Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

Oferă-i copilului tău cea mai sănătoasă și mai sigură cameră posibilă

Protejați-vă nou-născutul alegând mobilier, lenjerie de pat, covoare și vopsea netoxice. Vă oferim toate detaliile aici.

Bebelușii își petrec cea mai mare parte din primul an dormind. Deci, în mod natural, ar trebui să aibă cel mai sigur și mai îngrijitor spațiu posibil, nu? Agenția pentru Protecția Mediului a descoperit că aerul din interior este de două până la cinci ori mai poluat decât aerul din exterior, iar mulți dintre poluanții și substanțele chimice care ar putea dăuna copilului tău nu sunt vizibile cu ochiul liber. Materialele plastice și vinilul pot elibera BPA potențial dăunător, iar multe textile sunt tratate cu substanțe ignifuge toxice. Din fericire, în lumina acestui fapt, piața a răspuns cu pătuțuri și mobilier fără substanțe chimice și saltele și cearșafuri organice, toate care se simt mai bine, miros mai bine și ajută la menținerea copilului confortabil, sănătos și în siguranță.

Oferă-i copilului tău cea mai sănătoasă și mai sigură cameră posibilă

Pentru a găsi cel mai sigur pătuț , evitați plăcile de fibre de densitate medie, placajul, PAL și lemnul laminat, care conțin aproape întotdeauna formaldehidă cancerigenă, care se poate infiltra în aerul camerei copilului dumneavoastră. Lemnul masiv cu un finisaj netoxic pe bază de apă sau răchita din fibre naturale precum ratanul, salcia sau bambusul sunt cele mai bune pariuri. Pătuțul prezentat aici este fabricat din arțar brut certificat și finisat cu finisaje netoxice.

Rețineți când faceți cumpărături pentru un pătuț sănătos:

 • Pătuțurile fabricate înainte de 1990 pot fi slabe din punct de vedere structural și au părți libere. Pătuțurile antice pot avea vopsea cu plumb.
 • Dacă nu ești sigur de lemnul sau finisajele pătuțului tău, așezați-l în aer liber sau într-un garaj bine ventilat timp de cel puțin o lună înainte de a-l folosi. Acest lucru va permite oricăror substanțe chimice problematice să dispară înainte de a le aduce în camera copilului.
 • Dacă cumpărați sau moșteniți un pătuț care conține PAL, sigilați-l complet folosind o vopsea de etanșare special concepută pentru a preveni scăparea oricăror substanțe chimice în aer.
Oferă-i copilului tău cea mai sănătoasă și mai sigură cameră posibilă

Saltea de pat matlasată din bumbac organic. Saltelele tradiționale pentru pătuț sunt fabricate din materiale plastice, care curg BPA și sunt tratate cu substanțe chimice ignifuge. Toate aceste substanțe chimice pot fi absorbite prin pielea bebelușului și ingerate sau inhalate, dăunând hormonilor în curs de dezvoltare și sistemelor nervoase. Unii sunt potențiali cancerigeni.

Poți evita să adormi bebelușul într-un pat plin de substanțe chimice, optând pentru saltele din lână și bumbac fără vinil, precum aceasta de la Naturepedic.

Rețineți când faceți cumpărături pentru o saltea sănătoasă pentru pătuț:

 • Spuma de soia, care este adesea promovată ca „verde” și „sănătoasă”, este de obicei spumă poliuretanică amestecată cu 12 până la 17% ulei de soia modificat genetic și tratată cu ignifugă toxice. Este riscant și mai bine evitat.
 • Orice saltea cu umplutură din bumbac organic sau țesătură de suprafață poate fi numită organică. Unele saltele „organice” au acoperiri de vinil. Vinilul, care este fabricat folosind plumb și substanțe chimice potențial cancerigene, este cel mai bine evitat.
 • „Bumbacul natural” nu îndeplinește aceleași standarde ca și bumbacul organic și este probabil să fie plin de substanțe chimice.
 • Căutați interioare de saltele din lemn netratat, metal și adezivi netoxici.
 • Căutați o saltea care îndeplinește Standardele Globale pentru Textile Organice (GOTS), ceea ce înseamnă că nu conține toxine și este fabricată din fibre și țesături certificate de Programul Național Organic al Europei.
Oferă-i copilului tău cea mai sănătoasă și mai sigură cameră posibilă

Pături pentru copii din bumbac organic. Bumbacul organic și lâna organică sunt cele mai bune pariuri atunci când vine vorba de saltele și lenjerie de pat, dar rețineți că pernuțele din lână nu pot fi spălate la mașină. Cea mai bună saltea este fabricată din bumbac organic țesut strâns.

