Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Top 3 atracții turistice din zona Cartierului Evreiesc din București

Top 3 atracții turistice din zona Cartierului Evreiesc din București

Top 3 atracții turistice din zona Cartierului Evreiesc din București

Aici puteți urmării moștenirea vieții evreiești din Bucuresti în acest tur perspicace al patrimoniului. Aflați despre istoria evreilor români, din epoca medievala până la al Doilea Război Mondial și epoca comunistă descoperind fostele cartiere evreiești ale orasului și cele mai importante repere spirituale. Veți întalni sinagogi atât uitate, cât și restaurate la splendoare, inclusiv Templul Coral.
Pe vremuri, Bucureștiul a fost casa unei comunități de evrei mari și prospere. Aproape 11% din populația Bucureștiului era reprezentată de evrei în perioada interbelică. Acele vremuri au trecut de mult, deoarece evreii au fost foarte afectați de evenimentele celui de-al Doilea Război Mondial, migrația în Israel și regimul nostru comunist.

Muzeul Holocaustului

Top 3 atracții turistice din zona Cartierului Evreiesc din București

Dupa ani de întarziere, urmeaza să fie constituit un nou muzeu ce va spune povestea îngrozitoare a crimelor comise în timpul Holocaustului din România și rolul important jucat de evrei in istoria țării. Primarul Bucureștiului a declarat „Susțin crearea unui Muzeu de Istorie a Holocaustului și a Evreilor, deoarece cred cu tărie că acesta este cel mai bun mod de a arăta lumii că românii sunt conștienți de istoria lor, inclusiv de cele mai întunecate episoade și că recunoaștem responsabilitatea, transmițându-le generațiilor următoare cunoștințele noastre, astfel încât tragediile precum Holocaustul să nu se repete niciodată”.

Ideea creării unui muzeu al Holocaustului și al istoriei evreilor din România a fost îmbrățișată de președinția României încă din 2012. Dar calea spre finalizare a fost pavată cu întârzieri birocratice și dezacorduri aprinse cu privire la locația sa. Prin hotărâre guvernamentală, muzeul va fi înființat la clădirea Banloc-Goodrich de pe emblematica Strada Victoriei din capitala României. Clădirea datează din anii 1930 și va avea nevoie de lucrări intense pentru a o pregăti pentru a găzdui muzeul.

Puțin despre istoria Holocustului: Condusă de Antonescu, România a participat pe deplin la invazia germană a Uniunii Sovietice din iunie 1941. La câteva zile de la invazie, autoritățile române au organizat un program împotriva populației evreiești din orașul Iași, capitala regională a țării Moldova. Polițiștii români au împușcat sute de evrei în curtea sediului poliției. Alte sute au fost ucise pe străzi sau în casele lor. În total, cel puțin 4.000 de evrei au fost uciși la Iași în timpul pogromului. Alte mii au fost arestate, împachetate în vagoane de marfă și deportate cu trenul la Călărași și Podul Iloaei, orașe situate la sud-vestul Iașiului. Mulți dintre acești deportați au murit pe drum de foame sau deshidratare.Între 1941 și 1944, autoritățile germane și române au ucis sau au provocat moartea a 150.000 – 250.000 de evrei români și ucraineni din Transnistria. Aproximativ 220.000 de evrei români au fost uciși sau au murit din cauza relelor tratamente în timpul Holocaustului, inclusiv cel puțin 90.000 din Transilvania de Nord, care au fost deportați la Auschwitz de către autoritățile maghiare.

Chiar și înainte ca România să intre în orbita Germaniei naziste, autoritățile române au dus o politică de antisemitism dur și persecutorie – în special împotriva evreilor care trăiau în zonele de frontieră din est, care au fost asociați în mod fals cu comunismul sovietic, și a celor care trăiau în Transilvania, care erau identificați cu dominația maghiară din trecut. Mișcările social-revoluționare de dreapta, cum ar fi Garda de Fier fascistă, au găsit un sprijin popular semnificativ și o oarecare simpatie oficială pentru cererea lor ca evreii din România să fie îndepărtați din presupusele locuri de putere și apoi expulzați din România. Cu toate acestea, apelul lor la o revoluție socială împotriva establishmentului politic și economic și utilizarea protestelor violente au dus la o ostilitate extremă din partea autorităților române. Până în 1938-1939, poliția română și Garda de Fier se aflau într-o stare de război civil terorist virtual.

Muzeul Holocaustului din București Sector 4, situat pe strada Vasile Adamache 11, va sta la dispoziție cu programul de lucru, orar și alte detalii de contact, acesta fiind deschis de luni până joi de la 8:00-14:30, vineri de la 8:00-12:30, duminică de la 9:00-12:30 iar sambătă este închis.

Muzeul Dracula

Top 3 atracții turistice din zona Cartierului Evreiesc din București

Muzeul Dracula din București, România, prezintă povestea celor 2 Dracula: cel real, Vlad al III-lea Dracula, un prinț medieval al Valahiei, unul dintre cei mai cruzi conducători din istorie, care a ucis prin diferite metode de tortură 100.000 de victime și alter ego-ul său gotic, Contele Dracula, vampirul însetat de sânge, creat de Bram Stoker, care a declanșat o adevărată Draculamanie în secolul XX. Deși turiștii îl caută la Bran, Bucureștiul este locul unde a fost deschis muzeul Dracula, care îmbină armonios istoria domnitorului Vlad Țepeș cu ficțiunea marca Dracula. Pe strada Hristo Botev, la numărul 32, tocmai s-a deschis acest muzeu pentru vizitatori de toate felurile: fanatici ai istoriei sau fanatici ai vampirilor. O casă veche, dar complet renovată, situată în apropiere de centrul istoric al Bucureștiului găzduiește Muzeul Dracula, iar interiorul este partea cu adevărat interesantă.

