Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Top 3 grădinițe din zona Piața Victoriei din București

Top 3 grădinițe din zona Piața Victoriei din București

Top 3 grădinițe din zona Piața Victoriei din București

Piața Victoriei se află în sectorul unu al capitalei, reunind cele mai importante străzi din București și anume Calea Victoriei, Bulevardul Lascăr Catargiu, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Strada Paris, Bulevardul Aviatorilor, Șoseaua Kiseleff, Bulevardul Ion Mihalache, Strada Buzești și Bulevardul Nicolae Titulescu. Pe lângă acest aspect, regăsim și obiective istorice precum Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Țăranului Român, Institutul de Istorie Nicolae Iorga sau Monumentul Infanteristului Român. De asemenea, în Piața Victoriei întâlnim cele mai mari instituții ale statului, cum ar fi sediul Guvernului României, Palatul Victoria sau Palatul Primăriei Sectorului 1. Fiind o zonă foarte tranzitată este accesibilă cu orice mijloc de transport (metrou, tramvai, troleibuz, autobuz) și cuprinde o grămadă de magazine și alte locații destinate trecătorilor, chiar și celebrul Parc Kiseleff situat în partea de nord. De altfel, este și un loc bun unde părinții își pot lăsa copiii la grădinițele din apropiere, apoi să meargă liniștiți la servici.

Grădinița Mami și Tati

Top 3 grădinițe din zona Piața Victoriei din București

Grădinița Mami și Tati este acreditată de aproximativ 15 ani, perioadă în care s-a dezvoltat continuu pentru ca cei mici să vină cu drag și să își însușească toate noțiunile și deprinderile necesare la început de drum. Aceasta este situată pe strada Grigore Alexandrescu, numărul 58, la circa cinci minute depărtare de mers pe jos de stația de autobuz Roma sau Pasajul Victoria (tramvaiul 1 și 46, autobuzul 182, N113. N119) sau la aproximativ un kilometru distanță de stația de metrou din Piața Victoriei.

Grădinița cuprinde cinci săli de clasă a câte 10 copii în grupă, o sală de mese, bucătărie proprie pentru a le oferi celor mici mâncare proaspătă în fiecare zi, o sală de sport sau alte activități, dormitoare pentru ora de somn, cabinet medical, supraveghere video, precum și un loc de joacă exterior pentru activități în aer liber.

Se asigură și transport la cerere contra cost, taxa lunară pentru programul scurt (08:00-14:00) cu predare în limba română este de 1.390 Ron sau 1.550 Ron (cu predare în limba germană), iar pentru programul lung (08:00-18:00) este de 1.650 Ron sau 1.750 Ron. De asemenea, se prevede și o taxă pentru servirea mesei de 200 Ron/Lună pentru varianta scurtă sau de 300 Ron/Lună pentru cea prelungită.

Activitățile desfășurate pe timpul zilei urmăresc să integreze copiii în colectivitate, să devină ca o familie, să se simtă ca acasă, să își dorească singuri să învețe și să descopere lucruri noi, să le facă plăcere să vorbească o limbă străină și să dobândească deprinderi utile la început de educație care să îi ajute în continuare. Pentru a le dezvolta creativitatea, inventivitatea și abilitățile sportive se organizează și diverse excursii sau tabere tematice (schi, explorare, aventură), acțiuni umanitare, serbări sau spectacole de teatru. Se pot practica și cursuri opționale, precum dans modern, experimente, capoeira, pian, arte, teatru sau lucru manual.

Un mare beneficiu este că aici aveți posibilitatea de a aduce copiii de la vârsta de un an și jumătate creând o grupă specială, cu îngrijitoare și educator specializat. De asemenea, au extins și programul de afterschool având patru grupe cu care se desfășoară diverse activități ce vin în sprijinul părinților, dar și în ajutorul copiilor. La Grădinița Mami și Tati găsiți toate alternativele ideale pentru micuți, astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

Grădinița nr. 206

Top 3 grădinițe din zona Piața Victoriei din București

Grădinița nr. 206 este o unitate de învățământ modernă care se adaptează continuu la cerințele actuale. Aceasta se află pe strada Constantin Disescu, numărul 37, în apropiere de stația de troleibuz 79 (Bulevardul Alevandru Ioan Cuza, circa trei minute distanță de mers pe jos) sau de stația Dr. Felix unde opresc tramvaiul 1 sau autobuzul 182.

Programa educațională cuprinde metode clasice, adaptate la tendințele din prezent, astfel cei mici sunt stimulați să descopere mediul și societatea, să se dezvolte armonios și să își descopere pasiunile și talentele. Se fac și activități extracurriculare, cum ar fi dans, muzică, pictură sau limba engleză.

Un avantaj pentru părinți este că aici prichindeii pot veni la grădiniță și în timpul vacanței de vară, numai bine pentru a scăpa de o grijă atunci când nu au alte alternative de a-i lăsa în siguranță și într-un mediu plăcut pe cei mici. În timpul sezonului cald se organizează multe activități în aer liber, astfel interacțiunea cu natura îi ajută să se exprime liber, să se ajute reciproc și să descopere mai multe curiozități.

Vârsta minimă pentru înscriere este de trei ani fiind o grădiniță de stat, numărul de copii dintr-o grupă fiind de 20. Părinții pot opta pentru unul dintre cele două programe puse la dispoziție, și anume cel scurt (08:00-13:00) sau lung (08:00-18:00). Se asigură asistență medicală, supraveghere video, masă în sistem catering și program de somn. Cadrele didactice acordă atenție specială fiecărui copil în parte, astfel încât să se dezvolte echilibrat, să aibă parte de o copilărie frumoasă, de o educație adecvată și să se simtă special.

Grădinița nr. 50

Top 3 grădinițe din zona Piața Victoriei din București

Grădinița nr. 50 este situată pe strada Nicolae Iorga, numărul 5, în apropierea sa fiind stația din Piața Victoriei unde ajung tramvaiele 1, 24, 45, 46 sau autobuzul 182. Aceasta este o grădiniță cu tradiție ce funcționează de mai bine de 50 de ani.

Unitatea de învățământ cuprinde zece grupe, dintre care opt cu program prelungit (08:00-13:00) și două cu program normal (08:00-18:00). Totul este dotat cu mobilier modern, ergonomic, adaptat vârstei celor mici, cu table interactive, videoproiectoare, calculatoare și cinci săli de joacă amenajate cu diverse jocuri. De asemenea, în clădire se află un cabinet medical, unul de logopedie sau psihologic, sală de mese, bucătărie proprie, dormitoare și sală de evenimente.

Programa educațională este adaptată la cerințele actuale, totul se învață prin joacă, se pune accent pe dezvoltarea cognitivă prin predarea în limba română, dar și germană. Pentru a încuraja spiritul competitiv și dezvoltarea continuă se fac și opționale, cum ar fi jocuri de construcții, literatură, artă, știință, schimb de roluri, nisip și apă, sport, muzică, teatru sau ateliere tematice (sănătate, circulație rutieră, ecologie, educație, gospodărie sau lucru manual).

Prima etapă din viața unui copil este foarte importantă, astfel alegerea grădiniței potrivite este primul pas spre o îndrumare echilibrată și armonioasă la început de drum! Zona Piața Victoriei oferă perspective în toate privințele, având cele mai de succes grădinițe în apropierea sa!

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Top 5 grădinițe din zona Piața Universității din București

Articolul următor

Top 5 grădinițe din zona Victoriei din București

Recomandăm și...