Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
S-a lansat platforma MetaWealth de investiții imobiliare fintech

S-a lansat platforma MetaWealth de investiții imobiliare fintech

Michael Topolinski, omul de afaceri din spatele mai multor investiții imobiliare precum New Confort City, NorthLight Residence sau Pajurei Residence, a lansat MetaWealth, o platformă de investiții fracționate imobiliare care își propune să conecteze vânzătorii imobiliari cu micii investitori/cumpărători.

Start-up-ul fintech MetaWealth, cu birouri în București, Dublin și Toronto, a fost co-fondat cu alți investitori precum Richard McLaughlin-Duane, al cărui nume este legat de proiecte precum Soho Unirii și Belvedere Residences, și Amr Adawi, un antreprenor. Fintech-uri antreprenoriale cu experiență și fostul VP Goldman Sachs, Darren Carvalho.

Aplicația mobilă MetaWealth™ permite utilizatorilor să achiziționeze active imobiliare verificate în prealabil și închiriate sub formă de jetoane digitale. „Utilizatorii se pot bucura de această rentabilitate a chiriei și de aprecierea activelor cu o investiție inițială de cel puțin 100 USD”, a spus compania într-un comunicat.

„Investiția în imobiliare este un proces complex care durează aproape 6 luni pentru un investitor imobiliar profesionist, inclusiv inspectarea proprietății, semnarea documentelor, preluarea proprietății, închirierea proprietății și gestionarea acesteia ulterior”, a spus cofondatorul Darren Carvalho. „Prin MetaWealth™, oricine poate obține beneficiile financiare ale unei investiții imobiliare într-un proces care durează doar 5-10 minute, față de cele 6 luni obișnuite necesare documentării, realizării și închiderii unei astfel de investiții.”

Fondatorii le promit investitorilor că un flux de venit pasiv pe termen lung va genera „randaje constante de aproximativ 6-7% pe an, reprezentând venituri din chirie și o apreciere suplimentară estimată a activelor de 5-8% pe an”.

Pe de altă parte, dezvoltatorii și proprietarii imobiliari au acum oportunitatea de a-și prezenta activele unui public global, ajungând astfel la noi investitori și structuri de capital inovatoare.

„Ne concentrăm asupra oportunităților de investiții cu cel mai bun potențial de rentabilitate ajustat la risc, de la proiecte rezidențiale la clădiri de birouri, retail sau logistică. Platforma MetaWealth™ are în prezent în portofoliu imobiliare în valoare de 2 milioane USD (30 de apartamente noi, nesecurizate, închiriate integral), o a doua proprietate de 2,5 milioane de dolari va fi listată la începutul lunii aprilie. De asemenea, suntem în discuții pentru a integra al treilea și al patrulea bun al nostru imobiliar în platforma MetaWealth™, iar obiectivul nostru este să integrăm 8 active imobiliare cu o valoare cumulată de peste 60 milioane USD pe platformă, ajungând la un total de 20.000 de utilizatori activi. până la sfârșitul anului”, a spus cofondatorul Michael Topolinski.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Agenții imobiliari mulțumiți de respingerea în instanță de a anula PUZ în Sectoarele 2 și 4

Articolul următor

61% dintre românii care și-au cumpărat o locuință anul trecut au folosit propriile venituri – studiu RE/MAX

Recomandăm și...