Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

Organizează-ți dulapul încât să fie mai lejer

Este posibil să îți placi spațiul de depozitare a hainelor, oricât de mic ar fi.

Este un moment bun al anului pentru a te aprofunda în curățarea dulapului și, în timp ce o faci, adăugați câteva funcții noi care vă vor face să vă iubiți dulapul. La prima vedere, unele dintre aceste dulapuri superbe și spațioase te pot face să te simți prost pentru cel mic. Promit că fiecare demonstrează o mișcare de design sau două care pot face cele mai mici dulapuri să se simtă proaspete și atrăgătoare.

Organizează-ți dulapul încât să fie mai lejer

Scoate totul din dulapul tău. Acesta poate fi un proiect mare și va dura ceva timp. Găsiți un loc în care să puneți totul din dulapul dumneavoastră. (acest loc nu este patul, deoarece dacă nu terminați, va trebui să mutați totul din nou înainte de a vă putea așeza pentru odihnă). Odată ce dulapul este gol, începeți de sus și mergeți în jos. Curățați interiorul sertarelor și obțineți.

Acum stai și evaluează. Ce iți place la dulapul tău si ce te dezamăgește? Mai multă culoare, lumină sau fantezie te-ar face să-ți placă mai bine? Covorul colectează o cantitate alarmantă de păr și murdărie? Mai multe cârlige sau un suport deasupra ușii te-ar ajuta să ții mai multe lucruri organizate? Faceți o listă și vedeți dacă vreuna dintre următoarele sugestii vă atrag.

Organizează-ți dulapul încât să fie mai lejer

Înlocuiți umerașele de sârmă. Nu pot susține suficient această recomandare. Folosirea umerașelor plate din catifea a făcut ca dulapul să fie un spațiu mult mai fericit. Profilul plat vă permite să împachetați mai multe haine, iar învelișul de catifea împiedică hainele să alunece. În plus, aspectul uniform al umerașelor asortate vă ajută dulapul să se simtă mai atrăgător (în plus vin în tot felul de culori distractive). Înainte ca o haină să ajungă în dulap, înlocuiește cuierul de sârmă de la curățătorie chimică cu unul de catifea.

Începeți cu un pachet și vedeți dacă vă plac. Mi-a luat destul de mult timp să le înlocuiesc pe toate, deoarece nu îmi puteam permite să le cumpăr pe toate deodată. 

Organizează-ți dulapul încât să fie mai lejer

Actualizați hardware-ul sertarului. Dulapurile încorporate pe care mulți dintre noi le avem sunt grozave pentru organizare, dar feroneria pentru sertare este puțin lipsită de strălucire. Găsiți mânere cu un finisaj proaspăt, o culoare capricioasă sau o formă mai sculpturală pentru a oferi sertarelor încorporate o mini-modificare. Măsurați-vă mânerele existente sau deșurubați unul și aduceți-l la magazin pentru a vă asigura că noua dumneavoastră selecție se va potrivi în găurile existente. Acesta este un proiect pe care oricare dintre noi îl poate finaliza cu ușurință în câteva minute. În timp ce lucrați, puneți cu grijă șuruburile vechi într-o pungă de plastic resigilabilă în timp ce le scoateți, astfel încât să le puteți refolosi sau să le oferiți cuiva care o va face.

Aceia dintre voi care sunt înțelepți ar putea fi capabili să le transforme butoanele existente cu vopsea, fire, bandă colorată sau o curea de piele .

Organizează-ți dulapul încât să fie mai lejer

Îmbunătățiți iluminarea. Un dulap poate fi uneori o gaură neagră, ceea ce face ușor să împerechezi accidental un pantof negru cu unul bleumarin în timpul orelor mici ale dimineții și să nu-ți dai seama până nu ajungi la serviciu. Iluminarea sub rafturi sau deasupra lor, cum ar fi luminile cu bandă LED sau tijele iluminate, sunt opțiuni bune pentru a vă ilumina opțiunile vestimentare. Dacă acest lucru nu este în cărți, vedeți dacă puteți îndrepta o lampă de tavan sau o lumină pe bandă în afara dulapului pentru a oferi iluminare.

