Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Oxford Gardens, micul paradis din Voluntari

Oxford Gardens, micul paradis din Voluntari

Aceasta este o opinie detaliată privind ansamblul rezidențial Oxford Gardens din București. Parcurgerea ei durează aproximativ 10 minute. Pentru păreri sumarizate, prețuri, poziție și multe altele, te rugăm să vizitezi pagina ansamblului pe catalog: Oxford Gardens

Aflat în zona de nord a capitalei, complexul Oxford Gardens este un ansamblu de lux, inspirat de stilul arhitectural englezesc, un concept relativ nou în România și care se dovedește a fi din ce în ce mai căutat, în ciuda costurilor de achiziție. Toate cele 204 de locuințe individuale, cu o suprafață construită totală de 96.400 mp par desprinse dintr-un basm la care poți visa, în ciuda faptului că dezvoltatorul a ales să se adreseze doar clienților cu venituri peste medie, oferind la rândul său condiții pe măsura costurilor.

Oxford Gardens, micul paradis din Voluntari
Perimetrul construit este înconjurat de pădure pe aproape toate cele patru laturi. Terenul liber dintre ansamblu și Bulevardul Pipera este în acest moment scos spre vânzare.

Singura cale de acces către ansamblu este Bulevardul Pipera, care face legătura dintre București și Ilfov. Pentru a vedea cum este traficul într-o zi de luni, la ora 08:00, am ales ca punct de plecare Strada 6, din partea vestică a complexului cu destinația Metroul Aviatorilor.

Pe măsură ce înaintăm intrăm în blocaje provocate de mașinile care ies de pe străzile secundare, în condițiile în care, în zonă, sunt și alte ansambluri rezidențiale. Traficul se eliberează însă în zona Aviației și trebuie acceptat că aceasta este situația generală întâlnită oricum în tot Bucureștiul și în zona limitrofă a acestuia.â

Traseul pe care l-am ales a fost parcurs în aproximativ 50 de minute, dar acest interval este radical influențat de ziua din săptămână, oră și condițiile meteo, în mai bine sau mai rău. Probabil toți ne-am gândit la un moment dat să părăsim Bucureștiul în favoarea liniștii și confortului oferit de o localitate limitrofă, iar avantajele și confortul unui loc retras ar trebui să compenseze cele 10-15 minute în plus petrecute în trafic.

Oxford Gardens, micul paradis din Voluntari
Majoritatea populației respondente, din cadrul Sondajului de opinie cu privire la dezvoltarea socio-economică a orașului Voluntari, s-a declarat mulțumită și foarte mulțumită cu privire la orașul Voluntari (65,3% locuitori intervievați declarându-se mulțumiți și foarte mulțumiți conform Primăriei Voluntari

Nu departe de Oxford Gardens se află Grădina Zoologică și Academia de Poliție. Distanța până la Piața Unirii este de 13,9 km, iar Piața Victoriei este situată la 11,4 km. Până la Gara de Nord sunt de parcurs 13,2 km de la ansamblul locativ. Aeroportul Internațional Henri Coandă este la 10,4 km, până la Aeroportul Internațional Băneasa sunt de parcurs 9,8 km.

Oxford Gardens, micul paradis din Voluntari
Vilă individuală în Oxford Gardens

Lux și armonie

Dezvoltatorul ansamblului, compania „Bog’art” spune despre sine: „Oxford Gardens este o declarație de bun gust și un simbol al bunăstării financiare, care se adresează familiilor de oameni de afaceri de succes care caută beneficiile urbanului, fără a renunța la confortul oferit de piscină, grădină, locul de joacă pentru copii și servicii exclusive”.

Ansamblul este format din vile individuale sau de tip duplex, cu grădini personale împrejmuite de un gard înalt din lemn. Un lucru de apreciat este faptul că întregul complex a fost înconjurat de un zid compus din plăci de beton, pentru un plus de siguranță. Aproape fiecare casă dispune de piscină amenajată, ceea ce sporește plăcerea de a locui în acest ansamblu rezidențial.

Oxford Gardens, micul paradis din Voluntari
Curtea privată cu piscină – spațiul este complet amenajat la predarea locuinței

Casele sunt construite pe loturi de la 350 la 650 mp, iar terenul aferent începe de la 400 mp și ajunge până la 1300 mp. Diferența este reprezentată de suprafețele variabile ale grădinilor private. Vilele au terase amenajate cu piatră naturală și lemn masiv și sunt dotate cu centrale termice în condensație, cu boilere independente de 200-300 litri și cu instalații solare care susțin o parte din consumul de energie.

Oxford Gardens, micul paradis din Voluntari
Bucătăria vilelor din Oxford Gardens

Bucătăriile sunt finisate, mobilate și dotate cu aparate electrocasnice din gama de lux marca Franke (mașină de spălat vase, frigider, plită și cuptor incorporabil), iar piesele de mobilier sunt alese cu mult bun gust astfel încât să se adapteze oricărui stil de amenajare.

Băile dispun de pardoseli din piatră naturală și au jacuzzi și duș cu hidromasaj. În camera de zi este amplasat un șemineu pe lemne și este realizat un perete de accent cu ștucatură și inserții. Ușile instalate la intrare în casă sunt cu sistem de anti-efracție.

Oxford Gardens, micul paradis din Voluntari
Mansardele vilelor din Oxford Gardens

Există și alte caracteristici specifice arhitecturii insulare moderne: ferestrele înalte și înguste, compartimentarea excepțională, logică, practică, protejând intimitatea fiecărui membru al familiei, precum și detaliile de design. Accesul către etaj sau mansardă se face pe scara interioară, din lemn, cu rampe drepte, accesorizată cu balustradă din sticlă și metal, pentru un aspect modern, aerat și luminos.

