Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Pas important pentru siguranță: Treceri de pietoni supraînălțate pentru protejarea copiilor în Sectorul 2

Pas important pentru siguranță: Treceri de pietoni supraînălțate pentru protejarea copiilor în Sectorul 2

Siguranța rutieră este o temă de primă importanță în București, iar administrația locală din Sectorul 2 este hotărâtă să facă pași concreți în această direcție. Primarul Radu Mihaiu a anunțat recent că toate trecerile de pietoni situate în apropierea școlilor vor fi supraînălțate, o măsură care vizează protejarea copiilor în drumul lor către școală și înapoi. Această decizie a fost luată în contextul în care, așa cum a subliniat și edilul, peste 50% din accidentele rutiere din Sectorul 2 implică pietoni.

Bucureștiul este cunoscut pentru traficul său intens și, din păcate, pentru numărul mare de accidente rutiere. În 2022, în regiunea București-Ilfov, s-au înregistrat 4,401 accidente rutiere, care au rezultat în rănirea a 4,923 de persoane și, tragically, pierderea a 96 de vieți umane. La nivel național, statisticile sunt și mai alarmante, cu 28,010 accidente de circulație înregistrate în 2022, soldate cu 1,633 de decese. Aceste date, furnizate de Institutul Național de Statistică, evidențiază nevoia acută de măsuri pentru creșterea siguranței rutiere.

Pas important pentru siguranță: Treceri de pietoni supraînălțate pentru protejarea copiilor în Sectorul 2

Măsura de supraînălțare a trecerilor de pietoni este una dintre soluțiile identificate pentru a încuraja șoferii să încetinească. Atunci când trecerile de pietoni sunt la același nivel cu carosabilul, șoferii pot fi tentați să mențină viteze ridicate, crescând astfel riscul de accidente. Însă, când trecerile sunt supraînălțate, șoferii sunt obligați să reducă viteza pentru a evita daunele vehiculelor și, implicit, pentru a asigura siguranța pietonilor.

Până la momentul actual, în Sectorul 2 au fost deja supraînălțate aproximativ 20 de treceri de pietoni în apropierea școlilor. Este un început promițător, iar administrația locală își propune să continue aceste eforturi pentru a asigura un mediu rutier mai sigur pentru toți cetățenii, dar mai ales pentru copii.

Traficul rutier din București este unul dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă administrația locală. Capitala României este una dintre cele mai aglomerate orașe din Uniunea Europeană, cu un număr foarte mare de vehicule înmatriculate. Doar în București și Ilfov, până la finele anului 2022, au fost înmatriculate 38,797 mopede și motociclete, 1,466,905 autoturisme, autobuze și microbuze, 236,281 autovehicule pentru transportul mărfurilor și 14,072 vehicule cu scopuri speciale. Această aglomerație contribuie la haosul rutier și la numărul mare de accidente.

Supraînălțarea trecerilor de pietoni este o măsură pe termen scurt și mediu, dar pentru a rezolva problemele de trafic pe termen lung, sunt necesare investiții majore în infrastructura rutieră a orașului, inclusiv în dezvoltarea transportului în comun și a pistelor pentru biciclete, precum și în educarea șoferilor și a pietonilor în spiritul unei circulații responsabile și sigure.

Siguranța rutieră nu este doar o responsabilitate a autorităților, ci implică un efort comun din partea tuturor participanților la trafic. Fiecare dintre noi poate contribui la crearea unui mediu rutier mai sigur, prin respectarea regulilor de circulație, acordarea atenției necesare pe stradă și, desigur, printr-o atitudine respectuoasă și răbdătoare în trafic. În acest mod, împreună, putem contribui la reducerea numărului de accidente rutiere și la crearea unui mediu mai sigur pentru toți cetățenii, mai ales pentru copiii care se deplasează către școală și înapoi. Măsurile luate de Primăria Sectorului 2 sunt un pas important în această direcție, iar inițiativele de acest gen ar trebui să fie un exemplu pentru toate sectoarele Capitalei și, de ce nu, pentru întreaga țară!

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

De la reparații la reînnoire: Transformarea podului din Parcul Tineretului spre un București mai prietenos

Articolul următor

Cum colectăm date

Recomandăm și...