Locul este definitivat ca structură, organizare și arhitectură, fiind un amestec de nou și vechi. Se remarca de departe clădirea Primăria sectorului 1, monument istoric, construită în stilul neoromânesc, de doi arhitecți: Nicu Georgescu, cu înclinațiile sale spre Art Deco, și George Cristinel, autorul Mausoleului de la Mărășești și a Catedralei Mitropolitană din Cluj-Napoca. Asimetrică, masivă, clădirea a fost concepută ca sediu al primăriei sectorului „verde”, cel mai înstărit și mai elevat sector al Bucureștiului, la prima împărțire administrativă a capitalei, în 1928. pentru scurtă vreme a funcționat ca Minister al Afacerilor interne. Liceul Ion Neculce este parte a planului urbanistic inițial, care nu a fost finalizat.
De-o parte și de alta a bulevardului sunt blocuri construite în anii 1980, care au intercalat și cuprins câteva case individuale cu valoare arhitecturală. Artera este umbrita de arbori masivi, zona fiind una tipic urbană, dar echilibrată și relativ puțin aglomerată, potrivită pentru amplasarea unor restaurante cochete, motiv pentru care am și făcut un top al celor mai bune.
Restaurantul „Atelierul de tarte”
„Atelierul de tarte” este un local mic dar cochet ce atrage privirile trecătorilor. Dacă dorești să ajungi în zonă, poți folosi mașina personală sau un mijloc de transport în comun precum autobuzele 205 sau 381. Cea mai apropiată stație este pe bulevardul Banu Manta, se află la doar două minute de mers pe jos până la atelier.
Meniul este creat în totalitate după conceptul românesc însă influența este pe deplin franțuzească. Restaurantul este renumit datorită tartelor apetisante, dar nu numai. Printre cele mai apreciate produse se numără tarta Rouge et Vert, un deliciu cu fructe de pădure în cremă de migdale, completată de un ganache de fistic și ciocolată albă, și tarta Pavlova, o combinație fină între blatul de bezea și crema cu fructul pasiunii, caramel sărat și cremă de mascarpone cu afine și rodie. Delicios!
Ce ne-a surprins plăcut a fost faptul că am putut să împrumutăm o carte din colecția destinată cumpărătorilor îmbinând astfel două plăceri, mâncarea și lectura. Pentru fumători au fost amenajate afară mese încercuite de scaune cu pături pentru zilele răcoroase.
Restaurantul „L’Evoque 360”
La aproximativ zece minute de mers pe jos de la stația de metrou Piața Victoriei, se află restaurantul „L’Evoque 360”, un loc aparte pe care designului inovator îl scoate în evidență. s-au folosit doua culori puternice, care fac o asociere speciala, împreuna: negru și verde.
În ceea ce privește meniul, acesta este axat pe o selecție de rețete inspirate din gastronomia italiană și asiatică. Dacă ajungi aici, încearcă steak de vită sau risotto cu somon. Carnea de vită a fost gătită perfect, iar sosul acrisor și salata de morcovi cu sparanghel au completat perfect gusturile din farfurie. În ceea ce privește risotto cu somon acesta este o veritabilă desfătare de arome delicate.
Atmosfera este însuflețită de ritmul de bossa nova care te va rupe de toate problemele cotidiene. În fiecare weekend, clienții au parte de muzică live, creată de interpreți talentați și dornici să delecteze publicul. Localul „L’Evoque 360” este restaurantul unde te poți relaxa și bucura de o mâncare gustoasă servită corect și de un personal agreabil, după o zi grea la birou sau atunci când ai nevoie de un moment de respiro.
Restaurantul „Gargantua”
Dacă ești în zona nu rata restaurantul „Gargantua”, un local intim și prietenos. Cea mai apropiată stație de transport public este cea a autobuzelor 205 și 381. Poți ajunge și cu metroul la stația Piața Victoriei, la doar șase minute de mers pe jos până la restaurant.
Salonul are un design modern, cu arcade curbate din lemn, stâlpi din cărămidă și un bar luminos, în spatele căruia se găsesc rafturi în formă de faguri pline cu sticle de vin. În mare parte, mobilierul este din lemn, asociat cu diferite tapițerii în nuanțe puternice. Întregul decor și luminile subtile ajută la crearea unui mediu plăcut, rafinat și cald în care o să îți dorești să revi.
Meniul este bogat, inspirat din gastronomia europeană și asiatică. Au fost delicioase pachețele crocante de primăvară și tartarul din creveți. În plus au fost excelent prezentate.
„Gargantua” este genul de restaurant care produce dependență, astfel că nu va fi nevoie să justifici nevoia de a reveni, iar și iar.
În zona se remarcă și cofetăriile „Maria si Constanta” și „Claus” și cafeneaua cu de toate de la dulce la bunătăți sărate „Cookies & Friends”.