Așadar, tu și însoțitorii tăi puteți avea parte de o experiență extraordinară vizitând acest tip de muzeu. Este vorba despre clădirea din secolul al XVIII-lea, care este populară pentru că a constituit o parte importantă din curțile regale ale lui Vlad Dracula. Vizitând acest muzeu, veți putea cunoaște în detaliu istoria culturală și socială a locației sale. Muzeul înfățișează în mod minunat viața lui Vlad al III-lea Dracula, conducătorul nemilos al Valahiei din secolul al XV-lea. Muzeul Dracula oferă trei secțiuni diferite pentru a-și prezenta colecțiile de exponate. Galeria de tortură a muzeului poate prezenta o serie de arme de tortură care au fost folosite în perioada medievală. Acest muzeu găzduiește și un magazin.

Iată cum este structurat muzeul: la parter sunt săli care prezintă exponate legate de domnitorul Vlad Țepeș, iar la primul etaj se află o expoziție despre Dracula în istoria cinematografiei și în industria globală de divertisment. Deocamdată, Muzeul Dracula poate fi vizitat fără taxă de intrare, dar se poate lăsa o donație. Un lucru interesant, văzut rar spre niciodată în muzee, este un semn care spune “puteți atinge exponatele!”. La parter, descoperi istoria, iar la etaj poți explora fantezia.

La parter, faci o călătorie în timpul lui Vlad Țepeș, când lupta pentru tronul Valahiei, cu exponate similare unui muzeu de istorie, iar la etaj sunt camere cu ceea ce înseamnă Dracula în cultura globală din secolul trecut. Ideea acestui muzeu a pornit de la necesitatea reală a existenței unui astfel de spatiu în România și chiar în lume, subliniată de pasivitatea sau nepăsarea guvernului român față de un astfel de proiect. Acest spațiu prezintă personalitatea complexă a lui Vlad Țepeș/Dracula, care reprezintă un interes turistic major, mai ales pentru străini. Un alt motiv a fost acela de a dovedi că societatea civilă poate realiza eficient un proiect cultural major în doar 3 ani, exclusiv din donații, pe care statul român nu l-ar putea realiza în 30 de ani.În acest moment, complexul muzeal este deschis doar în proporție de 60%, iar după ce vom obține restul finanțării, vom renova celelalte clădiri, inclusiv turnul, unic în București De asemenea, va exista un sector dedicat copiilor și interacțiunii lor cu subiectul, o sală de proiecții cu filme Dracula, o mică cafenea și o secțiune care prezintă instrumente de tortură medievale.

Astfel, puteți găzdui o vizita acestui muzeu cu prietenii sau familia de marți până duminică între orele 10:30-18:00, luni acesta fiind închis.

Muzeul Național de Istorie a României

Top 3 atracții turistice din zona Cartierului Evreiesc din București

Muzeul Național de Istorie a României este un muzeu situat pe Calea Victoriei din București, România, ce conține artefacte istorice românești din preistorie și până în epoca modernă.Muzeul se află în interiorul fostului Palat al Poștei Române, care găzduiește și un muzeu filatelic. Cu o suprafață de peste 8.000 de metri pătrați, muzeul are aproximativ 60 de săli de expoziție valoroase. Printre exponatele permanente se numără un mulaj în ghips al întregii Columne a lui Traian, bijuteriile Coroanei României și tezaurul Pietroasele.

Clădirea a fost autorizată, în 1892, iar arhitectul Alexandru Săvulescu a fost trimis împreună cu inspectorul poștal Ernest Sturza să viziteze diverse unități poștale din Europa pentru proiectare. Schițele finale au fost influențate în primul rând de instalația poștală din Geneva. Construită într-un stil eclectic, este dreptunghiulară, cu un pridvor mare, pe un subsol înalt și trei etaje. Fațada din piatră prezintă un portic susținut de 10 coloane dorice și o platformă formată din 12 trepte care se întinde pe toată lungimea clădirii. Există numeroase detalii decorative sculpturale alegorice.

Peste 3.000 de piese minunate (unele dintre ele exponate unice) sunt expuse în Tezaurul istoric. Acestea sunt realizate din metale și pietre prețioase și au aparținut unor civilizații străvechi, care s-au așezat, de-a lungul timpului, pe teritoriul actual al țării noastre. Există piese care reprezintă evenimente din trecut și activitatea unor personalități istorice.

Programul de vizitare al acestui muzeu este în felul următor: Miercuri-Duminică: program de vară – 10:00-18:00; program de iarnă – 09:00-17:00, Luni si Marți fiind închis.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Top 6 locații recreative din zona Cartierul Armenesc din București

Articolul următor

Colliers administrează Equilibrium, cel mai nou proiect de birouri dezvoltat de Skanska în București

Recomandăm și...