Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Top 3 restaurante din Lipscani, București.

Top 3 restaurante din Lipscani, București.

Top 3 restaurante din Lipscani, București.

Lipscani este o stradă situată în Municipiul București, sectorul 1, la doar cinci minute de mers pe jos de Muzeul Național de Istorie al României, înființat în 1970 (este cel mai important muzeu de istorie și arheologie al statului român, acesta are obiecte din timpuri preistorice).

Saray

Top 3 restaurante din Lipscani, București.

Saray este un restaurant în stil turcesc situat pe strada Lipscani numărul 21, la trei minute de mers pe jos față de Biserica Mănăstirii Stavropoleos, biserică înălțată în 1724 (numele său Stavropoleos este traducerea de la cuvântul grecesc Stauropolis, care înseamnă ”Orașul Crucii”).

Aici te poți relaxa oricând la un ceai împreună cu persoanele dragi, servit în set de căni și ceainicuri turcești, în interior sau pe terasa spațioasă încălzită, amenajată cu scaune, mese și un design care te transportă în localurile din filme.

Unele mâncăruri sunt servite în vase de aramă sau oale de pământ și au un gust autentic turcesc. Personalul este foarte amabil și prietenos. Meniul este tradițional din Turcia și prețurile sunt accesibile.

Caru’ cu bere

Top 3 restaurante din Lipscani, București.

Caru’ cu bere este localizat pe strada Stavropoleos, numărul cinci, la două minute de Biserica Mănăstirii Stavropoleos. Localul are o bere preparată după o rețetă unică din 1879.

Restaurantul este situat pe Centrul Vechi, chiar în inima Bucureștiului, și, cum ar spune unii oameni, este sufletul acestuia. Povestea lui începe în 1879, când doi frați, veniți din Transilvania, au deschis o berărie. Apoi aceștia au început să servească crenvurști și mâncăruri originale din România. Aici este un loc în care poți simți cu adevărat că ai fost în Capitală, fiind prezent de mai bine de 100 de ani.

Locația este formată din două parți, primul corp are la parter este sala de consumație, amenajată în stil gotic cu lambriuri și picturi, iar la etaj unde poți ajunge pe scările sculptate sunt camere de serviciu. Celălalt corp are opt camere la etaj.

De asemenea, în zilele călduroase de vară te poți bucura de gustul unic al berii reci chiar pe terasa frumos amenajată a localului, iar dacă nu vrei să părăsești confortul propriei case poți oricând comanda mâncarea preferată.

Marttinez

Top 3 restaurante din Lipscani, București.

Restaurantul Marttinez este amplasat pe strada Eugeniu Carada, numărul șapte, lângă intrarea de pe Valea Regilor și îți oferă un loc de odihnă după o plimbare lungă, este o locație liniștită, cu un personal prietenos.

Interiorul acestuia este frumos amenajat, modern, în culori calde și cu lustre mari ce îți oferă o stare de liniște, iar terasa este spațioasă pentru a te putea bucura de aerul cald din zilele de vară.

În acest local poți veni oricând cu prietenii sau familia să te bucuri de o atmosferă relaxantă, în care să te simți confortabil și să servești o cană de vin fiert sau o bere delicoasă, o mâncare cu un gust unic, având și un meniu variat, pe placul oricărei persoane. De asemenea, îți poți comanda mâncarea preferată chiar la tine acasă, iar aceștia o vor livra cu drag.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Top 3 grădinițe de pe Calea Călărași din București

Articolul următor

Top 3 grădinițe din zona Tineretului din București

Recomandăm și...