Militari și nordul Bucureștiului se pregătesc pentru o revoluție urbană

Locuri de parcare noi și spații pentru biciclete: Militari și nordul Bucureștiului se pregătesc pentru o revoluție urbană

Bucureștiul se confruntă adesea cu probleme de trafic și lipsa locurilor de parcare, dar se pare că se fac pași importanți în rezolvarea acestor probleme, cel puțin în Sectorul 6. Primarul Ciprian Ciucu a anunțat recent că vor fi construite 246 de noi locuri de parcare pe Strada Arieșul Mare din Militari. Dintre acestea, 10 vor fi echipate cu stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar 11 vor fi rezervate pentru persoanele cu dizabilități.

Dar nu doar șoferii au parte de vești bune. Dacă ești un iubitor de biciclete, te va bucura să afli că vor fi amenajate și două parcări pentru biciclete, fiecare cu 50 de locuri. În plus, zona va fi îmbogățită cu un spațiu verde și un sistem de iluminat, aducând un plus de estetică și funcționalitate.

Ciprian Ciucu a subliniat că aceste schimbări vin în urma demolării a 150 de garaje din zonă. “Facem locuri de parcare”, a fost mesajul clar al primarului, răspunzând astfel neliniștilor locatarilor.

Locuri de parcare noi și spații pentru biciclete: Militari și nordul Bucureștiului se pregătesc pentru o revoluție urbană

Și nu este singura zonă care beneficiază de astfel de îmbunătățiri. Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că alte 500 de locuri de parcare vor fi construite în nordul Bucureștiului, în zonele Piața Presei și Bd. Expoziției. Aceste locuri sunt deja disponibile pentru șoferi, ceea ce reprezintă un pas important în fluidizarea traficului.

Toate aceste eforturi fac parte dintr-un program mai amplu de sistematizare a circulației în Capitală. Printre obiectivele acestui program se numără crearea de străzi cu sens unic, benzi unice pentru transportul public, sensuri giratorii și, bineînțeles, noi locuri de parcare.

În comparație cu anul trecut, numărul locurilor de parcare din București a crescut cu aproape 30.000, conform spuselor viceprimarului. “Continuăm!”, a fost mesajul său, sugerând că aceasta este doar începutul unor schimbări majore în infrastructura Capitalei.

Deci, dacă locuiești în Militari sau îți petreci mult timp în nordul Bucureștiului, pregătește-te pentru o viață mai ușoară în ceea ce privește parcatul. Și nu uita, dacă ești un fan al mobilității pe două roți, acum ai și mai multe opțiuni pentru a-ți lăsa bicicleta în siguranță.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Descoperă magia științei și tehnologiei: Bucharest Science Festival 2023 îți deschide ușile cunoașterii

Articolul următor

Weekend plin de oportunități pentru iubitorii de animale: Sterilizări gratuite și târg de adopții în Sectorul 2

Recomandăm și...