Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Un Gest Mic, Un Impact Mare: Cum Poți Ajuta Câinii din Adăpostul Buftea în Acest Sezon

Un Gest Mic, Un Impact Mare: Cum Poți Ajuta Câinii din Adăpostul Buftea în Acest Sezon

Într-o lume în care animalele de companie își găsesc adesea un loc special în inimile noastre, e important să nu uităm de cei fără un cămin. Protecția Animalelor CJ Ilfov a lansat un apel către iubitorii de animale pentru a ajuta la reabilitarea cuștilor de câini din adăpostul Buftea. Cu iarna pe cale să vină, situația devine critică pentru patrupedele din adăpost, majoritatea cuștilor fiind într-o stare deplorabilă.

Dacă vă întrebați cum puteți ajuta, e simplu. Puteți dona scânduri, alte materiale de construcție sau chiar bani. Toate donațiile pot fi făcute la sediul serviciului pentru salvarea animalelor, situat pe strada Ernest Juvara, nr. 3-5, în Sectorul 6 al Capitalei. Și dacă vă gândiți să adoptați un animal, acesta ar fi cel mai mare ajutor pe care l-ați putea oferi.

Un Gest Mic, Un Impact Mare: Cum Poți Ajuta Câinii din Adăpostul Buftea în Acest Sezon

În paralel cu această inițiativă, Primăria Capitalei, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), efectuează controale pentru a se asigura că proprietarii de câini din București respectă legislația în vigoare. Echipele mixte, formate din angajați ASPA și polițiști locali, verifică dacă animalele sunt microcipate și sterilizate, oferind chiar și posibilitatea sterilizării gratuite.

Dacă nu respectați aceste reguli, amenzile pot fi destul de piperate, variind între 5.000 și 10.000 de lei. Dar, bineînțeles, scopul nu este de a amenda, ci de a încuraja oamenii să își îngrijească corespunzător animalele de companie. Programările pentru sterilizare se pot face telefonic, la numărul 0743.204.942, între orele 09:00 – 16:00.

În concluzie, fie că sunteți un iubitor de animale dornic să ajute sau un proprietar responsabil, acum aveți toate informațiile necesare pentru a face o diferență pozitivă. Să nu uităm că, în cele din urmă, binele pe care îl facem se întoarce la noi, fie că vorbim de oameni sau de animale.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Un Nou Început pentru Maternitatea Bucur: Renovarea ce Promite Standarde Înalte

Articolul următor

Bucureștiul în Meci și Mișcare: Cum TPBI Extinde Programul de Transport pentru Noaptea Mare de Fotbal și Evenimentele de Weekend!

Recomandăm și...