Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Top 4 obiective recreative din zona Gara de Nord din București

Top 4 obiective recreative din zona Gara de Nord din București

Top 4 obiective recreative din zona Gara de Nord din București

Zona Gara de Nord este situată fix lângă Gara de Nord, aceasta fiind principala gară din Bucureşti, dar şi cea mai mare din România. Se află la mai puţin de o sută de metri de stația de metrou şi la 750 de metri de Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I”. Cartierul dispune de un parc numit Parcul Gării de Nord, totodată se află la doi kilometri de Grădina Botanică, la 1,2 kilometri de Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” şi la 1,7 kilometri de Parcul Operei. Iar ca şi amplasament, este o zonă accesibilă din toate punctele de vedere.

Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I”

Top 4 obiective recreative din zona Gara de Nord din București

Muzeul Militar Naţional este o instituţie culturală de prestigiu, jucând un rol important în promovarea tradiţiilor istorico-militare ale României. S-a înființat în 1923. Cu toate că exponatele sunt legate de evenimente militare, acestea nu se limitează doar la domeniul armelor, oferindu-i vizitatorului o călătorie în timp prin epocile recreate în acesta.

Acest muzeu adăposteşte o mare parte a amintirilor din cele două Războaie Mondiale, atât militar, cât şi cultural. Deşi acesta a fost înfiinţat în 1923, ideea construirii unui muzeu militar a plecat din 1906, dar întarzierea construcţiei şi Primul Război Mondial au afectat drastic construcţia sa.

După repunerea pe picioare a Muzeului Militar Naţional, perioada 1920-1923 a fost caracterizată prin eforturile de a transforma muzeul în ceva nemaivăzut, aducându-se astfel noi achiziţii şi donaţii spre îmbogăţirea istoriei militare. Astăzi Militar Naţional, este o comoară a istoriei româneşti.

Grădina Botanică

Top 4 obiective recreative din zona Gara de Nord din București

Grădina Botanică din Bucureşti a fost fondată în 1860 la iniţiativa doctorului Carol Davila, la acea vreme fiind sub conducerea Universității de Medicină şi Farmacie. Odată cu anul 1874, aceasta este sesizată de Universitatea din Bucureşti, iar meritul de a stabili şi dezvolta locul îi revine profesorului Dimitrie Brândza.

Grădină Botanică „Dimitrie Brândza” gestionează colecţii de plante, care sunt bine documentate şi utilizate în scopul instruirii studenţilor, pentru cercetări ştiinţifice, în programele de educaţie pentru mediu şi pentru informarea publicului larg.

Având o suprafaţă de 18,2 ha, Grădina Botanică „Dimitrie Brândza” este organizată în sectoare exterioare specifice (Decorativ, Plante rare, Flora Dobrogei sau Flora Asiei) şi sectoare interioare (Serele, Biblioteca ori Centrul de educaţie ecologică). Astfel, vizitatorii au parte de o diversitate în explorarea Grădinii Botanice.

Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

Top 4 obiective recreative din zona Gara de Nord din București

Muzeul a fost înfiinţat pe 3 noiembrie 1834, la iniţiativa fratelui domnitorului Alexandru Ghica, care a donat colecţii importante, incluzând monede greceşti, romane şi bizantine, colecţii de minerale, fosile, moluşte, peşti, păsări şi mamifere, precum şi opere de artă. Deşi fusese conceput ca un cabinet de istorie naturală, muzeul a căpătat un caracter de instituţie mixtă, adăpostind antichităţi, tablouri vechi şi curiozităţi naturale.

Patrimoniul muzeului este format din peste 2 milioane de piese, grupate în diferite colecții zoologice, paleontologice, de minerale, roci și etnografice. Acesta se adresează tuturor categoriilor de vârstă și urmărește, prin activități specifice, să cuprindă o paletă întreagă de manifestări, de la lansări de carte, conferințe sau prezentări, până la proiecții de filme sau seri de citit povești!

Palatul Cantacuzino

Top 4 obiective recreative din zona Gara de Nord din București

Palatul Cantacuzino este situat la 1,4 kilometri de Gara de Nord. Acesta a fost construit între 1901 și 1902 pentru Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost președinte al Consiliului de Miniștri. Palatul Cantacuzino a fost locul unde în 10 august 1913 s-a semnat Pacea de la București, de la finalul celui de al doilea Război Balcanic, prin care s-a stabilit ca România să preia Cadrilaterul.

În prezent, aproximativ cinci camere pot să fie vizitate, restul fiind ocupate de instituții. Pentru decorarea interioarelor s-a apelat la cei mai renumiți artiști ai vremii: George Demetrescu Mirea, Nicolae Vermont și Costin Petrescu. Nicolae Vermont realizează șase medalioane (ulei pe pânză maruflată pe perete), dintre care trei semnate și datate în1907. Cinci dintre cele șase medalioane sunt plasate deasupra ușilor din holul care duce către camerele din dreapta intrării.

Castelul are frumusețea lui indiferent de vreme și timp. Iar atunci când soarele își face prezența, parcă totul se modifică și devine o poveste. Este un loc special pentru a petrece timpul liber împreună cu familia și prietenii.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Top 3 atracții turistice din aproapiere de Strada Lipscani din București

Articolul următor

Top 3 locații recreative din cartierul Dorobanți din București

Recomandăm și...