Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Profitul net al Meta Estate Trust a fost anul trecut de 6,5 milioane de lei

Profitul net al Meta Estate Trust a fost anul trecut de 6,5 milioane de lei

Profitul net al Meta Estate Trust a fost anul trecut de 6,5 milioane de lei, cu 5% mai mare decât ținta stabilită la începutul lui 2022.
Meta Estate Trust raportează un profit net de 6,5 milioane lei și un venit brut de 21,7 milioane lei în 2022. Compania a vândut sau transferat 54 de apartamente și 14 locuri de parcare în diverse proiecte rezidențiale din București și a pre-achiziționat în diverse proiecte rezidențiale din Brașov, București, Pipera, Chitila și apartament Neptun.

Anul trecut, Meta Estate Trust a ieșit complet de proiecte precum Smart Residences Lujerului, The Lake Home Sibiu, Poiana Brașov, Belvedere Residence, Four City North, Bliss Estate.

Venitul din exploatare al Meta Estate Trust a fost de 18,6 milioane lei, reprezentând 85% din venitul total al perioadei. Cifra de afaceri a fost de 10,5 milioane lei, sau 48% din veniturile totale, în principal din vânzarea unităților imobiliare rezidențiale deținute de proiectele Aviației Park și Belvedere Residence.
Alte venituri din exploatare au reprezentat 37% din veniturile totale (2021: 37%), în principal din finalizarea investiției în proiectul Lujerului Smart Residence (3,9 milioane lei) și acordul de reziliere a angajamentelor de cumpărare și vânzare din cadrul Mat00oăsari, Bliss Estate.

În plus, compania a investit în proiectul imobiliar al Poiana Braşov prin achiziţionarea unui pachet de 5% la Rock Mountain SRL. În acest sens, Meta Estate Trust a încheiat un acord de împrumut pentru acționari cu Rock Mountain. La finele anului trecut, valoarea creditelor acordate era de 800.000 de euro.

Meta Estate Trust este o companie infiintata in urma cu mai putin de 2 ani de catre un grup de antreprenori romani cu o vasta experienta in piata de capital si imobiliara.

Modelul de afaceri presupune investiții în sectorul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotație a capitalului și se concentrează pe sectorul rezidențial din orașele mari. Compania a efectuat două plasamente private și o vânzare publică de acțiuni, rezultând o valoare a capitalului social al companiei de 87 milioane lei.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Prețurile proprietăților sunt supraevaluate și se așteaptă să scadă în următoarele 12 luni. Datoria publică ar putea ajunge la 57% din PIB

Articolul următor

Orașele din România sunt cele mai bune alegeri pentru investițiile imobiliare

Recomandăm și...