Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Top 3 restaurante din cartierul Armenesc

Top 3 restaurante din cartierul Armenesc

Cartierul Armenesc este unul dintre cele mai interesante cartiere centrale ale Bucureștiului. Aflat la doar câteva minute de Piața Universității, acesta ascunde o mulțime de povești interesante în spatele zidurilor de case ce impresionează prin arhitectura variată. Casa Melik, construită în anul 1760 și considerată a fi cea mai veche casă din București, Casa Primadonei sau Casa Virginiei Haret transformă micuțul cartier într-o adevărată atracție turistică și îi oferă personalitate.

Cartierul Armenesc nu este doar o atracție turistică din centrul Bucureștiului, ci și un punct de întâlnire pentru gurmanzi. Acesta ascunde numeroase restaurante foarte bine cotate, în care locuitorii cartierului sau cei care îl descoperă pentru prima dată își pot delecta papilele gustative. Iată doar trei dintre aceste restaurante:

Restaurantul Ciao Niki

Top 3 restaurante din cartierul Armenesc

Este un restaurant foarte bine cotat, situat pe Strada Bocșa, numărul 4. Dacă locuiești în cartier, poți ajunge la el in maxim șase minute din orice parte a acestuia. Dacă locuiești în altă zonă a Bucureștiului, vei face o plimbare de doar 12 minute de la stația de metrou Universitate sau trei minute de la stația Batiștei, unde opresc mai multe tramvaie și autobuze.

Meniul cu specific italian, preparatele gustoase și foarte frumos aranjate în farfurie, grădina italiană care se îmbină perfect în atmosfera construcțiilor cu aer interbelic și atmosfera relaxată fac din acest restaurant o opțiune excelentă pentru o sâmbătă între prieteni. Nu este cel mai ieftin din București, însă cele peste 600 de recenzii bune de pe Google îl fac extrem de atractiv.

Restaurantul Zen Garden

Top 3 restaurante din cartierul Armenesc

Zen Garden diversifică opțiunile culinare din cartier. Dacă nu te încântă mâncarea italiană, poate că un prânz cu preparate chinezești este mai atractiv. Este un restaurant apreciat de cei care iubesc mâncarea asiatică, în care vei descoperi muzică bună, o atmosferă caldă, un meniu bogat și o foarte mare atenție la detalii. Poți gusta rețete cu fructe de mare, pește, pui sau carne de porc, preluate din zone chinezești cu o puternică tradiție culinară, cum ar fi Zhejiang sau Siquan.

Pentru a ajunge la Zen Garden trebuie să mergi 14 minute pe jos de la metroul Universitate sau șapte minute de la stația de metrou Batistei. Dacă vrei să ajungi cu mașina, destinația de pe GPS trebuie să fie Strada Silvestru nr. 3. S-ar putea să ai probleme cu parcarea lângă restaurant, însă o opțiune excelentă este cea subterană de la Universitate.

În general, cei care vizitează acest restaurant sunt încântați de curățenia locului, de modul în care este amenajat, de proximitatea față de zona centrală și de principalele obiective turistice ale Bucureștiului.

Restaurantul Burebista Tradițional

Top 3 restaurante din cartierul Armenesc

Cei care iubesc mâncarea tradițională au o opțiune excelentă la acest restaurant care culege arome culinare de peste tot de prin țară, convergându-le într-un meniu bogat și interesant. Restaurantul se află pe Calea Moșilor, aproape de Biserica Olari și de Bulevardul Carol 1. Nu este situat chiar în zona definită drept Cartierul Armenesc, însă cei care locuiesc aici pot ajunge în maxim zece minute pe jos până la el. Pentru cei care locuiesc în alte zone ale Bucureștiului, stația de autobuze și troleibuze ” Bulevardul Carol ” este cea mai aproape de locație.

Ideea de mâncare tradițională îți este indusă încă de la primul pas pe care îl faci în incinta restaurantului: mese și scaune din lemn ce te guc cu gândul la bușteni, piei de urs agățate pe perete, ștergare și accesorii tipic țărănești, toate au rolul de a crea o atmosferă tipic românească.

Opțiunile sunt mult mai numeroase de atât. Restaurantul Sara sau restaurantul Pickles sunt alte recomandări pentru cei care se află în cartierul Armenesc. De asemenea, există opțiuni și pentru cei care doresc să bea o băutură alcoolică delicioasă sau o cafea revigorantă. Cu toate opțiunile culinare și turistice pe care le oferă, cartierul Armenesc poate fi o destinație de weekend perfectă pentru toți cei care doresc să descopere ceva nou în București.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Top 3 restaurante din zona Dorobanți din București

Articolul următor

Top 3 restaurante de neratat în zona Gării de Nord din București.

Recomandăm și...