Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
O gură de aer proaspăt în Sectorul 4: Parcul Tudor Arghezi, mai mult decât un simplu spațiu verde!

O gură de aer proaspăt în Sectorul 4: Parcul Tudor Arghezi, mai mult decât un simplu spațiu verde!

Într-o perioadă în care Bucureștiul pare să fie tot mai sufocat de beton și trafic, o veste bună vine din partea Primăriei Sectorului 4. Pe bulevardul Metalurgiei, a fost inaugurat Parcul Tudor Arghezi, un spațiu verde de 4 hectare, care aduce un suflu nou într-o zonă unde s-au construit numeroase blocuri noi, dar fără facilități esențiale precum zone verzi sau trotuare. Și pentru că vorbim de un sector al Capitalei unde spațiile verzi sunt o raritate, acest parc e ca o gură de aer proaspăt.

Primarul Daniel Băluță a anunțat că acesta nu este sfârșitul. Planurile de extindere a parcului sunt deja în derulare, cu intenția de a dubla suprafața actuală. Acest lucru se va realiza prin proceduri de expropriere, iar spațiul adițional va fi dedicat sportului. Într-adevăr, Parcul Tudor Arghezi are deja o pistă de alergare, una pentru biciclete, una pentru trotinete și o zonă de fitness.

O gură de aer proaspăt în Sectorul 4: Parcul Tudor Arghezi, mai mult decât un simplu spațiu verde!

Dar nu doar sportivii au de câștigat. Parcul vine și cu o fântână arteziană muzicală, o plajă ecologică și un spațiu special pentru animalele de companie. Cu toate acestea, parcarea nu a fost neglijată. O parcare supraetajată de 150 de locuri a fost amenajată pentru a facilita accesul vizitatorilor.

Totuși, un detaliu important lipsește: locurile de joacă pentru copii. Dar primarul Daniel Băluță a asigurat că această problemă va fi rezolvată în curând. Lucrările la parc au început în februarie 2022 și aveau un termen de finalizare de 18 luni, dar se pare că lucrurile s-au mișcat mai repede. Inițial, parcul avea 27.000 mp, dar anul trecut s-a decis extinderea lui cu încă un hectar. În total, investiția se ridică la aproximativ 40 de milioane de lei.

Licitația pentru lucrările de construire a fost câștigată de trei firme: OMEGA STAR SISTEMS, Totul Verde și QUEEN EIRINI S.R.L. Acestea au avut sarcina de a transforma un teren gol într-un spațiu verde care să aducă bucurie și relaxare locuitorilor din zona bd. Metalurgiei.

În concluzie, Parcul Tudor Arghezi este un pas important în direcția corectă pentru un București care are nevoie disperată de mai multe spații verzi. Este un exemplu de bune practici și speranță pentru toți cei care s-au mutat în cartiere de blocuri noi, dar lipsite de facilități de bază. Cu inițiative ca aceasta, Bucureștiul are toate șansele să devină un oraș mai aerisit, mai verde și mai conectat cu nevoile locuitorilor săi.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Un nou aeroport în sudul Bucureștiului: Pas spre un oraș european sau doar un vis?

Articolul următor

Descoperă magia științei și tehnologiei: Bucharest Science Festival 2023 îți deschide ușile cunoașterii

Recomandăm și...