Organizează-ți dulapul încât să fie mai lejer

Pune un coș de donații în interior sau în apropiere. Am inclus acest sfat în aproape fiecare poveste despre dulap pe care o scriu, deoarece este cel mai bun sfat pentru dulap pe care l-am primit vreodată, și nu vreau ca nimeni să-l rateze. Imediat după ce ai respins un articol de îmbrăcăminte pentru că nu va fi niciodată culoarea ta, simți-te măgulitor, se potrivește stilului tău personal sau se potrivește perfect, aruncă-l acolo. Când coșul este plin, donați hainele unor organizații de caritate. O altă idee care economisește spațiu este să atârnați o pungă de rufe de un cârlig, clanță sau cuier din dulap.

Organizează-ți dulapul încât să fie mai lejer

Scapă de mochetă. Nu m-am gândit niciodată la mocheta din dulap până când antreprenorul care lucra la renovarea băii a sugerat să continui gresia din baie în dulap. Nu mi-am dat seama cât de murdară devenise mocheta în colțurile greu accesibile. Hainele atârnau prea aproape de podea, care era acoperită cu pantofi și cizme, pentru a intra cu adevărat acolo cu aspiratorul în mod regulat. Folosind o suprafață tare, cum ar fi gresie sau lemn de esență tare, este mai ușor să introduceți o mătură sau un mop în acele colțuri. Există câteva opțiuni grozave de plăci care se dezlipesc și vă pot ajuta să realizați acest lucru cu un buget restrâns.

Organizează-ți dulapul încât să fie mai lejer

O altă soluție care rezolvă problema mochetei este un proiect de tâmplărie relativ mic, care nu implică chitul sau grijile pentru pardoseală. Creați o platformă din lemn sub zona de agățat haine.

Organizează-ți dulapul încât să fie mai lejer

Pictează interiorul cu o culoare preferată. Ori de câte ori am avut un dulap de bază cu una sau două uși, vopseaua albă din interior avea tendința să se lovească, să se zgârie și să se murdărească. Știu, acest dulap frumos este mult mai mare decât majoritatea, dar o vopsea colorată funcționează bine în cele mai mici dulapuri. Luminează-l pe al tău cu o culoare preferată și va oferi încântare ori de câte ori deschideți ușa.

Când alegeți o vopsea, cereți cel mai durabil produs rezistent la pete și la zgârieturi. Aceasta înseamnă vopsea făcută pentru zonele cu trafic intens, care sunt foarte uzate, cum ar fi sălile de așteptare comerciale, birourile și toaletele publice, sau vopselele create special pentru chiuvetele de baie sau dulapuri de bucătărie. 

Organizează-ți dulapul încât să fie mai lejer

Sau tapetează interiorul. Vestea bună despre dulapurile mici este că probabil va trebui să cumpărați o singură rolă pentru a acoperi întregul perete din spate. 

Organizează-ți dulapul încât să fie mai lejer

Utilizați accesorii ca decor. Dacă spațiul tău de dulap este construit în dormitorul tău, distrează-te decorându-ți rafturile sau cârligele cu poșete, pălării, un afișaj de bijuterii, eșarfe și alte accesorii.

Organizează-ți dulapul încât să fie mai lejer

Oferă sertarelor un tratament special. Hârtie de căptușeală și pliculețele parfumate vă vor împrospăta sertarele, făcând o bucurie să le umpleți cu șosete și pijamale bine pliate.

Organizează-ți dulapul încât să fie mai lejer

Reevaluați și completați. Când îmbunătățirile tale sunt finalizate, este timpul să evaluezi fiecare lucru înainte de a merge înapoi în dulap. Păstrați coșurile la îndemână pentru articole de donat, aruncat, curățat și reparat. Pentru a fi sincer, ai o oglindă în apropiere – încearcă hainele și renunță la tot ce nu mai purtați. Acest lucru le va oferi celor de care vă bucurați mai mult spațiu pentru a respira și vă va fi mai ușor să puneți cap la cap o ținută din dulapul dvs. renovat.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Remobilarea sufrageriei

Articolul următor

5 culori neutre pentru pereții dormitorului tău

Recomandăm și...