Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Ne petrecem o treime din viață dormind, așa că investiția într-o saltea de calitate este esențială. Consultați acest sfat de experți pentru a vă ajuta să vă alegeți pe al dumneavoastră.

Dacă nu dormi la fel de bine cândva sau te trezești cu dureri și dureri, probabil că este timpul să-ți înlocuiești salteaua. De fapt, alegerea unuia dintre numeroasele modele de acolo, totuși, este o altă chestiune. Vei alege ferm sau moale? Sintetic sau umplut cu lână? Arcuri buzunar sau spumă cu memorie? Înainte să fugi și să faci o achiziție grăbită, citește ce au de spus experții.

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Sfaturi profesionale de la designeri.

Când să vă înlocuiți salteaua: Consensul general este că ar trebui să vă înlocuiți salteaua la fiecare șapte până la opt ani.

Chiar dacă nu prezintă multe semne exterioare de uzură, este posibil să nu-ți ofere sprijinul și confortul de care ai nevoie pentru a dormi bine. O zonă lăsată în mijlocul patului tău este un semn sigur că este nevoie de o nouă saltea. Alți indicatori includ bulgări și orice scârțâit care provine de la saltea în timpul nopții.

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Cunoașteți tipurile de saltele

Există patru tipuri principale de saltele pe piață, deși sunt disponibile și altele, cum ar fi saltelele cu gel. Înțelegeți terminologia înainte de a începe cumpărăturile.

Saltelele cu arcuri deschise oferă suport cu arcuri realizate dintr-o bucată lungă de sârmă de oțel. Acesta este cel mai comun tip de saltea și, de obicei, cea mai accesibilă alegere, dar nu oferă întotdeauna cel mai bun suport pentru utilizarea zilnică.

Saltelele cu arcuri buzunar , care au arcuri încapsulate individual în buzunarele din material textil, pot fi mai susținute. Alegerea umpluturii în jurul arcurilor din interiorul acestor și modele cu arcuri deschise — lână, sintetică sau alt material — va face, de asemenea, o diferență în sprijinul oferit de saltea.

Saltelele din spumă cu memorie nu au arcuri. Se simt destul de diferit de saltelele cu arcuri și se mulează pe forma corpului.

Latexul are o senzație rezistentă și este bun pentru cei care suferă de alergii. Este în mod natural elastic, deci oferă o bună distribuție a presiunii de-a lungul corpului. În general, cu cât salteaua este mai groasă, cu atât suportul este mai bun.

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Încercați înainte de a cumpăra

Testați o serie de paturi înainte de a lua o decizie. „ De fapt depinde de ceea ce este potrivit pentru tine. Când îți cauți salteaua perfectă, instalează-te așa cum ai face acasă, scoate-ți pantofii și ia cu tine o carte bună.  Întindeți-vă timp de aproximativ 15 minute, adoptând poziția normală de dormit. Dacă împărțiți un pat, asigurați-vă că sunteți amândoi acolo pentru a-l încerca.

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Fir, mediu sau moale?

Saltelele cu arcuri vin în general într-o varietate de suport ferm, mediu sau moale. De regulă, cu cât ești mai greu, cu atât salteaua ar trebui să fie mai fermă pentru a echilibra greutatea corporală.  Cu cât o persoană este mai ușoară, cu atât mai moale și mai elastică ar trebui să fie o saltea. Fiți conștienți de faptul că evaluările de fermitate diferă de la un producător la altul.

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Cel mai bun pentru spate

O saltea care este fie prea tare, fie prea moale poate duce la dureri de spate, așa că fă-ți timp să găsești una potrivită pentru tine. O modalitate simplă de a evalua acest lucru este să-ți plasezi mâna sub partea mică a spatelui – dacă există un spațiu liber, înseamnă că salteaua este prea fermă. Dacă te chinui să-ți bagi mâna dedesubt, probabil că este prea moale.

