Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Top 5 grădinițe din zona Victoriei din București

Top 5 grădinițe din zona Victoriei din București

Top 5 grădinițe din zona Victoriei din București

Calea Victoriei este una dintre cele mai importante artere rutiere din centrul Bucureștiului, având o lungime de 2,7 km (din Piața Victoriei până în Piața Națiunilor Unite). Numele acesteia este dat încă din anul 1878, în cinstea cuceririi independenței. De-a lungul său regăsim frumoase clădiri, precum Palatul Cercului Militar Național, Palatul CEC, Casa Capșa, Palatul Telefoanelor, Palatul Senatului, Biblioteca Centrală Universitară din București, Ateneul Român, Biserica Albă, Uniunea Scriitorilor, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Artă, Muzeul Colecțiilor de Artă sau Muzeul George Enescu. De asemenea, întâlnim și câteva biserici celebre, cum ar fi Biserica Sfântul Nicolae Tabacu, Biserica Doamnei, Biserica Crețulescu sau Biserica Zlătari. Tot în zonă se află și Teatrul Odeon sau Constantin Tănase, Monumentul Renașterii Naționale și Pasajul Macca Villacrosse, Institutul de Istorie a Artei și Clădirile Academiei Române. Pe lângă obiective renumite, întâlnim și o serie de hoteluri, centre comerciale, restaurante, spitale, universități, colegii, școli sau grădinițe, astfel mai jos regăsiți un top al celor mai apreciate grădinițe din apropierea Victoriei.

Grădinița nr. 1

Top 5 grădinițe din zona Victoriei din București

Grădinița de copii nr. 1 este una de stat, situată pe strada Frumoasă, numărul 24, la circa cinci minute de mers pe jos din stația de troleibuz de pe Calea Victoriei (79 sau 86) sau din stația Piața Buzești (tramvaiul 24 sau autobuzul 205).

Clădirea este dotată modern, cu săli de clasă spațioase și luminoase, aparatură audio și video, dispune de cabinet medical, bucătărie proprie, dormitoare pentru ora de somn, supraveghere permanentă și spațiu de joacă exterior. Fiecare grupă cuprinde câte 20 de copii, numărul maxim de înscrieri fiind de 160, începând cu vârsta de trei ani.

Programa educațională se bazează pe metode clasice adaptate la cele moderne, cum ar fi educarea limbajului, limba engleză, matematică, cunoașterea mediului, despre societate, activități casnice, muzică, desen, sport sau inițiere calculator. Pentru a inspira dorința de cunoaștere și iubirea de natură, periodic se organizează vizite la grădina zoologică sau botanică, la circ, la teatru, la muzeu, în parc sau la ferme.

Unitatea de învățământ pune la dispoziția părinților două variante de program, și anume cel scurt care începe la ora 08:00 și se termină la ora 13:00 sau cel prelungit de la 08:00 la 18:00. Grădinița de copii nr. 1 este un loc minunat unde cei mici vin cu drag și se întorc acasă cu zâmbetul pe buze.

Grădinița nr. 2

Top 5 grădinițe din zona Victoriei din București

Grădinița nr. 2 (de stat) este situată pe strada Henri Coandă, numărul 24, în sectorul 1 al capitalei, la numai trei minute distanță de mers pe jos din stația Calea Victoriei (autobuzele 133, 168 sau 226).

Unitatea este dotată modern, cu toate cele necesare, dispune de cabinet medical, bucătărie proprie (se asigură trei mese sănătoase pe zi), sală de mese, dormitoare pentru ora de somn, monitorizare permanentă și loc de joacă exterior. Vârsta minimă de înscriere este de trei ani, fiecare grupă are câte 20 de copii, numărul total de înscriși fiind de 120. Programul de activitate este de tip scurt (08:00-13:00) sau prelungit (08:00-18:00).

Cadrele didactice sunt specializate și pun mult suflet în tot ceea ce fac împreună cu cei mici, aspect observat din fericirea celor mici. Activitățile desfășurate cuprind limba română și comunicare, matematică, științe, cunoașterea mediului, omul și societatea, desen, muzică, limba engleză sau germană (opțional), sport sau lucru manual. De asemenea, se organizează și ateliere sau cluburi tematice sau acțiuni recreative în aer liber cu scopul de a le stimula imaginația și exprimarea liberă a celor mici.

Grădinița nr. 2 pune accent pe dezvoltarea echilibrată a copiilor, pe adaptarea acestora la colectivitate, pe însușirea noțiunilor prin joacă, pe stimularea creativității, pe dorința continuă de cunoaștere și pe descoperirea talentelor și pasiunilor micuților. Totul se desfășoară într-un mediu plăcut, frumos amenajat și plăcut de către cei mici.

Grădinița nr. 50

Top 5 grădinițe din zona Victoriei din București

Grădinița nr. 50 este un loc al poveștilor, unde cei mici fac parte dintr-un peisaj de basm. Aceasta se află pe strada Nicolae Iorga, numărul 5, la doar patru minute de mers pe jos din stația de troleibuz (79 sau 86) ori de autobuz (133, 168 sau 226) de pe Calea Victoriei.

