Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Scurgeri anti-inundație în bucătărie

Scurgeri anti-inundație în bucătărie

Părerea experților eDezvoltator

Scurgeri anti-inundație în bucătărie
Scurgeri anti-inundație în bucătărie

În România se montează scurgeri anti-inundație în special în baie. Acest lucru se datorează faptului că în baie există posibilitatea mai mare să se producă accidente care să ducă la inundații.

Scurgerile anti-inundație din bucătărie  nu prea sunt folosite în țara noastră deși în bucătărie există conducte de apă care se pot sparge, avem calorifer sau mașină de spălat vasele ce se pot defecta și pot produce dezastre în casă.

Dacă se dorește realizarea unui sistem anti-inundație sau pur și simplu realizarea unei scurgeri acest lucru trebuie trecut în planul casei. De aceea este indicat realizarea acestor sisteme la construcția de case noi.

Majoritatea oamenilor se uită și la prețul total al casei atunci când o construiește. Dacă văd că prețul crește peste o anumită limită, încep să reducă din costuri. Cum scurgerile anti-inundație nu sunt vitale în bucătărie majoritatea renunță la această cheltuială.

Există și alte variante prin care puteți evita o inundație în casă. Este vorba de anumite sisteme inteligente bazate pe senzori care vă spun umiditatea sau dacă una din camere este inundată.

În acest caz sistemul oprește alimentarea cu apă de la conducta principală și vă anunță că există probleme în casă. Poți chema un instalator care să vă repare problema până la sosirea ta acasă.

Aceste sisteme sunt rar întâlnite în România datorită costului ridicat necesar pentru montarea lor.

Avantaje:

  • Previn inundațiile cauzate de chiuveta din bucătărie sau de mașina de spălat atunci când aceasta este instalată în bucătărie.

Dezavantaje:

  • Pot fi inestetice;
  • Sunt scump de realizat, fiind necesar a fi incluse în proiectul original de instalații.

Părere populară:

  • Sunt o tehnică rar folosită la construcțiile din România, în absența unei legislații care să impună obligativitatea lor. Sunt în general folosite la construcțiile de case, unde e foarte ușor să modifici proiectul și să le implementezi.

Alternative:

  • Fără scurgere.
Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Scurgeri anti-inundație pe holuri

Articolul următor

Scurgeri anti-inundație în baie

Recomandăm și...