Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Top 3 atracții turistice din aproapiere de Strada Lipscani din București

Top 3 atracții turistice din aproapiere de Strada Lipscani din București

Top 3 atracții turistice din aproapiere de Strada Lipscani din București

Strada Lipscani este situată în centrul Bucureştiului, aflându-se fix în inima Centrului Vechi. O zonă foarte atrăgătoare şi activă, având ca obiective turistice Muzeul Naţional de Istorie a României şi Palatul Parlamentului. Pe lângă aceste două obiective principale se găsesc şi trei dintre cele mai cunoscute parcuri ale Bucureştiului: Parcul Unirii, Parcul Izvor și Parcul Cişmigiu. Această zonă este înconjurată de câteva din cele mai cunoscute restaurante (Linea/Closer To The Moon, Gyros Thessalonikis) şi pub-uri (Gilda Music Lounge, El Comandante) din centrul capitalei. Ca mijloace de transport se găsesc stațiile de metrou Unirii 1 şi Unirii 2.

Parcul Cișmigiu

Top 3 atracții turistice din aproapiere de Strada Lipscani din București

Parcul Cișmigiu este cel mai vechi parc public din București. Fiind așezat în centrul orașului îl face şi unu dintre cele mai populare parcuri, suprafața este de circa 16 hectare și este înconjurat de două bulevarde importante: bulevardul Regina Elisabeta și bulevardul Schitu Măgureanu. Acesta este amenajat în stilul parcurilor engleze și este clasat pe lista monumentelor istorice din București.

În centrul acestuia se află şi un lac, unde te poţi plimba cu barca alături de prieteni sau poţi sta pe băncile de pe margine la umbra copacilor, în timp ce te bucuri de privelişte. În Parcul Cișmigiu există o locaţie specială, denumită “La Cetate”, unde se află ruinele unei mănăstiri construite în 1756, din incinta căreia pornea un tunel secret care lega Palatul Crețulescu de malul cu ascunzişuri al Dâmboviței.

Este un loc plin de farmec și istorie, aici te poți juca șah sau rummy, poți face o plimbare cu hidrobicicleta, poți admira aleile umbroase, păsările sau pomii. De asemenea, regăsim mici magazine pentru a cumpăra un suc sau ceva de ronțăit și restaurante pentru a servi ceva de mâncare. Este o oază de liniște pentru cei ce vor să iasă din aglomerația urbană, perfect pentru meditație și relaxare.

Linea / Closer To The Moon

Top 3 atracții turistice din aproapiere de Strada Lipscani din București

Linea /Closer to the moon este un restaurant și un bar pe acoperiș, renumit pentru priveliștea sa spre vechiul oraş al Bucureștiului. Vă puteți bucura de cocktailuri personalizate și puteți să vă pierdeţi în meniurile atrăgătoare. În acelaşi timp puteţi să admirați priveliștile de pe acoperișul restaurantului ceea ce vă induce o stare de relaxare.

Linea / Closer to the Moon se află în clădirea care a adăpostit în perioada interbelică ”Galeriile Lafayette”. Între anii dintre cele două războaie, acestea erau nodul comercial de lux al capitalei. Ulterior, începând cu perioada comunistă, a apărut „Magazinul Victoria”, la fel cum este recunoscut și în prezent, iar pe măsură ce crește, ansamblul rămâne în continuare un reper splendid al orașului.

Personalul amabil reusește să impresioneze, chiar și la cele mai aglomerate ore. Localul este foarte bine amplasat, locul perfect pentru cupluri sau pentru seri cu prietenii. Rooftop CLOSER TO THE MOON este deschis de luni până vineri în intervalul orar 12:00-00:00, iar de vineri până sâmbătă 10:00-00:00, iar restaurantul LINEA iși ține ușile deschise între orele 12:00-00:00.

Muzeul de Istorie a României

Top 3 atracții turistice din aproapiere de Strada Lipscani din București

Muzeul Național de Istorie a României este cel mai important al statului român. Acesta a fost modernizat și deschis publicului în 1970, clădirea a fost avariată la cutremurul din 77, atunci multe dintre exponate au fost distruse și avariate. Deține foarte multe obiecte cu valoare istorică descoperite pe teritoriul României din timpuri preistorice și până în perioada contemporană. Arhitectul acestui proiect este Alexandru Săvulescu.

Muzeul a fost înființat în anul 1970, având ca principiu ilustrarea evoluției culturale cuprinsă de-a lungul tuturor epocilor istorice în spațiul geografic al României. Locaţia sa este Palatul Poștelor de pe Calea Victoriei. Este cel mai important muzeu de istorie arheologic din România, atât prin mărime cât și prin patrimoniu.

Clădirea are o arhitectură impresionantă, expozițiile permanente fiind Columna lui Traian și Tezaur, iar ultimele expoziții temporare au fost WWII și Lumea Copilăriei, foarte interesante pentru adulți, cât și pentru copii. Trebuie să vizitezi locul imediat ce te afli în apropierea Micului Paris.

La intrarea în clădire sunt obiecte chiar și din secolul al doilea, replica integrală a Columnei lui Traian, având toate scenele explicate, aici există si Muzeul Jucăriilor, dacă doriți să vă reîntoarceți în copilărie, iar suvenirurile sunt foarte drăguțe. Este locul perfect unde ai putea petrece timp împreună cu familia și copiii, merită văzut! Programul la care puteți vizita muzeul este de marți până duminică între orele 09:00-17:00.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Top 3 grădinițe din zona Tineretului din București

Articolul următor

Top 4 obiective recreative din zona Gara de Nord din București

Recomandăm și...