Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Alături de EcoAssist (programul Plantăm Fapte Bune în România) la o acțiune de plantare din 2015

Programul de implicare socială derulat de eDezvoltator.ro

Noi, fondatorii CELSO, compania din spatele eDezvoltator.ro suntem implicați de peste 20 de ani în proiecte de voluntariat. Am participat la sute de acțiuni, am plantat mii de copaci, am strâns tone de gunoaie, am salvat mii de animale abandonate, ne-am luptat împotriva defrișărilor, braconajului și abaondonului.

Alături de EcoAssist (programul Plantăm Fapte Bune în România) la o acțiune de plantare din 2015
Alături de EcoAssist (programul Plantăm Fapte Bune în România) la o acțiune de plantare din 2015

De-a lungul timpului, ne-am dat seama că, din mii de organizații și grupuri civice, aduc rezultate doar cele care dau dovadă de consistență, realism și un bun management. De aceea, în ultimii ani am renunțat la lopată și ne-am concentrat timpul pe a face lobby pentru acele ONG-uri pe care le cunoaștem și pe care le-am văzut crescând și făcând o diferență reală.

Ce am reușit să facem

Primul proiect de implicare socială a fost Rescue Dogs România, un set de instrumente de marketing menite să ajute un adăpost din orașul unde avem call center-ul (Moreni, Dâmbovița).

Acest set include website-ul https://rescue-dogs.org.uk/ pe care l-am construit și îl întreținem (actualizări și SEO) încă din 2017. Până acum, el a ajutat câteva mii de câini să își găsească stăpâni în toată Europa, dintre care peste 1300 sunt documentați pe site, în secținea Adopted. Pe lângă website, cultivăm și o pagină de Facebook și mai multe grupuri asociate. Pagina are aproape 11.000 de urmăritori iar grupurile câteva mii de membri.

Donațiile din această inițiativă au dus la construcția unui adăpost privat pentru 200 de câini în Moreni și operarea lui, tot din 2017. Adăpostul consumă câteva tone de mâncare pe lună și necesită munca a 4 angajați pentru a oferi câinilor condiții bune cât timp așteaptă să își găsească o casă.

Înainte de a ne face cunoscuți pe piața imobiliară, prin 2019-2020, am realizat o serie de site-uri pentru diferite ONG-uri apropiate nouă:

  1. Pentru dr. Ovidiu Roșu, fondatorul Fundația Visul Luanei am făcut un website menit să obțină donații și să informeze publicul despre animalele sălbatice, în special cele din mediile peniurbane. Datorită lui Ovidiu și echipei lui, mii de animale sălbatice au fost vindecate și reintegrate în habitatul lor natural.
  2. Pentru Marin Toma, fondatorul EcoAssist (Plantăm Fapte Bune în România) am făcut un website a cărui destinație principală este să prezinte proiectele și realizările organizației. Datorită lui Marin și echipei lui, s-au plantat zeci de păduri, care conțin milioane de copaci.
  3. Pentru Irina Corbu, fondatorul Green Vetcare am realizat un website de prezentare care aduce clienți la cabinetul din Sectorul 3. Datorită Irinei, au fost sterilizate gratuit sute de mii de câini și pisici.

Lista este completată de alte site-uri și donații mai puțin importante către fundații care se ocupă de copiii cu autism sau cei abandonați, Salvamont România și adăposturi de cai.

Începând cu 2021, am facilitat relația dintre dezvoltatori imobiliari cu care am cultivat relații bune datorită eDezvoltator.ro și ONG-uri. Această facilitare a dus la sute de mii de euro dedicați în diferite proiecte sociale și încă este desfășurată activ.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Cum colectăm date

Articolul următor

Cum construim catalogul