Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Proiectul imobiliar în care se afla fabrica Electronica în București. O comunitate de sute de apartamente urcă pe locul unei foste fabrici de casete și televizoare

Proiectul imobiliar în care se afla fabrica Electronica în București. O comunitate de sute de apartamente urcă pe locul unei foste fabrici de casete și televizoare

Un complex rezidențial cu sute de apartamente urmează să fie construit în estul Bucureștiului, comandat de omul de afaceri bulgar Ognian Bozarov. Acesta va fi construit pe locul fostei afaceri cu casete de radio și televiziune.

Omul de afaceri bulgar Ognian Bozarov este nepotul fostului lider comunist Todor Givkov, a scris presa bulgară de investigații. Potrivit documentelor analizate de Profit.ro, proiectul pe care îl dezvoltă este primul din România.

Planificarea zonei rezidențiale este de așteptat să construiască peste 350 de apartamente în 4 clădiri cu 11 etaje. Blocurile vor avea și un etaj tehnic, fiecare cu două parcări subterane. Suprafața maximă este de 30.000 de metri pătrați.

În plan este prevăzută și o grădiniță, iar complexul a fost proiectat în așa fel încât să poată fi adăpostite și spații de birouri. Potrivit calculelor Profit.ro, valoarea finală a complexului va depăși 20 de milioane de euro.

Ognian Bozarov analizează mai multe opțiuni de utilizare a proiectului, luând în considerare vânzarea și cooperarea cu dezvoltatorii imobiliari.

Ansamblul rezidential va fi construit pe terenul fostei Companii de Casete de Radio si Televiziune Bucuresti, pe un hectar. In apropierea zonei se afla Lacul Fundeni si ansamblul rezidential Piata Doamna Ghica.

Omul de afaceri Abdul Rahman Dardari, președintele Clubului Cultural Sirio-Român, se pregătește să construiască un bloc de aproximativ 100 de apartamente. Acesta va fi amplasat în apropierea viitorului proiect al lui Ognian Bozarov.

Viitorul proiect imobiliar al lui Ognian Bozarov este primul de acest gen din România. Cu toate acestea, compania sa, Cyform Investments, este specializată în cumpărarea de clădiri comerciale și lucrează la proiecte imobiliare în sud-estul Europei.

În plus, omul de afaceri bulgar a dezvoltat complexul hotelier de lux Emerald Beach Resort & SPA din Nessebar, pe coasta Mării Negre, cu aproximativ 800 de apartamente.

În Macedonia, a dezvoltat un club de fitness.

Ognian Bozarov este un partener de afaceri al membrului Dumei de Stat ruse Alexey Chepa.

Potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN România, până în 2023 vor fi livrate în București 19.000 de case și apartamente. Rezultatul a fost cu 11% mai mic decât anul trecut, cu 21.328 de case finalizate în și în jurul orașului.

În 2021, au fost finalizate un număr record de 22.010 de locuințe. Peste 8.000 de case și apartamente vor fi finalizate până în 2024 și 2025 și se află în diferite stadii de dezvoltare.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Primăria Sector 6 reabilita trotuarul de pe strada Brașov. „Sunt dărăpănate, prăfuite și nu oferă pietonilor condiții civilizate”

Articolul următor

Noi anunțuri imobiliare în București: Apartament Uptown cu buncăr + panouri fotovoltaice

Recomandăm și...