Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Noul centru PrimoHub din București se deschide la Bd. Iuliu Maniu. Este dedicat copiilor români și ucraineni de 0-6 ani

Noul centru PrimoHub din București se deschide la Bd. Iuliu Maniu. Este dedicat copiilor români și ucraineni de 0-6 ani

Un nou centru de joacă, învățare și parenting PrimoHUB și-a deschis porțile pentru copiii defavorizați români și ucraineni care locuiesc în București. Este dedicat atât copiilor de la 0 la 6 ani, cât și părinților acestora.

În cadrul centrului, copiii români și ucraineni defavorizați din București vor beneficia de servicii de educație timpurie. Activitățile vor fi susținute de UNICEF, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Municipiului București (DGASMB) și Centrul pentru Educație Progresivă și Dezvoltare Profesională.

Noul Centru PrimoHub, situat pe Bulevardul Iuliu Maniu, nr.111, este o creșă menită să stimuleze dezvoltarea copiilor defavorizați prin:

  • creșterea oportunităților educaționale,
  • dezvoltarea abilităților parentale în rândul membrilor comunității,
  • extinderea competențelor educatorilor.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Municipiului București (PMB), care este dedicat promovării incluziunii sociale prin educație și îngrijire timpurie a copiilor cu vârste între 0 și 6 ani:

„Primii ani de viață sunt determinanți pentru viața și bunăstarea viitorilor adulți, motiv pentru care este necesară sprijinirea educației și integrării copiilor de la o vârstă fragedă. De aceea suntem bucuroși să continuăm să lucrăm cu partenerii noștri pentru a sprijini familiile vulnerabile care locuiesc în București”, spune Nicușor Dan.

Centrele PrimoHub servesc, de asemenea, părinților și îngrijitorilor acestora, dezvoltând abilitățile necesare pentru a le oferi cea mai bună viață posibilă, în timp ce copiii se joacă și învață printr-o varietate de activități. Adulții pot beneficia de serviciile de sprijin parental oferite la centru.

În România, s-au deschis 10 centre de învățare și îngrijire a copiilor PrimoHub, UNICEF și Step by Step și sunt planificate încă cinci.

Primăria Municipiului București și afiliații săi – Direcția Generală de Asistență Socială București (DGASMB) și Autoritatea Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) – și UNICEF au venit în sprijinul copiilor și familiilor afectate de război la granițele țării.

Mai multe centre de sprijin pentru copiii și refugiații români și familiile acestora s-au deschis la următoarele adrese:

  • Bulevardul Regina Elisabeta nr. 75,
  • Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 6A,
  • Bulevardul Theodor Pallady nr. 37.
Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

„Bulevardul corporatiștilor” capitalei va avea o linie de tramvai și două benzi pe sens pe toată lungimea

Articolul următor

Daniel Băluță a anunțat deschiderea unui nou parcare în Piața Unirii. 100 de locuri de parcare rezidențiale vor fi alocate bucureștenilor

Recomandăm și...