Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Străzi mai luminoase și mai sigure în București: 49 de bulevarde și străzi vor beneficia de iluminat modernizat

Străzi mai luminoase și mai sigure în București: 49 de bulevarde și străzi vor beneficia de iluminat modernizat

Dacă te-ai plimbat seara pe străzile Bucureștiului, știi cât de importantă este iluminarea publică pentru siguranța ta și a celor dragi. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat recent că Primăria Municipiului București (PMB) va moderniza sistemul de iluminat public pe 49 de bulevarde și străzi intens circulate. Investiția se ridică la 75 de milioane de lei și este finanțată integral de Administrația Fondului pentru Mediu.

Printre străzile care vor beneficia de acest proiect se numără Bd. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Str. Av. Alexandru Șerbănescu și multe altele. Acestea sunt străzi pe care probabil le folosești zilnic, fie pentru a ajunge la serviciu, fie pentru a-ți duce copiii la școală.

Străzi mai luminoase și mai sigure în București: 49 de bulevarde și străzi vor beneficia de iluminat modernizat

Ce înseamnă modernizarea sistemului de iluminat? Ei bine, vorbim despre eficientizarea energetică, ceea ce înseamnă nu doar o iluminare mai bună, dar și economii la bugetul local. Acesta este al doilea proiect de acest fel, după ce în luna martie, municipalitatea a obținut o finanțare nerambursabilă de 25 de milioane de lei pentru alte 15 străzi și bulevarde.

Nicușor Dan subliniază că aceste proiecte vor contribui la creșterea siguranței cetățenilor și a traficului auto pe timpul nopții. Și, să fim sinceri, un oraș bine iluminat este nu doar mai sigur, dar și mai plăcut estetic.

În concluzie, această inițiativă este un pas important în direcția unui București mai modern și mai sigur. Dacă locuiești sau lucrezi în zonele afectate de această modernizare, te poți aștepta la străzi mai luminoase și mai sigure în viitorul apropiat.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Pubele roșii pentru deșeuri periculoase în Sectorul 6: O inițiativă pentru un București mai curat și mai sigur

Articolul următor

Modernizarea canalizării în București: Ce înseamnă pentru tine noile reparații și stația de epurare de la Glina

Recomandăm și...