Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Nicuşor Dan: Se vor repara alţi 14,8 kilometri din reţeaua de încălzire. Lista străzilor care urmează să fie deschise pentru șantiere

Nicuşor Dan: Se vor repara alţi 14,8 kilometri din reţeaua de încălzire. Lista străzilor care urmează să fie deschise pentru șantiere

Nicuşor Dan i-a anunţat pe bucureşteni că se vor reface alţi 14,8 kilometri din reţeaua de încălzire. Primarul Capitalei a raportat că 85% din finanțarea acestor șantiere provine de la Ministerul Dezvoltării. Această achiziție este împărțită în 4 loturi.

Nicuşor Dan a postat miercuri, 25 octombrie, pe pagina sa de Facebook că alţi 14,8 kilometri din reţeaua de încălzire vor fi reabilitati, cu finanţare de 85% oferită de Ministerul Dezvoltării.

Primarul Capitalei a spus că achiziția a fost împărțită în 4 loturi și a transmis o listă cu străzile vizate pentru șantier:

Lotul 1 – Se va moderniza 5,92 km conductă pe următoarele drumuri: Bd. Chișinău, str. Torentului, str. Florica Pantazi, str. Mircea Rosetti, str. Vulcanei, str. Baicului, str. Dumitru Slugeru, str. Dimitrie Groza, Strada Răuşeni, Strada Vasile Stolnicul, Strada Doamna Ghica, Strada Azuga
Parcela 2 – intersecția dintre Basarabia și Chișinău, Basarabia și Sf. Morarilor, Basarabia, până la platforma industrială CET Titan, va moderniza 4 kilometri de conductă.
Parcela 3 – Strada Ion Berindei și conducta de 0,62 km lungime de la intersecția străzii Ion Berindei și strada Doamna Ghica vor fi modernizate.
Parcela 4 – 4,2 kilometri de conducte vor fi modernizate pe strada Theodor Sperantia, strada Calea Călăraşilor şi Str. Matei Basarab.
De la data emiterii ordinului administrativ de începere, perioada de finalizare a proiectului este de 18 luni.

Nicuşor Dan a spus că lucrările de modernizare a reţelei pentru a cincea ţintă sunt deja în derulare şi sunt realizate de către Compania Municipală Energetica Servicii din Bd. Timişoara.

Pe 2 octombrie 2023, Energetica Servicii a anunțat că construcția decurge într-un ritm rapid. Pe Bd. Timişoara în apropiere de intersecţia Strada Braşov au fost montaţi peste 650 de metri de conducte noi preizolate dotate cu senzori de detectare a avariilor.

Proiectul de modernizare a rețelei de încălzire este de mare importanță pentru toți bucureștenii, iar modernizarea acestei părți a Magistralei I Vest va crea condiții de furnizare a energiei termice fără avarii și leșin, chiar începând din această iarnă. Locuitorii comunității Drumul Taberei, Ghencea și chiar Rahova au anunțat atunci pe Facebook Energetica Servicii.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Benzi pentru STB pe traseul dintre centrul și nordul Capitalei

Recomandăm și...