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Când vine vorba de un spate rău, nu există o soluție unică, deoarece nu există doi oameni la fel. În timp ce multe saltele „ortopedice” tind să fie foarte ferme, acest lucru nu înseamnă neapărat că o saltea tare este potrivită pentru tine. În schimb, caută un model care să ofere suport pentru spate, precum și un nivel ridicat de confort.

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Investește pentru cel mai bun

Cumpărați cea mai confortabilă saltea pe care o puteți permite. Pe măsură ce saltelele cresc în preț, acestea tind să aibă un număr mai mare de arcuri și umpluturi de mai bună calitate. Cu cât este mai mare numărul de arcuri și cu cât umpluturile sunt mai luxoase, cu atât salteaua se va contura mai mult pe corpul tău, așa că cu atât ar trebui să fie mai puțin întrerupt și mai confortabil somnul tău.

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Avantajele arcuri buzunar

Se poate spune că o saltea cu arcuri buzunar oferă cel mai confortabil somn de noapte. Într-o saltea cu arcuri buzunar, arcurile nu sunt legate între ele, permițându-le să se miște individual și să se adapteze eficient la contururile corpului tău.  Sunt fabricate din materiale de calitate superioară și pot fi achiziționate în diferite tensiuni pentru a oferi un nivel adecvat de suport.

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Ce este într-o umplutură?

Umpluturile saltelei funcționează în tandem cu arcuri pentru a crea un echilibru între confort și sprijin. Ca regulă generală, cu cât o saltea conține mai multe umpluturi și cu cât calitatea acestor umpluturi este mai mare, cu atât se va simți mai somptuoasă.

Din experiența noastră, umpluturile sintetice tind să nu reziste la fel de bine ca umpluturile naturale și au calități inferioare. Ne umplem saltelele cu o combinație de cânepă și lână. Lâna are calități antimicrobiene, antibacteriene și antifungice, ceea ce o face ideală pentru persoanele care suferă de astm sau alergie. De asemenea, este elastic în mod natural, ceea ce înseamnă că își păstrează structura, astfel încât salteaua dvs. își păstrează confortul.

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Dormit în armonie

Dacă partenerul tău este mai greu sau mai ușor decât tine, soluția poate fi o saltea combinată cu tensiuni diferite ale arcurilor pe ambele părți. Marea majoritate a oamenilor dorm pe aceeași parte a patului, așa că merită investiția. Alternativ, luați în considerare saltelele cu fermoar și cu legături, care sunt în esență două saltele cu tensiuni diferite, împreunate cu fermoar. Saltelele pneumatice combinate cu alte materiale de umplere a patului, cum ar fi spuma cu memorie – au comenzi duble, astfel încât partenerii de dormit să își poată ajusta partea a patului la fermitatea preferată.

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Cele mai populare saltele fără arcuri sunt cele din spumă cu memorie, care este sensibilă la căldură și, prin urmare, se mulează pe contururile corpului pentru a elimina punctele de presiune și pentru a oferi un somn de susținere.

Unii oameni consideră spuma cu memorie restrictivă, așa că încercați întotdeauna înainte de a cumpăra. Când testați, adoptați o poziție și apoi treceți în alta. Dacă vă este greu să schimbați pozițiile, acest lucru sugerează că spuma cu memorie nu este pentru dvs.

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Saltea TLC

Întoarceți-vă salteaua în mod regulat pentru a-i prelungi durata de viață. Dacă cumpărați o saltea care nu poate fi răsucită, rotiți-o la fiecare câteva săptămâni, astfel încât capătul capului să devină capătul piciorului.  Acest lucru este deosebit de important în primele câteva săptămâni de utilizare, când stratul superior confortabil începe să se așeze.

Salteaua potrivită: secretul unui somn minunat

Și când investiți într-o saltea nouă, verificați dacă aceasta vine cu o garanție.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Asistenți de top, robinetele inteligente sau alte funții de înaltă tehnologie

Articolul următor

Oferă-i copilului tău cea mai sănătoasă și mai sigură cameră posibilă

Recomandăm și...