Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Programul „Rabla Local” va fi lansat în curând la București. Pentru cine este și câți bani câștigă oamenii cumpărând mașini second hand

Programul „Rabla Local” va fi lansat în curând la București. Pentru cine este și câți bani câștigă oamenii cumpărând mașini second hand

Potrivit PS6, cetățenilor li s-a comunicat că programul „Rabla Local” va începe în curând la București. Deci, proprietarii de mașini vechi își pot da mașina nefolosită altcuiva și, în schimb, primesc o sumă de bani.

Rabla Local este un nou program dezvoltat de Ministerul Mediului în colaborare cu Administrația Publică.

A fost creat pentru a completa schemele deja stabilite Rabla Classic și Rabla Plus, care vizează scoaterea din circulație a mașinilor mai vechi extrem de poluante.

Programul Rabla Local este conceput pentru persoane fizice, nu pentru entități neîncorporate. Iată care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să beneficieze de el:

  • Au reședință sau domiciliul pe raza primăriei unde face cererea,
  • Deține o mașină uzată care are 15 ani sau mai mult și are un nivel de poluare de 3 euro sau mai puțin. Mașina trebuie să fie înmatriculată pe numele solicitantului de cel puțin 5 ani și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective,
  • Să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local și cel de stat,
  • Să nu aibă condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului,
  • Să nu folosească aceeași mașină pentru a obține alte finanțări din alte programe.

Cei care aleg să renunțe la mașinile vechi și poluante vor primi o plată de 3.000 de lei în loc să-și cumpere o mașină nouă.

80% din suma primită este asigurată de Agenția de Management al Fondului pentru Mediu (AFM), iar restul de 20% din bugetul local.

Schema are ca scop eliminarea străzilor capitalei de mașinile mai vechi, adesea abandonate de proprietarii lor. Mai multe detalii despre program vor fi furnizate după ce AFM va publica ghidul final.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Mai puține case noi în București în 2023 – vor fi livrate cu 11% mai puține apartamente și case

Articolul următor

Șinele de tramvai din București sunt din ce în ce mai aproape de a fi reparate. Nicuşor Dan: Faza de depunere a ofertelor la licitaţie s-a încheiat

Recomandăm și...