Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

Mărește spațiul băii și oferă-i mai multă lumină

Acești proprietari care călătoresc mult, și-au dorit o baie complet albă, inspirată din băile de lux pe care le frecventau adesea. Au fost binecuvântați cu o baie principală neobișnuit de spațioasă, dar vestea bună s-a încheiat acolo. Problema, după cum a descoperit designerul, a fost că spațiul era prost utilizat. Avea un singur perete mic în centrul camerei, cu o mică chiuvetă dublă de sine stătătoare, o intrare incomodă de duș în zig-zag și coloane ciudate în stil mediteranean, care nu mergeau cu restul casei.

De asemenea, proprietarii doreau și aveau nevoie de mult mai mult spațiu de depozitare. Designul nu numai că a reorientat și organizat spațiul – adăugând facilități precum un „bar de frumusețe”, zonă de machiaj și dressing, duș cu aburi și coș pentru rufe – dar și a dat camerei mari sentimentul de proporție de care îi lipsea. Utilizarea marmurei albe și a dulapurilor albe a stabilit sentimentul de spa pe care proprietarii îl urmăreau. Pentru a adăuga interes vizual și un pic de „pop și strălucire” paletei complet albe, designerul a folosit în mod judicios fronturile dulapurilor cu oglindă, mozaicul cu oglindă și accente de iluminat din cristal.

Mărește spațiul băii și oferă-i mai multă lumină

ÎNAINTE: Zona de cadă sporită a fost stabilită stângaci la 45 unghi de grade și, în ciuda pereților cu oglindă, se simțea un spațiu închis.

Mărește spațiul băii și oferă-i mai multă lumină

DUPĂ: Baia este acum mai luminoasă și reorganizată. Designerul a început prin a îndrepta platforma căzii și a așeza-o paralel cu chiuveta dublă, care se află pe partea din spate a unui perete curbat. Facilitățile – cadă, duș cu apă și duș cu aburi – se aliniază acum pe un perete, în timp ce zona de machiaj și dresing ocupă întregul perete alăturat. Rafturile deschise care flanchează cada și barul de frumusețe oferă spațiu suplimentar de depozitare și oportunități decorative. Pentru a însufleți spațiul complet alb, a ales accente de oglindă și de cristal, cum ar fi țiglă de mozaic cu oglindă de pe coloanele pentru cadă și spătarul chiuvetei și corpurile de iluminat din cristal.

Oglinda din spatele căzii reflectă o altă facilități atrăgătoare. Această invenție prezintă o oglindă în două direcții – cu dimensiuni personalizate pentru acest proiect – care ascunde un ecran de televizor care apare în oglindă la o apăsare a unui buton, apoi dispare la fel de ușor din vedere.

Mărește spațiul băii și oferă-i mai multă lumină

Designerul a adăugat un duș pentru două persoane, sporind senzația de spa a băii. Ea a înlocuit fereastra originală cu rame din lemn cu una etanșă din aluminiu placată cu vinil, cu sticlă mată.

Mărește spațiul băii și oferă-i mai multă lumină

ÎNAINTE: Masa de toaletă și oglinda originale de sine stătătoare erau mult prea mici pentru a ancora corect peretele lung al băii și nu ofereau spațiu de depozitare. Peretele drept bloca, mai degrabă decât facilita, trecerea în cameră.

Mărește spațiul băii și oferă-i mai multă lumină

DUPĂ: Peretele curbat de intrare arată drumul către zona de machiaj și dresing lungă, care acum ocupă întregul perete și are rafturi încorporate, precum și dulapuri de depozitare animate inteligent de panouri de oglindă încorporate. Oglinda mare ajută la reflectarea luminii înapoi în cameră. Rafturile din partea dreaptă sunt prevăzute cu un panou cu deschidere rapidă care ascunde coșul pentru rufe.

Mărește spațiul băii și oferă-i mai multă lumină

Rafturile deschise ale barului de frumusețe creează o oportunitate de a introduce un pic de culoare în cameră. Au folosit accente de cristal, cum ar fi corpul de iluminat central al camerei, pentru a adăuga „sclipire și glam” spațiului.

Mărește spațiul băii și oferă-i mai multă lumină

ÎNAINTE: În baia originală, chiuveta mică cu chiuvetă dublă fusese așezate pe un perete mic care împărțea prost spațiul.

Mărește spațiul băii și oferă-i mai multă lumină

Reproiectarea s-a concentrat pe utilizarea întregului spațiu, dar într-un mod care a creat un flux confortabil de la o zonă la alta. Peretele curbat așezat lângă intrarea din dormitorul matrimonial facilitează acest flux, fie către vanitatea barului de frumusețe din dreapta, fie către dresing din stânga. Partea inversă a peretelui curbat găzduiește zona de chiuvetă dublă, acum așezată paralel cu dușul cu aburi, dulapul și cada. Reorganizarea spațială nu numai că a eliminat unghiurile ciudate în favoarea liniilor curate, ci a contribuit la sentimentul general de liniște al băii.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Dulapurile albe rămân în fruntea listelor de dorințe pentru bucătărie

Articolul următor

Sărbătoarea culorilor: când să folosiți violetul în sala de mese

Recomandăm și...