Activitatea didactică se desfășoară într-un mediu frumos și modern, cu mobilier ergonomic, table interactive, videoproiectoare și calculatoare. Unitatea cuprinde zece grupe de clase, dintre care opt cu program prelungit (08:00-18:00) și două cu program normal (08:00-13:00), cabinet medical, cabinet de logopedie sau consiliere psihologică, sală de mese, bucătărie proprie, supraveghere video, și cinci spații de joacă în aer liber.

Cadrele didactice pun accent pe dezvoltarea individuală pe toate planurile, încurajând inițiativa acestora și luarea propriilor decizii. Activitățile zilnice cuprind jocuri diverse (construcții, circulație rutieră, sănătate, ecologie, bucătărie, gospodărie, literatură, teatru, de memorie, de atenție), ateliere tematice (artă, nisip și apă, știință) sau sport și muzică. Pe lângă cursurile obișnuite se fac și opționale, precum dans sau limba germană.

Grădinița nr. 50 este locul perfect pentru cei mici, aici fiind într-o continuă dezvoltare. Aceștia sunt tot timpul stimulați să descopere toate necunoscutele, inclusiv participă la diverse competiții sau schimburi interculturale. Aceasta folosește o programă educațională adaptată tendințelor, cu rezultate deosebite de peste 50 de ani.

Grădinița nr. 116

Top 5 grădinițe din zona Victoriei din București

Grădinița nr. 116 promovează dezvoltarea celor mici prin joc. Aceasta se află pe strada D. I. Mendeelev, numărul 27, la aproximativ cinci minute distanță de mers pe jos de stația de metrou din Piața Romană (M2) sau opt minute din stația de autobuz Calea Victoriei (133, 168 sau 226).

Clădirea dispune de nouă săli de clasă, cabinet medical, cabinet de consiliere, bucătărie proprie, sală de mese, sală de sport și loc de joacă. Aici, copiii au cele mai bune condiții pentru a se dezvolta armonios. Vârsta minimă pentru înscriere este de trei ani, în total fiind admiși circa 190 de copii anual.

Programa educativă este modernă și de calitate, ce ține cont de ritmul fiecărui copil în parte și de nevoile sale. Jocul este folosit ca mijloc de socializare, de cunoaștere a mediului și a societății, de comunicare și de învățare. Activitățile zilnice cuprind pe lângă metodele clasice de predare și cursuri de limba engleză sau germană, dans modern, artă sau muzică.

Pentru a se încuraja mișcarea se organizează vizite, excursii, tabere, plimbări, spectacole și serbări tematice. De asemenea, cei mici participă periodic la concursuri pentru a le stimula spiritul competitiv. Grădinița nr. 116 are o viziune pe termen lung bazată pe o experiență vastă, astfel micuții se bucură de cel mai primitor mediu și de cele mai dedicate cadre didactice.

Grădinița Christophori Internațional

Top 5 grădinițe din zona Victoriei din București

Grădinița Christophori Internațional este bazată pe sistemul Waldorf, un proiect prezent în România încă din anul 1996. Aceasta este situată pe strada Puțul cu Plopi, numărul 8, la doar patru minute distanță de mers pe jos din stația de autobuz Constantin Cristescu (122, 137, 168, 178 sau 226).

Aici cei mici se exprimă liber, își însușesc trăsături și comportamente frumoase, își arată emoțiile prin pictură, euritmie, teatru, literatură, sculptură, muzică, instrumente muzicale sau modelaj cu ceară. Se organizează periodic plimbări în parc sau evenimente tematice pentru a se încuraja iubirea de natură și pentru a se stimula creativitatea.

Programul este de tip scurt (08:00-12:30, 250 euro/lună), normal (08:00-13:30, 300 euro/lună) sau lung (08:00-18:30, 400 euro/lună). vârsta minimă pentru înscriere este de la doi ani, fiecare grupă având maxim 10 copii. Se asigură trei mese/zi, transport și program de somn.

Clădirea dispune de săli de clasă spațioase și luminoase, amenajate frumos, cu mobilier din lemn de brad (tot interiorul este creat din materiale naturale), cabinet medical, bucătărie proprie și supraveghere permanentă. De asemenea, în exterior cei mici au o curte unde pot face activități de grădinărit. Opțional se fac și cursuri de limba engleză sau germană, două limbi de circulație intenaționale utile pentru viitorul micuților.

Grădinița Christophori Internațional folosește metoda Waldorf, ce susține dezvoltarea și cunoașterea spirituală, vizează integrarea copiilor în viața socială și formarea personalității acestora. Misiunea cadrelor didactice este să educe copiii prin activități potrivite trupului și sufletului (se pune accent pe dezvoltarea emoțională), într-o ambianță caldă și naturală.

Calea Victoriei este o zonă cu mare importanță istorică a capitalei, de-a lungul său regăsind nenumărate obiective și instituții. Părinții care lucrează în apropiere sunt foarte avantajați de oferta mare a unităților de învățământ dedicate mai multor tipuri de structuri, toate cu scopul de a-i ajuta pe cei mici la început de drum!

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Top 3 grădinițe din zona Piața Victoriei din București

Articolul următor

Top 5 grădinițe din Cartierul Armenesc din București

Recomandăm și...