Mansarda este locul fabulos care poate fi amenajat ca un loc multifuncțional de care se pot bucura toți membrii familiei, tot ceea ce trebuie să faci este să dai frâu liber imaginației și creativității. Spațiul amplu, fără compartimentare poate deveni o cameră imensă doar pentru tine, luminată natural prin ferestrele de pe acoperiș montate de constructor. Bonus are acces la baie cu cadă.

Oxford Gardens, micul paradis din Voluntari
Parterul și living-ul vilelor din Oxford Gardens

Un alt aspect care nu ar trebui neglijat este spațiul destinat depozitării, toate casele din complex având o debara încăpătoare la parter pentru tot ceea ce este necesar doar ocazional și spații similare gata amenajate la etaj.

Deși se subînțelege, trebuie menționat faptul că vilele au toate utilitățile necesare unui confort absolut (apă, canalizare, curent, gaz, internet, cablu TV) și dacă o să comparăm un sector din București cu complexul Oxford în ceea ce privește accesibilitatea persoanelor cu dizabilități, ansamblul conduce detașat. Dezvoltatorul și-a propus să facă zona mai prietenoasă și să ușureze viața viitorilor proprietari cu probleme locomotorii astfel încât traiul în complex să nu fie considerat o provocare, ci un beneficiu.

Un plus este și garajul aflat în partea din față a casei, prevăzut cu ușă electrică, cu telecomandă, suficient de mare pentru o mașină de tip SUV, un concept practic și foarte comod.

Terapie la tine în curte

Cei care au o suprafață proprie de teren în jurul casei sunt de mai multe ori câștigați. Au beneficiul de a-și extinde spațiul de locuit, curtea fiind sufrageria din aer liber, vara, dar și un continuu loc de joacă sigur pentru copii, indiferent de anotimp. În plus, au posibilitatea de grădinării, fie îngrijind câteva tufe de trandafiri, fie câțiva metri pătrați cu legume. Grădinăritul este una dintre cele mai sănătoase și mai relaxante activități, mai ales atunci când este făcut doar de plăcere. Și, să nu uităm avantajul petecului cu iarbă pentru terapia senzorială – mersul în picioarele goale, în măsură să te detensioneze și să te binedispună.

Curțile și poziția caselor oferă fiecărei familii intimitatea de care este imposibil de beneficiat la bloc, dar încurajează interacțiunea dintre vecini și comunicarea agreabilă, pentru că, practic, nu există niciun motiv de dispută între aceștia.

Facilități

Printre alte beneficii oferite de ansamblu se numără și serviciile de relaxare și securitate, locurile de joacă, sală de fitness, terenul de tenis și un asistent personal disponibil pentru orice solicitare. Merită luat în calcul timpul economisit având aproape toate facilitățile în imediata vecinătate. La intrare în complex, pe partea stângă a fost amenajată o parcare pentru invitați, supravegheată în permanență.

În incinta Ansamblului Rezidențial este amenajat un parc tematic de aventură și distracție pentru copii, cu terenuri sportive, zone pentru role și piste pentru plimbări cu bicicleta „The Kingdom of Camelot”. De asemenea funcționează un salon SPA cu saună și sală de fitness dar și cafenele și restaurante. Străzile din Complex sunt construite largi și dispun de iluminat stradal. Accesul în incintă este controlat și Complexul are contract cu centrul de comandă (24 din 24). Precum și funcționează sistemul de video-interfon.

Oxford Gardens, micul paradis din Voluntari
Vei fi surprins de echilibrul creat între natură și casele cu design modern. Vei descoperi oameni fericiți și mulțumiți de traiul lor în această comunitate cu aer exclusivist

Calitatea aerului

Un subiect de actualitate este poluarea atmosferică. Orașul Voluntari este în plină dezvoltare ceea ce înseamnă că poate fi pusă în discuție calitatea aerului, cu atât mai mult cu cât sunt multe șantiere în zonă care produc praf. Dar, comparativ cu alte localități din Ilfov, orașul Voluntari are beneficiul celor trei păduri: Băneasa, Ștefănești și Andronache, care reglează activ calitatea aerului, dar și ambianța climatică a zonei.

De exemplu, comparativ cu Pipera principalii indicatori arată că în acest moment calitatea aerului este „acceptabilă”; cu toate acestea, pentru unii poluanți pot exista riscuri moderate pentru sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt deosebit de sensibile la poluarea aerului.

Oportunități

Pe o rază de aproximativ 2-3 kilometri veți găsi instituții de învățământ precum Școala Americană, Școala Internațională Olga Gudynn dar și un centru de activități recreative pentru copiii de toate vârstele. Amplasată avantajos la intrarea în complex, Școala Internațională a depășit toate așteptările părinților doar în ceea ce privește condițiile oferite.

O altă opțiune ar fi Internațional Maarif School of Bucharest, o instituție prezentă în peste 66 de țări și care se află la doar 15 minute distanță de complex. Cel mai apropiat centru comercial este Băneasa Shopping City, la o distanță de doar 7,8 kilometri. Mall-ul este compus din magazine internaționale, cinematograf, supermarket, restaurante, adică tot ce ai nevoie în viața de zi cu zi.

Mijloace de transport

Mașina proprie rămâne prima opțiune, dar există și transport public cu stație de autobuz amplasată la aproximativ 10 minute de mers pe jos de ansamblu. Sunt două linii de autobuz funcționale 449 și 459 care circulă regulat din 15 în 15 minute. Capătul lor este pe Bulevardul Pompeiu, în proximitatea stației de metrou Pipera.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Atria Urban Resort, un proiect de regenerare urbană

Articolul următor

Amber Gardens, cel mai verde proiect rezidențial din București

Recomandăm și...