Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Prețurile locuințelor vor continua să scadă în 2023

Prețurile locuințelor vor continua să scadă în 2023

Prețurile caselor de pe mai multe piețe majore vor continua să scadă în acest an, potrivit unui sondaj Reuters al analiștilor imobiliari.
Creșterea dobânzilor ipotecare după ce băncile centrale au majorat ratele pentru a combate inflația ridicată și o explozie istorică a prețurilor locuințelor în timpul pandemiei au făcut să achiziționeze o locuință aproape imposibilă pentru mulți potențiali cumpărători.

Aceste evoluții au dus la chirii mai mari pe majoritatea piețelor, astfel încât costurile totale ale locuințelor sunt mult mai mari decât în ​​ultimii ani.

Analiștii estimează că scăderile prognozate în SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Australia și Noua Zeelandă vor șterge 50% din câștigurile prețurilor caselor din 2020 de la începutul pandemiei.

Cincizeci din cei 96 de analiști care au participat la sondajul, desfășurat între 15 februarie și 8 martie, au avertizat că accesibilitatea pentru cumpărarea de case se va înrăutăți în următorii ani. Nouă dintre ei au spus că ar reduce semnificativ accesibilitatea.

„Acele piețe care au înregistrat cele mai mari creșteri în timpul pandemiei, așa că locuri precum Noua Zeelandă, Canada, piețele nordice sunt probabil cele mai afectate”, explică Kate Everett-Allen de la Knight Frank.

Prețurile locuințelor din Canada și Noua Zeelandă au scăzut față de anul trecut și se așteaptă să scadă cu cel puțin 20% față de nivelul maxim în timpul pandemiei.

Se estimează că Australia (16%), Germania (11,5%) și SUA (10%) au înregistrat, de asemenea, scăderi de peste 10%, în timp ce Marea Britanie va înregistra o scădere de 8%.

„Pe măsură ce creșterea populației continuă să depășească oferta de locuințe noi, o încetinire a construcției de case noi și o scădere a autorizațiilor de construire a exacerbat deficitul de locuințe în multe țări din întreaga lume”, au spus analiștii JLL.

Cu toate acestea, activitatea din China, care se confruntă cu o criză a pieței imobiliare, ar trebui să se redreseze în 2023, în urma politicilor de stimulare și a ridicării restricțiilor pentru a încuraja achizițiile.

În timp ce piața imobiliară din India rămâne rezistentă pe fondul creșterii ratelor dobânzilor, analiștii prevăd o creștere bruscă a prețurilor caselor în Dubai.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Prețurile de vânzare ale apartamentelor noi și vechi în 10 orașe din România în februarie 2023

Articolul următor

Acțiunile One United Properties sunt incluse în indicele bursier ROTX creat de Bursa de Valori București în cooperare cu Bursa de Valori din Viena

Recomandăm și...