Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Pădurile de lângă București

Pădurile de lângă București

Dacă stai în București și ești un împătimit al ieșirilor în natură, ești norocos! În jurul capitalei se găsesc o varietate de păduri și parcuri care îți oferă experiențe de care, probabil, nu ai mai avut parte până acum.

Sigur, are și Bucureștiul parcurile sale, unele dintre ele, cum ar fi Herăstrăul sau Cișmigiul, cu adevărat fermecătoare. Însă pădurile și parcurile din jurul orașului sunt mai puțin aglomerate, sunt ideale pentru picnicuri sau plimbări cu bicicleta și, nu în ultimul rând, oferă pasionaților de fotografie o multitudine de cadre grozave.

Acestea fiind spuse, iată câteva sugestii de păduri și parcuri naturale numai bune de explorat într-o zi de weekend:

Pădurea Comana

Cunoscută mai mult sub denumirea de Parcul Național Comana, pădurea Comana este un adevărat paradis natural, găzduind a doua cea mai mare deltă din țară, Delta Neajlovului. Locul a început să fie cu adevărat promovat abia în urmă cu câțiva ani, când în cadrul pădurii s-a dezvoltat un parc de aventură, cu căsuțe în copaci, trasee în copaci, tiroliană și nu numai. Aici poți, de asemenea, să închiriezi biciclete pentru a explora pădurea pedalând sau să te plimbi cu barca sau cu vaporașul prin deltă, admirând îndeaproape numeroasele specii de păsări ce își duc traiul în jurul apei.

Pădurile de lângă București
Pădurea Comana

Cu o biodiversitate uluitoare, Delta Neajlovului adăpostește 141 de specii de păsări, 13 specii de pești și mai multe specii de mamifere și reptile.

Pădurea Comana se găsește în județul Giurgiu, iar pentru a ajunge din București până la intrarea în parcul de aventură, trebuie să urmezi traseul DN5-E70-E85 și DN5 A. Călătoria până la destinație durează în jur de 45 – 50 de minute.

Pădurea Băneasa

Celebră pentru faptul că găzduiește Grădina Zoologică, pădurea Băneasa, situată în nordul capitalei, la doar 10 kilometri distanță de oraș, este un loc liniștit, puțin mai aglomerat în zilele de weekend, când familiile bucureștene își iau copiii mici și îi duc fie să admire animalele din zoo, fie la o plimbare pe aleile umbrite ale pădurii. Nu doar la pas, ci și cu bicicleta poate fi explorată pădurea Băneasa, întâmpinând în cale fel și fel de specii de plante și de animăluțe inofensive, desigur.

Pădurile de lângă București
Pădurea Băneasa

Grădina Zoologică nu trebuie evitată. Este cea mai mare grădină de acest tip din țară, adăpostind aproximativ 115 specii de mamifere și numeroase specii de păsări, reptile, insecte și pești, inclusiv cămila bactrian, cerb lopatar, califari, alpaca, acvila codalb, anaconda verde, emu și păsări flamingo.

La Pădurea Băneasa este destul de ușor de ajuns, existând mai multe mijloace de transport care opresc aici, inclusiv autobuzele 148 și 301. Cei care aleg să călătorească cu mașina personală, după ce depășesc complexul Băneasa, trebuie să vireze pe a doua stradă la dreapta.

Pădurea Mogoșoaia

Cei mai mulți oameni care aleg să meargă pentru prima dată în Pădurea Mogoșoaia o fac pentru a admira superba arhitectură brâncovenească a Palatului Mogoșoaia. Iar acest lucru este lesne de înțeles, palatul fiind o adevărată încântare pentru privitori. Construit în urmă cu 120 de ani, palatul avea să aparțină familiei Brâncoveanu, păstrându-și stilul prețios al Tării Românești chiar dacă, de-a lungul timpului, a trecut prin mai multe restaurări. Curioșii pot vizita interiorul palatului, inclusiv apartamentul familiei princiare, bucătăria brâncovenească, cuhnia, serele Mogoșoaia, Capela Ghe. Bibescu și Biserica Sfântu Gheorghe. Toate acestea relevă un stil renascentist, cu ornamente baroce, destul de simple.

Pădurile de lângă București
Pădurea Mogoșoaia

Dacă nu te interesează arta brâncovenească, te poți limita în a admira palatul din exterior și să te bucuri de un picnic alături de cei dragi sub imenșii stejari din parc sau, mai bine, să închiriezi o hidrobicicletă sau un caiac pentru a te relaxa la soare pe pitorescul lac.

Situat la doar 15 kilometri de București, Parcul Mogoșoaia merită, cu siguranță, măcar o vizită, fiind nu doar o destinație la îndemână, dar și un loc încântător, cu un farmec aparte.

Pădurea se găsește în localitatea Mogoșoaia și poate fi accesată de pe șoseaua Chitila – Mogoșoaia.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Care sunt cele mai importante parcuri din București

Articolul următor

Care sunt principalele obiective turistice ale Bucureștiului?

Recomandăm și...