Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Top 5 restaurante din zona Aviatorilor București

Top 5 restaurante din zona Aviatorilor București

Top 5 restaurante din zona Aviatorilor București

Zona Aviatorilor, cartier select din sectorul 1, are o semnificație aparte pentru bucureșteni. Denumirea cartierului este dată de monumentul Eroilor Aerului, inaugurat de regele Carol al II- lea, în 1935, omagiu adus aviatorilor români . Privit de sus, are forma unui triunghi ce are ca laturi trei artere principale: Șoseaua Pavel D. Kiseleff la vest, Bulevardul Aviatorilor la est și Bulevardul Mareșal Constantin Prezan la nord. Zona este îngrijită și verde, și este complet lipsită de blocuri. Pe lângă principalele puncte de interes precum parcul Kiseleff sau Muzeul National de Geologie, ori biserica catolică „Sacré Coeur” în Cartierul Aviatorilor sunt și câteva dintre cele mai cunoscute și apreciate restaurante din București.

Restaurant „Casa Doina”

Top 5 restaurante din zona Aviatorilor București

Când vizitezi parcul Kiseleff, nu omite un popas la restaurantul „Casa Doina” , o locație superbă cu o istorie fascinantă , situat la doar opt minute de mers pe jos de la stația de autobuz Docenților.În planul inițial, din 1892, clădirea trebuia să găzduiască expoziții de artă însă din cauza problemelor financiare a luat naștere „Bufetul de la Șosea”, localul devenind unul dintre locurile preferate ale elitelor. După aproximativ 130 de ani restaurantul s-a transformat în „Casa Doina”, păstrând vie amintirea anilor când oamenii cântau și dansau pe sârba maicelor, o ritmată și cunoscută melodie populară muntenească. 

Dacă vrei să aniversezi momente speciale din viață sau doar să petreci câteva ore speciale, restaurantul „Casa Doina” este o alegere perfectă. În salonul Ion Mincu o să te încânte ferestrele mari care dau spre o grădină îngrijită. Te va impresiona,  tavanul sculptat, în stilul neoromânesc și arcadele pridvorului larg, dar și medalioanele de ceramică colorată specifice arhitecturii secolului trecut.

În zilele călduroase este deschisă grădina de vară și cele două pergole: restaurantul și barul; unde se pot desfășura evenimente corporate sau private. Pentru cei pretențioși există crama de la parterul restaurantului, care îmbină confortul, cu rafinamentul. Aici puteți încerca o selecție din cele mai rare vinuri, ceea ce în sine este o experiență inedită.

Restaurantul „Casa Doina” se diferențiază de alte restaurante prin meniul special care include rețete boierești vechi de mai bine de 100 de ani. În meniu o să găsești o secțiune specială numită „Istorie-n farfurie”. Gustă puiul preferat al boierilor, gătit la jar și aromatizat cu plante, ori șalăul casei, perpelit pe grătar și uns cu un sos special, și nu rata pulpa de rață, rumenită la cuptor și servită cu varză călită.

Restaurant „Maison des Crêpes”

Top 5 restaurante din zona Aviatorilor București

Situat la aproximativ trei minute de mers pe jos de la stația de metrou Aviatorilor sau cea de autobuz (linia 361), din Piața Charles de Gaulle, prin strada Uruguay, ,,Casa clătitelor”, se găsește și în alte două locații ale capitalei: în Dorobanți și Piața Romană. În toate vei găsi aceeași atmosferă intimă, cu aer parizian, unde staff-ul a reușit să câștige aprecierea clienților prin implicare și atenția acordată oaspeților.

Specificulrestaurantului sunt clătitele, meniul fiind compus din preparate dulci sau sărate. Clătitele pot fi servite în orice oră a zilei, toate produsele fiind făcute pe loc. Dacă îți plac fructele de mare, clătitele jacqueline conțin creveti, usturoi și broccoli, asezonate cu sos de vin alb, și sunt un deliciu care rămâne în memoria papilelor gustative și te obligă să revii. Din categoria celor dulci, le-am declarat ca fiind irezistibile pe cele cu gem de fructe de pădure, fructe de pădure și sirop de arțar.

