Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
RE/MAX colectează 13,5 milioane de euro în comisioane din tranzacțiile imobiliare

RE/MAX colectează 13,5 milioane de euro în comisioane din tranzacțiile imobiliare

Anul trecut, RE/MAX România a înregistrat o valoare totală a comisionului de peste 13,5 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 28% față de 2021, agenții săi facilitând tranzacții de peste 420 de milioane de euro.

“Creșterea de anul trecut este în concordanță cu strategia noastră de expansiune în contextul economic actual și menținem o perspectivă optimistă pentru acest an. Continuăm să ne concentrăm pe dezvoltarea rețelei noastre în parametri stabiliți și propunem creșteri relevante în toate metricile de business”, Președintele RE/MAX România, Răz van Cuc, a declarat într-o declarație transmisă redactorului.

Pentru acest an, compania își propune o evoluție de cca. 25% pentru toate valorile comerciale.

Potrivit datelor centralizate, biroul RE/MAX România a facilitat anul trecut aproximativ 11.000 de tranzacții cu o valoare cumulată de peste 420 de milioane de euro. Aproximativ 87% din valoarea comisionului colectat provine din vânzări/cumpărări și 13% din închirieri. Per total, 90% dintre tranzacții au avut loc în sectorul rezidențial.
Lista orașelor cu cele mai multe tranzacții de către birourile RE/MAX rămâne aceeași ca în anii precedenți, Bucureștiul și Cluj-Napoca fiind în fruntea listei, în timp ce Brașov și Arad au înregistrat o creștere semnificativă.

Cele mai valoroase proprietăți tranzacționate de biroul companiei anul trecut au fost în București – două proprietăți rezidențiale – 11,5 milioane de euro și 5 milioane de euro – și o proprietate comercială în valoare de 4 milioane de euro.

Între timp, RE/MAX România își extinde rețeaua de noi francize în 2022. În prezent, majoritatea birourilor sunt situate în București – 30 de unități, iar compania are peste 75 de birouri în toată țara. În acest an, RE/MAX România estimează o accelerare de aproximativ 25% în toate valorile cheie ale afacerii, rezultând o valoare țintă a comisionului de aproximativ 16,5 milioane EUR.
În România, RE/MAX este cea mai mare rețea de birouri imobiliare licențiate cu cel mai mare număr de agenți imobiliari, în prezent cu peste 75 de francize și peste 1.000 de membri. RE/MAX este recunoscut drept cel mai puternic brand imobiliar din țară. În Europa, RE/MAX are peste 2.400 de birouri și 30.000 de agenți în 40 de țări și este încă în expansiune. La nivel global, RE/MAX Corporation, fondată în Denver în 1973, are peste 140.000 de agenți afiliați în 8.300 de birouri în peste 110 țări din întreaga lume.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

One United Properties a achiziționat un teren de 5 hectare pentru a dezvolta One Cotroceni Towers

Articolul următor

O iarnă blândă și investițiile de stat au determinat o creștere de două cifre în sectorul construcțiilor. Cu o contribuție de 7% la PIB, construcțiile este unul dintre sectoarele care va contribui la o creștere economică de 4,8% în 2022

Recomandăm și...