Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Top 5 grădinițe din zona Lipscani din București

Top 5 grădinițe din zona Lipscani din București

Top 5 grădinițe din zona Lipscani din București

Cartierul Lipscani este cel mai vechi din București, încă din anul 1459. Acesta cuprinde strada cu același nume, ce traversează cartierul istoric, fiind un punct de atracție pentru turiști cu multe obiective medievale, cu multe retaurante de tradiție și magazine specifice. Strada Lipscani face legătura între sectorul cinci și sectorul trei (de la Calea Victoriei până la Calea Moșilor), denumirea de “lipscan” însemnând negustor. Bineînțeles că în apropiere regăsim și o varietate de instituții unde părinții pot merge la servici, în sprijinul lor având la dispoziție și câteva grădinițe la care îi pot duce pe copii să se dezvolte armonios.

Grădinița Inakindergarten

Top 5 grădinițe din zona Lipscani din București

Grădinița Inakindergarten este una specială ce folosește metode de învățare britanice! Aceasta se află în apropiere de stațiile din zona Universității (metroul M2 sau autobuzele 361, 381, 783, N102) sau din zona Piața Sfântul Gheorghe (tramvaiul 21).

Programa folosește cele mai bune metode din școlile britanice, limba engleză fiind cea utilizată pentru predare. Planul educațional conține metode de predare creative, se pune accent pe dezvoltarea personală, emoțională și socială a celor mici și se dorește îmbunătățirea talentelor și a pasiunilor copiilor prin activități opționale. Fiecare grupă în parte beneficiază de un set divers de învățare, astfel încât fiecare copil să se poată adapta în ritmul său. Totul se realizează prin joacă, metoda cea mai iubită de copii, se sprijină libera exprimare a micuților, precum și mișcarea zilnică în natură.

Grădinița este acreditată din anul 2006, vârsta minimă de admitere a copiilor este de un an și opt luni, grupele de copii au între șase și 12 persoane, iar predarea se va face bilingv (română și engleză). Varianta de program prelungit este de la 08:00 la 18:00, iar taxa este de 1.600 ron/lună incluzând mic dejun, prânz și două gustări. Se acordă o reducere de 10% pentru cei care plătesc toată taxa la începutul anului.

Un mare beneficiu al acestei grădinițe este că oferă și programul Școala de vară, atât de util pe perioada vacanței. În cadrul acestuia se fac cursuri intensive de engleză, astronomie, lectură în aer liber, pictură, imaginație, jocuri, muncă în echipă, înot, teatru sau film. De asemenea, se organizează plimbări cu caiacul pe lacul Snagov, cu bicicleta prin pădure, cursuri de echitație, vizite la ferme de animale, la fabrica de ciocolată, la muzee sau diverse excursii în țară sau internațional (Anglia, Malta, Turcia, Bulgaria, Franța).

Grădinița Prikindel

Top 5 grădinițe din zona Lipscani din București

Grădinița Prikindel este de tip privat, fiind una foarte apreciată și iubită de către cei mici. Aceasta este situată pe strada Sfântul Ilie, numărul 5, în apropiere de mijloacele de transport ce opresc în stațiile din zona Unirii, cum ar fi metroul (M1, M2, M3), tramvaiul (7, 27, 32, 47) sau autobuzul (117, 232, 361).

Aici totul este creat în așa fel încât copiii să se simtă ca acasă. Se folosesc metode moderne de predare conform programei Cambridge, se pune accent pe limba engleză, se desfășoară activități complementare pentru dezvoltare (limba germană, balet, muzică, arte plastice, aikido, ateliere tematice), precum și diverse concursuri, proiecte educative și activități de comunicare.

Pentru a crea un mediu ambiant și prietenos pentru micuți, totul este amenajat modern conform programelor multiple (creșă, grădiniță, școală de vară sau aftershool), include bucătărie proprie unde cei mici pot servi preparate sănătoase, se asigură asistență medicală, de consiliere și logopedie, precum și monitorizare online accesibilă părinților.

Grădinița este acreditată din anul 2009, vârsta minimă pentru înscriere este de un an și jumătate și se poate opta pentru programul scurt sau lung. Este un loc minunat pentru toți copilașii, unde pot explora și descoperi singuri toate curiozitățile, unde pot să își dezvolte talentele sau unde joaca devine principalul instrument care îi ajută să învețe la început de drum.

Grădinița Pisicile Aristocrate

Top 5 grădinițe din zona Lipscani din București

Grădinița Pisicile Aristocrate este una de stat, fiind foarte iubită de micuți! Aceasta este situată pe strada Regina Maria 28-30, în apropiere de stațile din zona Unirii (metroul M1, M2, M3; tramvaiul 7, 27, 32, 47; autobuzul 117, 361, 783) sau zona 1 Iunie (tramvaiul sau autobuzul).

