Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

Meta Estate Trust aprobă derularea unei oferte publice inițiale (IPO) urmată de listare companiei

Meta Estate Trust aprobă derularea unei oferte publice inițiale (IPO) urmată de listare companiei
„Vom pune la dispoziția celor interesați de piața imobiliară o alternativă atractivă investițiilor tradiționale ce oferă protecție la inflație în contextul economic actual. Motivele principale pentru care ne dorim listarea sunt accesul la piața de capital pentru a crește rapid activele companiei și a dezvolta noi linii de business. De asemenea, ne dorim să atragem și reținem mai ușor persoane talentate în companie, să generăm lichiditate pentru acționari și să creștem reputația organizației. Avem în vedere ca derularea IPO-ului să aibă loc cât mai curând, ținta noastră fiind luna mai. Modelul de business oferă multă flexibilitate pentru valorificarea noilor oportunități ce se conturează în piață”, a declarat Eugen Voicu, Președinte al Consiliului de Administrație Meta Estate Trust.
În ce investește Meta Estate
Investițiile imobiliare reprezintă active de refugiu, iar modelul de business aplicat de Meta Estate Trust asigură o diminuare a riscurilor prin diversificare atât geografică, cât și pe segmente de piață, dar mai ales printr-o rotație rapidă a capitalului. De asemenea, prin listarea companiei, investitorii se vor bucura de lichiditate pentru o clasă de active tradițional ilichidă.
Pe lângă majorarea capitalului social, acționarii au decis și emiterea, în următorii doi ani, a unor serii de obligațiuni în valoare totală de până la 10 milioane de euro.
„Abordarea agilă și expertiza echipei Meta Estate Trust ne permit căutarea celor mai bune soluții de investiții indiferent de contextul economic. Modelul nostru este unul rezilient inclusiv în perioade de recesiune, când se nasc și oportunități. Pentru a beneficia într-o măsură mai mare de asemenea ocazii, dorim să atragem capital de la investitori care caută, în acest moment, alternative cu potențial mare”, a subliniat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.
Meta Estate Trust SA este un holding lansat pe piața imobiliară autohtonă de către un grup de antreprenori cu expertiză solidă pe piața de real estate și de capital. Modelul de business presupune investiții în segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotație a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare.
———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/meta-estate-trust-listare-bvb_576006.html

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

SkyTower, cea mai înaltă clădire din România, anunță doi noi chiriași

Articolul următor

Record după 1989: peste 72.000 de locuințe finalizate în 2021

Recomandăm și...