Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Prima ghenă îngropată din Sectorul 6 se află pe Aleea Săndulești

Prima ghenă îngropată din Sectorul 6 se află pe Aleea Săndulești

Primăria Sectorului 6 a anunţat pe Facebook că prima ghenă îngropată a fost instalată în Aleea Săndulești. Este și pentru prima dată când bucureștenii își vor putea separa deșeurile în 4 părți, și anume hârtie/carton, reziduale, biodegradabile, plastic/metal.

„Am instalat prima noastră ghenă îngropată.
Se află în Aleea Sănduleşti. De asemenea, este primul loc din București unde deșeurile sunt colectate în 4 fracții: hârtie/carton, reziduale, biodegradabile, plastic/metal. “

Instalarea acestor pubele îngropate a fost anunțată la jumătatea lunii octombrie. La acel moment, Primăria Sectorului 6 le-a dezvăluit bucureștenilor că vor fi amenajate 886 de puncte de precolectare a gunoiului.

Aceste:

  • 743 puncte subterane de precolectare a deșeurilor în zonele de vecinătate – 4 fracții,
  • 143 puncte supraterane de precolectare a deșeurilor din zonele de vecinătate – 4 fracții.

Primăria Sectorului 6 a anunțat, de asemenea, că va avea și următoarele caracteristici:

-8.645 pubele cu o capacitate de 120 litri. Acestea vor fi folosite pentru colectarea deșeurilor biologice.
-12 pubele cu o capacitate de 1100 litri pentru colectarea deșeurilor din sticlă. Acestea vor fi amplasate la punctele de colectare existente și deservesc toate zonele casei.

Administrația publică a declarat că zonele au fost selectate după efectuarea unei analize pe teren pe o perioadă de un an, pe baza următoarelor criterii:

  • Numărul de locatari deserviți,
  • Acces facil pentru oameni,
  • Protejarea zonelor verzi,
  • Verificarea locației pentru toți furnizorii de utilități,
  • Acces facil pentru vehiculele care colectează și transportă deșeuri.

Au fost, de asemenea, cartografiate genele îngropate. Până acum, harta arată locațiile primelor 62 de platforme unde va începe construcția.

Primăria Sectorului 6 a anunțat că termenul limită de realizare a lucrărilor la toate cele 886 de locații de ghene din Sectorul 6 este sfârșitul acestui an.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Bunicii din București au fost invitați la dans. Sectorul 6 oferă cursuri gratuite de bachata pentru seniori. Înscrierile se pot face la Conacul Golescu-Grant

Articolul următor

Primele 51 de autobuze electrice pe care STB le va pune pe traseu în București au ajuns cu vaporul în portul Constanța. Au ajuns cu 4 luni mai devreme

Recomandăm și...