Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Parcul Pantelimon: între investiții masive și ambiții uriașe, ce trebuie să știi despre viitorul complexului acvatic din Sectorul 3

Parcul Pantelimon: între investiții masive și ambiții uriașe, ce trebuie să știi despre viitorul complexului acvatic din Sectorul 3

Dacă vă întrebați ce se întâmplă cu Parcul Pantelimon, unul dintre proiectele imobiliare majore din București, am câteva informații noi pentru voi. Primăria Sectorului 3 a investit până acum 32 de milioane de euro în acest complex acvatic și parc, iar planurile sunt destul de ambițioase. În luna septembrie, s-a decis că Primăria va finaliza lucrările rămase, iar un operator privat va prelua administrarea pentru următorii 35 de ani.

Acest operator va trebui să investească 10,5 milioane de euro în parc pe parcursul perioadei de concesiune. În primul an, suma necesară este de 1,6 milioane de euro, destinată în principal zonelor de alimentație publică. Interesant este că, deși Primăria va mai investi 10 milioane de euro, sarcina financiară a operatorului privat a crescut față de anul trecut.

Parcul Pantelimon: între investiții masive și ambiții uriașe, ce trebuie să știi despre viitorul complexului acvatic din Sectorul 3

Primarul Robert Negoiță a explicat acest decalaj financiar prin omisiuni ale experților externi angajați inițial. Ei au omis anumite tipuri de lucrări și investiții, ceea ce a dus la revizuirea planului. Valoarea totală a contractului de concesiune este estimată la aproximativ 340 milioane de euro, iar redevența minimă anuală este de 404.000 de euro, fără TVA.

Pentru cei care sunt curioși, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 2 noiembrie 2023. Acesta este al treilea încercare a Primăriei de a concesiona complexul, după ce licitațiile anterioare au eșuat din cauza lipsei de oferte. O posibilă cauză ar putea fi faptul că lucrările nu au fost finalizate la timp, așa cum fusese prognozat.

Lucrările la Parcul Pantelimon au început în 2018, cu un termen de finalizare inițial pentru noiembrie 2019. Acest termen a fost prelungit de mai multe ori, iar acum se estimează că lucrările vor fi finalizate la sfârșitul anului 2023. În aprilie 2020, Consiliul Local Sector 3 a alocat încă 3 milioane de euro pentru amenajarea unui patinoar, dar și pentru instalații de climatizare.

Dacă totul merge conform planului, la finalul acestui an, lucrările ar trebui să fie finalizate de noua companie, Algorithm Construcții S3. Aceasta a preluat proiectul după ce contractul cu compania anterioară, Administrare Străzi Sector 3, a fost reziliat din cauza întârzierilor.

În concluzie, Parcul Pantelimon rămâne un subiect fierbinte pe scena imobiliară a Bucureștiului. Cu investiții masive și planuri ambițioase, acesta are potențialul de a deveni un punct de atracție major pentru locuitorii Sectorului 3 și nu numai. Cu toate acestea, întârzierile și schimbările de planuri ridică semne de întrebare despre când și cum va fi finalizat acest proiect. Așa că, dragi cititori, rămâneți pe fază pentru mai multe actualizări!

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Piața Unirii se pregătește pentru o transformare radicală sub egida Primăriei Sectorului 4

Articolul următor

Cum transformă Sectorul 4 educația și comunitatea în jurul Parcului Tudor Arghezi

Recomandăm și...