Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Nicuşor Dan a eliberat autorizaţia de construcţie pentru Turnul Bancorex. Se vor executa lucrări de extindere și amenajare a teritoriului, iar parcările subterane vor fi reamenajate

Nicuşor Dan a eliberat autorizaţia de construcţie pentru Turnul Bancorex. Se vor executa lucrări de extindere și amenajare a teritoriului, iar parcările subterane vor fi reamenajate

Clădirea Bancorex din Calea Victoriei va fi restaurată. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a eliberat autorizaţia de construire.

Primarul Nicuşor Dan a anunţat pe Facebook că a eliberat autorizație de construire pentru clădirea Bancorex de la Calea Victoriei nr. 15:

„Am eliberat autorizație de construire pentru imobilul Bancorex, situat la Calea Victoriei 15, o stradă emblematică a orașului în cadrul unei zone protejate. Mă bucur să văd că dezvoltatorul respectă normele de urbanism și integrează imobilul în seriozitatea Proiect cartier cultural adiacent.În situația actuală se remediază pe cât posibil o greșeală majoră de urbanism din anii 1990”.

Primarul a mai spus că vor avea loc reconfigurari spațiale și volumetrice, extinderi de clădiri, lucrări exterioare și de amenajare și reamenajarea parcărilor subterane.

În plus, „podiumul” va fi transformat pentru amenajarea teraselor cu iarbă pentru extinderea spațiului public în clădirea CEC.

Nicuşor Dan a mai spus că se vor efectua lucrări şi pentru eficienţa energetică a clădirii, în timp ce vizibilitatea clădirii CEC şi a magazinului Victoria va fi mărită după ce se va îndepărta o parte din pardoseală:

În plus, se vor desfășura lucrări de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirii, vizibilitatea clădirii CEC și a magazinului Victoria fiind îmbunătățită pe măsură ce o parte a podelei este îndepărtată.

Toate interventiile se vor efectua pe baza avizelor obtinute, cu respectarea certificatelor de urbanism si pe baza expertizei tehnice si a proiectelor tehnice. Clădirea a fost construită în 1994 ca clădire de birouri și nu este înscrisă în Registrul Monumentelor Istorice.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni de la data începerii, iar perioada de construcție specifică va fi anunțată separat.

Autorizația este valabilă 24 de luni de la data eliberării, iar executarea autorizației trebuie să înceapă în această perioadă.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Grădina Botanică din București se transformă într-o grădină de lumini, având ca invitat de onoare „Alice în Țara Minunilor”. Expoziția durează 4 luni

Articolul următor

Lucrări în Sectorul 3 : Conducta este foarte importantă pentru comunitățile din Titan, Sălajan, Ozana și imobilele de pe Bd. 1 decembrie 1918.

Recomandăm și...