Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Marea Britanie: Prețurile locuințelor au scăzut pentru a șasea lună consecutiv, în cel mai agresiv ritm din 2012

Marea Britanie: Prețurile locuințelor au scăzut pentru a șasea lună consecutiv, în cel mai agresiv ritm din 2012

Luna trecută, prețurile caselor din Regatul Unit au scăzut cu cel mai rapid ritm anual din 2012, adăugându-se la o scădere provocată de creșterea ratelor ipotecare, potrivit Bloomberg.

Costul mediu al unei case a scăzut luna trecută cu 1,1% față de anul trecut, a anunțat miercuri Institutul Național de Construcții. Aceasta a marcat a șasea lună consecutivă de scăderi ale prețurilor și prima scădere anuală din iunie 2020.

Piețele se luptă să-și recapete impulsul pierdut. Ratele sunt încă cu mult peste minimele din 2021”, a declarat miercuri, economistul șef Nationwide, Robert Gardner.

Raportul evidențiază o serie fără precedent de majorări ale ratelor de dobândă de către Banca Angliei, deoarece consumatorii sunt din ce în ce mai strânși după ce inflația a atins un maxim din ultimii 41 de ani. Acest lucru a împins costurile îndatorării la niveluri nemaivăzute de la criza financiară globală în urmă cu mai bine de un deceniu.

Un raport separat al British Retail Consortium a arătat că prețurile în magazinele din Marea Britanie au crescut cu cel mai rapid ritm din ultimii 18 ani, forțând cumpărătorii să plătească mai mult pentru un coș mai mic de mărfuri.

„Prețurile cu amănuntul, în general, continuă să răspundă la impactul facturilor mai mari la energie, al costurilor de operare mai mari și al condițiilor comerciale mai dure ca urmare a războiului din Ucraina”, a declarat directorul executiv al BRC, Helen Dickinson.

Prețurile locuințelor, care au început să scadă la sfârșitul anului trecut, după ce au crescut în timpul pandemiei, cu rata cheie a dobânzii a Băncii Angliei aproape de zero, se află acum pe cea mai lungă serie de scăderi lunare, depășind scăderile dintre 2008 și 2009.

Casele sunt din ce în ce mai inaccesibile pentru cei care cumpără pentru prima dată din cauza ratelor ipotecare în creștere și a salariilor în scădere, în ciuda scăderii prețurilor la case. Valoarea medie a casei este de 257.406 lire sterline (310.380 USD), în scădere cu 3,7% față de vârful din august 2022.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Dezvoltatorul Impact realizează un profit net de 100 de milioane de lei în 2022

Articolul următor

Cele 4 locuri de joacă din Parcul Circului au fost reparate și se vor deschide în curând. Alte 10 vor fi restaurate în 2023

Recomandăm și...