Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Skylight Residence a anunțat că a câștigat în sfârșit procesul împotriva AAAS pentru licitația pentru ca Aversa să devină privat. Investiția din prima fază depășește 100 de milioane de euro

Skylight Residence a anunțat că a câștigat în sfârșit procesul împotriva AAAS pentru licitația pentru ca Aversa să devină privat. Investiția din prima fază depășește 100 de milioane de euro

amilia Topolinski a anunțat că în sfârșit și-a câștigat procesul împotriva AAAS pentru licitația pentru ca Aversa să devină privat. Compania companiei, Skylight Residence, a primit permisiunea de a demola vechea clădire a fabricii în luna mai a acestui an. Lucrările de construcție la primul bloc și bios din proiect, precum și la o școală primară, vor începe anul viitor. Michael Topolinski a declarat pentru Economica.net că investiția depășește 100 de milioane de euro.
Skylight Residence, companie deținută de investitori din familia Topolinski, a câștigat ultimul său recurs împotriva Administrației Activelor Statului (AAAS) în dosarul privatizării Aversa, după ce Curtea de Apel București a decis că dezvoltatorul și-a îndeplinit toate obligațiile deținute în septembrie 2013. licitația va fi percepută, a anunțat investitorul într-un comunicat de presă.
Dezvoltatorul imobiliar va prelua acum proprietatea asupra terenului de 97.000 de metri pătrați și intenționează să înceapă lucrările de construcție la proiectul Skylight Residence în 2023.

Când Economica.net a întrebat când va începe construcția primelor blocuri, Michael Topolinski ne-a răspuns: „Intenționăm să începem construcția școlii primare, prima fază a secției birouri și prima fază a secției rezidențiale în septembrie 2023. Școala primară și cea de birou Valoarea investiției primei faze este de circa 29 de milioane de euro, iar valoarea investiției primei faze de rezidențial este de aproximativ 74 de milioane de euro. Nu căutăm investitori”.

În plus, Topolinski a spus că o parcelă de teren de 10.500 de metri pătrați va fi vândută unui comerciant cu amănuntul de produse alimentare, pe care îl va anunța după semnarea contractului.

În luna mai a acestui an, Consiliul Local Sector 2 a eliberat Skylight Residence cu autorizație de demolare pentru clădirea fostei stații de pompare Aversa pe o suprafață de aproape 10 hectare, iar demolarea a început.

„Aceasta este o decizie de referință pentru noi la sfârșitul a 9 ani de lupte, timp în care am învins AAAS de 21 de ori în instanță. (…) SkyLight Residence este un proiect care costă peste 500 de milioane de euro Un proiect de dezvoltare durabilă care va schimba pentru totdeauna viețile regiunii Belt and Road și ale locuitorilor săi”, a spus Michael Topolinski.

Proiectul cu utilizare mixtă va include peste 35% din terenul organizat ca spațiu verde (față de un procent minim de 30%), peste 2.200 de apartamente, 89.000 m2 de spații de birouri organizate ca campus IT și 8.540 m2 de spații comerciale în cadrul Zona de vanzari. Spațiul verde va include cinci parcuri private cu piscine, piste de alergare, zone de lectură, parcuri pentru câini și spații de întâlnire.

Noua centură și drum
Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a anunțat în această vară că dorește să investească în refacerea zonei Gării de Est prin PNRR. Cu ajutorul Băncii Mondiale a fost realizat un studiu de urbanism pentru Gara de Est, iar Mihaiu a introdus amenajarea zonei Centura și Drumul, care va fi supusă consultării publice luna viitoare, iar primarul a mai spus că PUZ și îmbunătățiri sunt. necesare, care se va face cu Banca Mondială.

Bucur-Obor este una dintre regiunile puternic industrializate, al cărei chip nu s-a schimbat în ultimii ani. Aici, înainte de criză, a fost finalizat proiectul Rose Garden Residences, construit pe terenul fostei fabrici Suveica. Cel mai important proiect imobiliar finalizat în zonă este Veranda Mall, construit pe terenul fabricii Prodplast, deținută de familia Pogonaru și deschis în toamna anului 2016.

În ultimii ani, mai mulți proprietari de terenuri din zonă au făcut demersurile necesare pentru obținerea autorizațiilor de construcție. Majoritatea turnurilor planificate sunt pentru apartamente, dar și pentru birouri.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

One Herastrau City cumpără un teren operat de complexul Flora din Nordul Bucureștiului

Articolul următor

Hagag preia proiectul inițiat de antrenorul Cosmin Olăroiu, înlocuind fosta fabrică Izolatorul renovată de guvernul Petre Roman și intrând pe noi segmente de piață

Recomandăm și...