Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!

 Unde poți alerga în București?

Alergarea este un sport simplu, care poate fi practicat de orice persoană atât în interior, cât și în exterior. Cei care aleargă constant se pot bucura de o mulțime de beneficii:

 • Își îmbunătățesc capacitatea cardiacă;
 • Pierd kilogramele în plus;
 • Întârzie procesul de îmbătrânire;
 • Devin mult mai puternici și mai rezistenți;
 • Își îmbunătățesc starea de spirit prin eliberarea de endorfine;
 • Dorm mai bine.

Odată ce ai început să alergi, ai toate șansele să continui, în condițiile în care endorfinele eliberate în timpul sportului provoacă o oarecare dependență.

Deși alergarea în interior, pe bandă, poate fi o soluție foarte eficientă, majoritatea oamenilor preferă alergarea în aer liber. Aceasta îți permite să te conectezi mult mai bine la natura din jur, să respiri aer curat și să îți antrenezi cât se poate de corect toți mușchii.

Unde poți alerga în București?

Deși pare un oraș aglomerat, în care majoritatea oamenilor preferă să meargă cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun, evitând mersul pe jos sau alergatul, Bucureștiul este foarte prietenos cu cei care doresc să facă sport în aer liber. Este un oraș cu o mulțime de parcuri și cu foarte multe stadioane deschise pentru public. De asemenea, în jurul orașului pot fi găsite numeroase păduri unde te poți conecta cu natura.

Printre cele mai apreciate locuri de alergare din București se numără următoarele:

1. Parcul IOR – este unul dintre cele mai mari și mai frumoase parcuri din București, fiind perfect pentru alergare. Majoritatea celor care aleargă dau ture în jurul lacului, unde este amenajată o pistă specială pentru alergare. O tură completă are 3.14 km. Acest parc este accesibil pentru foarte mulți bucureșteni, fiind situat lângă multe blocuri de locuințe și în imediată apropiere a stației de metrou Titan.

 Unde poți alerga în București?

2. Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău) – este cel mai mare parc din București și are marele avantaj că îți permite să alergi kilometri întregi, fără a repeta traseul. Doar aleile care înconjoară lacul au o lungime de aproximativ șase kilometri. Singurul dezavantaj al acestui parc este faptul că poate deveni foarte aglomerat, existând o mulțime de oameni care vin să facă sport aici.

 Unde poți alerga în București?

3. Pista de atletism Lia Manoliu- dacă vrei să alergi că un profesionist, pe o suprafață care nu pune presiune asupra articulațiilor, pista de atletism Lia Manoliu este cea mai potrivită soluție pe care o ai la îndemână. Din păcate nu este gratuită, însă costul este de doar câteva zeci de lei pe lună.

 Unde poți alerga în București?

4. Pista stadionului Dinamo- dacă vrei o soluție mai ieftină, însă la fel de profesională, pista stadionului Dinamo este o variantă excelentă. Costul este de doar 2 lei pentru fiecare sesiune de alergare.

 Unde poți alerga în București?

5. Lacul Morii – Acesta îți oferă unul dintre cele mai sălbatice locuri de alergat. Chiar dacă nu sunt amenajate, aleile din jurul lacului sunt perfecte pentru mișcare. Din păcate, nu vei putea să alergi pe timp de noapte, existând foarte multe zone care nu sunt luminate.

 Unde poți alerga în București?

6. Pădurea Băneasa – dacă vrei să alergi într-un loc înconjurat de natură, o pădure este cea mai bună opțiune. Poți alerga pe numeroasele alei din pădure și te poți bucura de priveliștea frumoasă oferită de copacii din jur.

 Unde poți alerga în București?

Există și alte locuri în București în care poți să alergi. Până la urmă, capitala are peste 45 de parcuri și numeroase campusuri studențești, stadioane și piste special destinate alergării.

Alergarea este un sport accesibil oricui și tot ceea ce trebuie să faci pentru a te bucura de un plus de sănătate este să începi.

Sfaturi utile pentru atunci când alergi

Indiferent de locul în care ai ales să alergi, este bine să respecți o serie de sfaturi utile:

 • Cumpără o pereche potrivită de pantofi! Este una dintre singurele investiții obligatorii dacă vrei să stai departe de accidentări;
 • Începe să alergi distanțe mici! Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac începătorii este faptul că aleargă distanțe mari din prima, ceea ce duce la febră, oboseală și renunțare;
 • Respiră corect!
 • Nu începe să alergi fără să te încălzești! Dacă vrei să previi accidentările, încălzirea este rutina cu care trebuie să te obișnuiești înainte de fiecare sesiune de antrenament;
 • Hidratează-te! Este important să ai mereu la îndemână o sticlă de apă pentru a te hidrata.
Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

5 parcuri la care ai acces dacă locuiești în sectorul 2

Articolul următor

Cum te deplasezi prin București? Care sunt cele mai sigure și ieftine variante?

Recomandăm și...