Restaurant „Trattoria Verdi”

Top 5 restaurante din zona Aviatorilor București

Pe bulevardul Aviatorilor, la numărul 19, la cinci minute de mers pe jos de la stația de metrou Aviatorilor este „Trattoria Verdi”. Acesta este una dintre cele două locații, a doua fiind în Piața Unirii. Ambele restaurante sunt amenajate în stil italienesc, cu lambriuri și pereți decorați cu tablouri și poze alb- negru.

Meniul cu specific italian rafinat este variat, iar prețurile sunt accesibile. Pe lângă diferite variante de paste și pizza, ai o listă variată cu mâncăruri preluate din tradiționala bucătărie italiană, de la gnocchi cu gorgonzola și noci, la saltinbocca alla romana (carne de vițel învelită cu prosciutto, aromată cu salvie și marinată în vin, ulei și apă sărată) sau senzationalele paste cu creveți și caracatiță în sos de vin alb.

Vara, restaurantul se extinde pe trotuar, după model venețian la umbra copacilor. „Trattoria Verdi” se remarcă prin faptul că permite clienților accesul alături de prietenii necuvântători, care pot primi apă și un snack din partea casei.

Restaurant „La Samuelle”

Top 5 restaurante din zona Aviatorilor București

În Piața Charles de Gaulle, la 2-3 minute de mers pe jos de la stația de metrou Aviatorilor este „La Samuelle”. Amenajat cu mult bun gust, te răsfață cu confortul scaunelor și al canapelelor îmbrăcate în catifea în nuanțe vibrante. În timpul zilei, lumina naturală pătrunde din belșug prin geamurile înalte, care formează peretele exterior din fața restaurantului, iar seara reflexia creează acea atmosferă intimă, perfectă pentru cine romantice. Restaurantul are și terasă în aer liber.

Meniul bogat oferă un tur gastronomic în jurul lumii. Toate preparatele sunt create de chef Sami Coronianu, un bucătar cu 20 de ani de experiență în arta culinară, administratorul și creierul conceptului gastronomic al acestui restaurant. Sami Coronianu face singur piața și alege, de la producătorii locali ori din surse bine verificate, ingredientele pentru preparatele zilei.

Fabuloase preparatele cu pește și fructe de mare, iar crema de ardei copți cu rață crocantă este pur și simplu o poezie și un etalon al artei culinare. În ceea ce privește desertul noi am făcut o pasiune pentru sufleul de ciocolată cu sos zabaglione și înghețată de portocale.

Restaurant „Hambar Brasserie”

Top 5 restaurante din zona Aviatorilor București

În partea de nord a cartierului Aviatorilor, la doar șapte minute de mers pe jos de la stația de autobuz Piața Charles de Gaulle, prin bulevardul Aviatorilor este „Hambar Brasserie”, unde te poți delecta cu un meniu clasic, inspirat din bucătăria internațională, la care chefi au adăugat o notă modernă, folosind ingrediente locale și sezoniere.

De exemplu, în perioada rece din an găsești specialități din carne de vânat, pentru ca vara să deguști pește și fructe d emare sau preparate lejere cu legume și paste. Tortul cu portocale face renumele localului, dar nu numai. Toate rețetele sunt reinterpretate de chef Doru Ifrim, care a reușit să creeze preparate spectaculoase. Dacă programul nu îți permite să mergi fizic în local, poți alege ca preparatele să-ți fie livrate acasă de către partenerii restaurantului.

Sursă foto:

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Top 3 grădinițe din zona Cartierul Evreiesc din București

Articolul următor

Top 5 grădinițe din zona Decebal din București

Recomandăm și...