Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
O săptămână de muzică și cultură: piața festivalului George Enescu transformă Bucureștiul într-o sală de concert în aer liber

O săptămână de muzică și cultură: piața festivalului George Enescu transformă Bucureștiul într-o sală de concert în aer liber

Dacă sunteți un iubitor de muzică clasică sau pur și simplu doriți să vă îmbogățiți experiența culturală, Piața Festivalului “George Enescu” este locul unde trebuie să fiți. Desfășurată între 17 și 24 septembrie 2023, această săptămână de concerte gratuite în aer liber este organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Piața Festivalului face parte din seria de proiecte ale Festivalului “George Enescu”, care este al treilea cel mai important eveniment muzical din lume, după BBC Proms și Lucerne Festival. Evenimentul aduce în centrul Bucureștiului, pe scena din Piața “George Enescu”, cele mai bine cotate orchestre, ansambluri și dirijori din România.

Pe scena din fața Ateneului Român, veți putea urmări concerte zilnice susținute de orchestre, coruri, dirijori și instrumentiști din România și Republica Moldova. Printre artiștii care vor urca pe scenă se numără pianista Mădălina Pașol, violonistul Alexandru Tomescu, și flautistul Matei Ioachimescu, alături de trioul PERCUSSIONescu.

O săptămână de muzică și cultură: piața festivalului George Enescu transformă Bucureștiul într-o sală de concert în aer liber

Dacă sunteți curioși despre program, astăzi, 18 septembrie, veți putea urmări “Opereta Stars” și “Recital cameral”, iar mâine, 19 septembrie, va fi “Recitalul bursierilor Fundația Regală Margareta a României” și “Recital de pian Mădălina Pașol”. Miercuri, 20 septembrie, va fi “Seara BRD – „De la muzica Renașterii la muzica clasică și electronică”.

Joi, 21 septembrie, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Republica Moldova va urca pe scenă, iar vineri, 22 septembrie, va fi rândul Big Bandului Radio România. Sâmbătă, 23 septembrie, Orchestra Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea va fi în centrul atenției, iar duminică, 24 septembrie, Orchestra Camerata Regală, dirijată de Constantin Grigore, va încheia săptămâna de concerte, avându-l ca solist pe Zoli Toth.

Accesul publicului este gratuit, așa că nu aveți niciun motiv să nu vă bucurați de această săptămână plină de muzică și cultură. Este o oportunitate excelentă de a vă apropia de muzica clasică și de a vă bucura de talentele muzicale ale României. Mai multe informații puteți găsi pe site-ul ARCUB.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Buftea se conectează la viitor: Noul pasaj suprateran și cum va schimba el peisajul rutier

Articolul următor

Ce înseamnă noile șantiere pentru traficul din București? Sfaturi pentru a evita aglomerația

Recomandăm și...