Rețineți când faceți cumpărături pentru lenjeria de pat pentru bebeluș:

 • Cânepa, o fibră durabilă dintr-o plantă care crește bine fără substanțe chimice, este, de asemenea, o alegere bună. Uneori se adaugă mătase pentru a face fibrele de cânepă mai moi.
 • Consolatoarele din puf de gâscă pot declanșa alergii și sindromul morții subite a sugarului.
 • Tampoanele din spumă poliuretanică sunt tratate cu substanțe ignifuge, iar vinilul – care, așa cum am menționat deja, este fabricat din plumb și poate elibera substanțe cancerigene dăunătoare – nu este niciodată o opțiune bună.
Oferă-i copilului tău cea mai sănătoasă și mai sigură cameră posibilă

Schimbarea scutecului. Adevărul este că nu trebuie să cumpărați o masă de înfășat dacă nu este în bugetul dumneavoastră sau vă lipsește spațiul. Puteți schimba scutecele bebelușului pe un prosop sau o pătură pe pat sau pe podea. Mesele de înfășat sunt totuși convenabile, iar aceasta este făcută din bambus și finisată cu ulei de lemn netoxic.

Rețineți când cumpărați o masă de înfășat:

 • Căutați lemn masiv cu un finisaj netoxic, pe bază de apă.
 • Răchita, atunci când este făcută din fibre naturale, cum ar fi ratanul, salcia sau bambusul, este durabilă și mai accesibilă decât lemnul de esență tare.
 • Căutați o masă care este puternică și sigură și care nu se clătina atunci când se aplică greutate.
 • Asigurați-vă că masa are curele și șine de siguranță adecvate pentru a împiedica copilul să se rostogolească.
Oferă-i copilului tău cea mai sănătoasă și mai sigură cameră posibilă

Husă din velur din bumbac organic natural. Pernuța de înfășat 100% din bumbac organic este o alternativă excelentă la plasticul și vinilul îmbibat cu substanțe chimice.

Oferă-i copilului tău cea mai sănătoasă și mai sigură cameră posibilă

Covor shaggy din bumbac organic chenille. Covoarele sunt grozave în camerele bebelușilor, deoarece pot fi aspirate sau spălate frecvent la mașină. Acest covor de chenilă organică nevopsit este confortabil sub picioare.

Rețineți când cumpărați covoare:

 • Chiar și covoarele naturale pot avea suport sintetic, coloranți chimici și retardanți de flacără. Căutați covoare cu suport de iută sau latex natural și coloranți vegetali.
 • Covoarele cu eticheta verde Carpet and Rug Institute au fost testate pentru COV și alte emisii.
 • Luați în considerare lâna organică, bumbacul organic sau cânepa. Fibrele naturale, inclusiv iută, sisal, iarbă de mare și nucă de cocos, sunt durabile, dar nu foarte moi sub picioare.
Oferă-i copilului tău cea mai sănătoasă și mai sigură cameră posibilă

Draperii cu fileu ascuns din in. Nuanțele și draperiile din fibre naturale, cum ar fi aceste draperii din in și bumbac, sunt ideale. Lenjeria rezistă bine la lumina soarelui, dar de obicei necesită curățare chimică, care poate aduce substanțe chimice nedorite. După curățarea uscată a acestor perdele, scoateți-le din plastic și lăsați-le să se usuce afară sau într-un garaj bine ventilat înainte de a le agăța.

