Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
PS2 are un buget pentru siguranța pietonilor de 10 milioane de lei. Vor fi instalați stâlpișori, marcajele refăcute și trecerile de pietoni vor fi ridicate

PS2 are un buget pentru siguranța pietonilor de 10 milioane de lei. Vor fi instalați stâlpișori, marcajele refăcute și trecerile de pietoni vor fi ridicate

PS2 va aloca un buget de 10 milioane de lei pentru siguranța pietonilor în 2023. Radu Mihaiu a anuntat ca in perioada urmatoare vor fi efectuate lucrari de imbunatatire a trotuarelor pentru asigurarea conditiilor de deplasare in siguranta a pietonilor.

Trotuarele din București sunt adesea transformate de șoferi în parcări gratuite, chiar dacă acest lucru nu mai este sigur pentru pietoni.

De multe ori, pe trotuar nu este suficient spațiu pentru trecerea mamelor cu cărucior, iar oamenii sunt nevoiți să circule pe șosea.

Acest lucru pune în pericol viața bucureștenilor care nu au mașini sau preferă să meargă pe jos.

„Ne dorim ca pietonii să fie feriți de orice pericol, să poată traversa strada cu încredere și să meargă liniștit pe trotuare, fără a fi nevoiți să curăță praful vehiculelor parcate ilegal”, a spus Primarul Sectorului 2.

Pentru a rezolva această problemă, Primăria Sectorului 2 a anunțat că va investi 10 milioane de lei în siguranța pietonilor în 2023. Banii vor fi folosiți pentru:

  • Refacerea marcajelor,
  • Instalarea de stâlpișori pe trotuare,
  • Supraînălțarea trecerilor de pietoni,
  • Alte lucrări.

Una dintre străzile pe care se fac astfel de lucrări este Matei Voievod. Radu Mihaiu a informat că va fi instalat aici de la un capăt la altul pentru trecerea în siguranță a pietonilor.

Primarul din S2 a spus că zeci de kilometri de trotuare vor fi protejați fizic în acest an, astfel încât oamenii să poată merge și pe jos.

Pe lângă asigurarea siguranței pietonilor, administrațiile publice lucrează și la crearea unor locuri de parcare pentru șoferi. Parcările se realizează prin sistematizarea străzilor, crearea de direcții unice etc.

Un exemplu dat de primar a fost strada Ardeleni, unde s-au făcut lucrări pentru pietoni și șoferi. În 2023, Primăria Sectorului 2 își propune să reorganizeze spațiul disponibil în 10 cartiere distincte.

Pe lângă aceste lucrări, Primăria are în plan modernizarea a peste 70 de străzi din raza administrației. Bugetul alocat pentru realizarea acestor lucrări este de aproximativ 200 de milioane de lei.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Se deschide o nouă școală privată în București. Părinții pot atribui și înscrierea copilului lor

Articolul următor

Sectorul 3 are un nou loc de joacă pentru copii. Robert Negoiță povesteşte despre amplasarea miniparcului

Recomandăm și...