Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Străzi Mai Sigure pentru Elevi: Bucureștiul Se Pregătește pentru Noul An Școlar

Străzi Mai Sigure pentru Elevi: Bucureștiul Se Pregătește pentru Noul An Școlar

În prima zi de școală, Bucureștiul s-a pregătit cu măsuri de siguranță rutieră pentru cei mici. Echipele Administrației Străzilor au refăcut marcajele rutiere în zonele unde se află școli, grădinițe și licee. Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat pe Facebook că peste 400 de indicatoare rutiere au fost amplasate, limitatoare de viteză montate și trecerile de pietoni vopsite.

Străzi Mai Sigure pentru Elevi: Bucureștiul Se Pregătește pentru Noul An Școlar

Pentru a fluidiza traficul, Poliția Locală București și Brigada Rutieră vor fi prezenți în cele mai aglomerate intersecții din Capitală. În Sectorul 6, 70 de treceri de pietoni au fost marcate încă din luna august, în 33 de locații din apropierea mai multor unități de învățământ. Lucrările s-au efectuat noaptea pentru a nu afecta traficul.

Printre locațiile vizate se numără Bd. 1 Mai, Strada Dealul Țugulea, Aleea Valea Prahovei, Aleea Lunca Cernei și multe altele. După finalizarea acestor lucrări, se va începe trasarea marcajelor la trecerile suprailuminate.

În plus, STB a suplimentat mijloacele de transport și a introdus abonamente gratuite pentru elevi, disponibile prin aplicația YouthTB. Toate aceste măsuri sunt menite să asigure un început de an școlar în siguranță și să faciliteze deplasarea în oraș.

În concluzie, eforturile autorităților de a îmbunătăți siguranța rutieră în apropierea școlilor sunt lăudabile. Cu toate acestea, este important să fim cu toții conștienți de rolul pe care îl avem în a asigura un mediu sigur pentru copii. Fie că suntem părinți, șoferi sau simpli cetățeni, responsabilitatea este colectivă.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Sport și Mișcare în Aer Liber: Bucureștiul Își Modernizează Parcurile pentru un Stil de Viață Activ

Articolul următor

Piața imobiliară încetinește semnificativ

Recomandăm și...