Structura cuprinde 12 grupe de copii, dintre care 10 cu program prelungit și două cu program normal. Fiecare grupă are sală proprie de predare, cu calculator, televizor și MP3 player. Vârsta minimă pentru admitere este de trei ani, de micuți ocupându-se 22 de cadre didactice și 10 îngrijitoare. Cele două variante de program sunt cel normal de la 08:00 la 13:00 și cel lung de la 07:00 la 17:00, fiind prevăzută și o taxă de 15 lei/zi pentru mâncare.

Clădirea este dotată modern și amenajată plăcut, conține bucătărie proprie pentru a asigura o hrană proaspătă celor mici, cabinet medical permanent și asistență medicală în fiecare săptămână, se oferă consiliere și logopedie, supraveghere video permanentă, sală de spectacole și loc de joacă exterior pentru mișcare în aer liber.

Activitățile educative includ educarea limbajului, matematică, științe, societate, mediu, sport, muzică sau desen. Pe lângă acestea se pot face și diverse opționale, cum ar fi limba engleză sau germană, inițiere PC, dans sportiv, karate sau pian. Grădinița Pisicile Aristocrate este cel mai bun loc pentru cei mici, aici se vor dezvolta echilibrat și vor învăța tot ce le este util la început de drum!

Grădinița Barbă Cot

Top 5 grădinițe din zona Lipscani din București

Grădinița Barbă Cot este de tip privat, fiind una specială unde cei mici sunt ajutați să se dezvolte la capacitate maximă. Aceasta se află pe strada Oițelor, numărul 20, în apropiere de stațiile din zona Unirii (metroul M1, M2, M3; tramvaiul 7, 27, 32, 47 sau autobuzul 312, 104, 116, 117, 123).

Viziunea grădiniței este să descopere și să dezvolte talentele fiecărui copil în parte. Programul educațional cuprinde activități precum limbă și comunicare, științe, societate, muzică, pictură, șah, diverse ateliere tematice sau limba germană. Cadrele didactice ajută individual fiecare micuț să se autocunoască, să se integreze în colectivitate, să devină independent, să descopere lumea înconjurătoare.

Tipurile de programe puse la dispoziție sunt de tip scurt I (08:00-12:00, 500 ron/lună), scurt II (08:00-14:00, 600 ron/lună plus 13 ron/zi pentru masă), standard (08:00-18:00, 900ron/lună plus 13 ron/zi pentru masă) și prelungit (08:00-19:00, 1.000 ron/lună plus 13 ron/zi pentru masă). Clădirea dispune de săli de clasă pentru fiecare grupă, sală de mese, bucătărie proprie, cabinet medical, supraveghere video și curte exterioară.

Cel mai apreciat de copiii de aici este participarea la activități extracurriculare, cum ar fi organizarea de spectacole de teatru, vizite la muzee și alte obiective culturale, plimbări în parcuri, la grădina zoologică sau botanică, vizite la ferme de animale, serbări tematice, participarea și organizarea de târguri , festivaluri sau expoziții, aniversarea zilelor de naștere sau onomastice, precum și o exercusie anuală.

Grădinița nr. 73

Top 5 grădinițe din zona Lipscani din București

Grădinița numărul 73 este una de stat, un loc primitor pentru toți copii! Aceasta este situată pe strada Splaiul Independenței, numărul 68, în apropiere de stația de metrou din Eroilor (M1, M3, M5) sau din Izvor (M1, M3) sau de stația de autobuz Podul Hașdeu (104, 123, N110, N115).

Clădirea dispune de cinci săli cu dublă funcționalitate, sală de mese cu o capacitate de 100 de locuri, bucătărie proprie, dormitoare pentru ora de somn, cabinet medical și supraveghere video. Vârsta minimă pentru înscriere este de trei ani, fiecare grupă de copii având 25 de persoane. Programul prelungit este de la 08:00 la 18:00, numai bine pentru părinții care lucrează.

Activitățile didactice cuprind cunoașterea mediului, limbă și comunicare, matematică, societate, muzică, desen, sport sau științe. Pe lângă acestea se pot face cursuri de dans, karate sau de învățare pe calculator. Periodic se organizează vizite în aer liber la grădina zoologică sau în parcuri și excursii la munte pentru a încuraja mișcarea și pasiunea pentru explorarea frumuseților României.

Cartierul Lipscani este unul simbolic pentru capitală, de stil medieval, unde cei mici vor fi încântați să mergă la grădinițele din apropiere! În timpul călătoriei lor către grădinița preferată și întoarcerea către casă, vor putea admira împreună cu părinții lor, frumusețiile zonei.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Top 5 grădinițe din zona Grivița din București

Articolul următor

Top 5 grădinițe din zona Piața Romană din București

Recomandăm și...