Câteva lucruri de luat în considerare atunci când alegeți acoperirea ferestrelor:

 • Este imperativ să păstrați în permanență cablurile de umbrire la îndemâna copiilor și să nu așezați niciodată un pătuț sau un țarc la îndemână.
 • Perdelele tind să adune praf și acarieni, care pot provoca alergii și alte complicații respiratorii, așa că spălați-le des.
 • Fibra de cânepă rezistă bine în lumina soarelui.
 • Nuanțele din lemn masiv cu finisaje netoxice sunt mai ușor de curățat și colectează mai puțin praf decât perdelele.
Oferă-i copilului tău cea mai sănătoasă și mai sigură cameră posibilă

Vopseaua convențională conține benzen, formaldehidă, mercur, solvenți și petrochimice în dormitorul bebelușului tău. Investiția în vopsea netoxică este o alegere înțeleaptă care va ține substanțele chimice urâte departe de camera ta.

Alegeți vopseaua perfectă cu ajutorul unui profesionist

Câteva lucruri de care trebuie să aveți în vedere atunci când alegeți vopsea:

 „Miros scăzut” nu înseamnă că vopseaua nu conține substanțe chimice.
• Vopseaua Zero-VOC este practic fără substanțe chimice, dar nu există un standard independent care să verifice acest lucru.
• Vopseaua naturală, făcută din ingrediente sigure pentru alimente din plante și minerale, și vopseaua pe bază de lapte, făcută din proteine ​​din lapte, pigmenți, var, argilă și apă, sunt alegeri sigure, fără substanțe chimice.

Oferă-i copilului tău cea mai sănătoasă și mai sigură cameră posibilă

Acoperirile de perete din argilă americană, complet naturale, netoxice, aduc un aspect moale oricărei camere.

Oferă-i copilului tău cea mai sănătoasă și mai sigură cameră posibilă

Îndepărtarea covorului de la perete la perete, care eliberează substanțe chimice și adăpostește toxine și poluanți, este cel mai sănătos lucru pe care îl poți face în camera lui. Dacă acest lucru nu este posibil, sigilați covorul existent, care împiedică degajarea substanțelor chimice și respinge murdăria și petele. Pluta sau linoleumul natural colorat, precum cel prezentat aici, sunt, de asemenea, eficiente.

Curățați în profunzime covorul înainte de sosirea bebelușului

Rețineți când alegeți podeaua:

 • Dacă alegeți bambus, cumpărați cu atenție. Pardoseala prefinisată din bambus poate elibera formaldehidă și alte substanțe chimice dăunătoare.
 • Dacă alegeți covor, optați pentru covor 100% lână netratat și instalați-l folosind o metodă de lipire, mai degrabă decât lipici.
 • Nu ridicați singur covorul dacă sunteți însărcinată.
Oferă-i copilului tău cea mai sănătoasă și mai sigură cameră posibilă

Podelele din lemn natural finisate cu uleiuri netoxice sunt una dintre cele mai inteligente alegeri pe care le puteți face în pepinieră.

Oferă-i copilului tău cea mai sănătoasă și mai sigură cameră posibilă

Indiferent dacă folosiți mobilier nou sau la mâna a doua, puțină întreținere va contribui în mare măsură la crearea celei mai sănătoase încăperi pentru copilul dumneavoastră.

Încă câteva lucruri de reținut:

 Înainte de a aduce ceva în casă, lăsați-l să stea afară, într-o zonă acoperită sau într-un garaj bine ventilat, timp de câteva săptămâni, astfel încât orice substanțe chimice potențial dăunătoare să poată degaja gaze afară.
• Spălați tot ceea ce aduceți – îmbrăcăminte, perdele, tapițerie, pernuțe de înfășat, tampoane de protecție, chiar și căptușeala de pe scaunele și balansoarele auto.
• Aspirați adesea cu un filtru sau utilizați un mop umed de două ori pe săptămână pentru a minimiza particulele chimice care se desprind din textile, finisaje și electronice.
• Verificați toate rupturile, rupturi sau așchii și reparați-le sau sigilați-le imediat.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Articolul următor

Casă pe malul mării

Recomandăm și...