Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Modernizarea canalizării în București: Ce înseamnă pentru tine noile reparații și stația de epurare de la Glina

Modernizarea canalizării în București: Ce înseamnă pentru tine noile reparații și stația de epurare de la Glina

Dacă te-ai întrebat vreodată unde se duc apele uzate din București, răspunsul este: prin principala magistrală de canalizare a Capitalei, care se află sub Râul Dâmbovița. Această magistrală și alte canale colectoare din cele șase sectoare ale orașului vor intra în reparații în perioada următoare. Lucrările la Stația de Epurare a Apelor Uzate (SEAU) de la Glina, inclusiv un incinerator de nămol, sunt aproape de finalizare.

Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat că aceste lucrări sunt finanțate din partea Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune. Proiectul vizează extinderea stației de la Glina, construirea unui incinerator pentru nămol și lucrări de reabilitare la “Caseta”, cum este denumită magistrala principală de canalizare.

Modernizarea canalizării în București: Ce înseamnă pentru tine noile reparații și stația de epurare de la Glina

Această inițiativă este un pas important pentru îmbunătățirea infrastructurii orașului și pentru conformarea la normele europene. Lucrările la stația de epurare de la Glina sunt finalizate în proporție de 90% și se așteaptă să fie gata până la sfârșitul anului. Aceasta va permite tratamentul a 10 metri cubi de apă pe secundă, față de 5 metri cubi în prezent.

În plus, proiectul include și investiții în tehnologii pentru controlul pânzei freatice. Aceasta este o veste bună pentru toți bucureștenii, întrucât o canalizare eficientă și un sistem de epurare modern sunt esențiale pentru sănătatea publică și pentru protejarea mediului.

În concluzie, aceste lucrări reprezintă un pas important în modernizarea infrastructurii capitalei. Dacă locuiești în București, aceste schimbări vor avea un impact pozitiv asupra calității vieții tale și a celor dragi.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Străzi mai luminoase și mai sigure în București: 49 de bulevarde și străzi vor beneficia de iluminat modernizat

Articolul următor

Străzi noi și modernizate în Sectorul 2: Ce schimbări aduce Primăria pentru locuitorii zonei

Recomandăm și...