Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Sibiu, un important centru universitar

Sibiu, un important centru universitar

Numărul studenților a scăzut substanțial în ultimii ani, fiind la jumătate față de numărul din 2010. Cu toate astea, în Sibiu lucrurile stau bine iar numărul celor înscriși în anul 1 la facultățile din oraș este în creștere. 

Sibiu, un important centru universitar

Pe măsură ce se dezvoltă, Sibiul devine un oraș din ce în ce mai atractiv din punct de vedere universitar, atât sibienii, cât și foarte mulți aspiranți la titlul de student din alte localități, alegând să își petreacă anii studenției aici.

Ce oferă Sibiul din punct de vedere universitar?

Opțiunile pe care le are un viitor student care dorește să studieze în Sibiu sunt destul de numeroase. Acesta are de ales între două universități de stat ( Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și Universitatea „ Lucian Blaga” ) și două universități particulare (Universitatea Creștină „ Dimitrie Cantemir” și Universitatea Româno-Germană). 

Sibiu, un important centru universitar

În ceea ce privește facultățile, acestea acoperă majoritatea domeniilor pe care ți le-ai putea dori. Poți studia științe economice, administrarea afacerilor, teologie, drept, litere, arte, istorie, inginerie, matematică, informatică, medicină, edicație fizică și sport, jurnalistică, psihologie sau turism.

Deși nu se ridică la nivelul altor centre universitare, Sibiul pune la dispoziția studenților și un campus universitar în care studenții veniți din alte orașe pot găsi locuri de cazare în cămine.

De ce să faci facultatea în Sibiu?

Atunci când vine vorba despre oportunități, Sibiul este unul dintre cele mai atractive orașe din țară. Pe lângă oferta de studiu bogată, orașul reușește să asigure și o viață de student memorabilă.

Sibiu, un important centru universitar
Optimized by JPEGmini 3.13.0.8 0x3967c8d3

Este un oraș cu o mulțime de cluburi de noapte, baruri și restaurante pentru cei care doresc să petreacă, cu foarte multe teatre, cinematografe și muzee, pentru cei care doresc să aprofundeze cultura locală și cu numeroase evenimente care au scopul de a te scoate din rutină. Adeseori sunt organizate festivaluri muzicale, festivaluri de teatru sau festivaluri de film la care participă numeroși oameni.

Pe lista motivelor pentru care merită să alegi Sibiul se numără și faptul că este un oraș în care se investește foarte mult. 

Odată cu titlul de Capitala Culturală Europeană, Sibiul a început să atragă atenția investitorilor. Atât românii, cât și străinii văd în acest oraș oportunități de dezvoltare, alegând să dezvolte afaceri care de multe ori ajung prospere. După terminarea facultății, așadar, studenții au o mulțime de opțiuni de dezvoltare.

Nu în ultimul rând, merită să faci facultatea în Sibiu pentru că este orașul perfect în care îți poți întemeia o familie. Acesta vine cu toate facilitățile unui mare oraș ( magazine mari, stadion, aeroport, zone de promenadă, etc), fără a aduce și aglomerația deranjantă din București sau Cluj. Pentru cei care doresc mobilitate, Sibiul este orașul perfect deoarece îți permite să ajungi într-o parte în alta a orașului în doar câteva minute.

Toate aceste avantaje sunt văzute din ce în ce mai mult de către viitorii studenți, fiind motivul principal pentru care numărul celor înscriși în anul 1 este în continuă creștere.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Statistici și tendințe ale pieței imobiliare din Sibiu

Articolul următor

M-am mutat în Sibiu din cauza poluării

Recomandăm și...