Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Ușă principală cu vizor

Ușă principală cu vizor

Părerea experților eDezvoltator

Ușă principală cu vizor
Ușă principală cu vizor

Atunci când alegem ușile la casă trebuie să ținem cont de foarte multe criterii. De exemplu, trebuie să ținem cont de materialul din care este făcut ușa, de elementele de siguranță, de design dar și de prezența vizorului.

Vizorul este locul prin care un om poate vedea ce sau cine se află în spatele ușii fără a se expune pericolului deschiderii în fața unui necunoscut. Este folosit îndeosebi la ușile exterioare, la nivel de blocuri. Se găsește destul de rar la casă sau în zonele rurale.

Pentru a avea o soluție completă de securitate trebuie să alegeți o ușă rezistentă, cu senzori de închidere și sistem de închidere tip seif, geamurile să fie cel puțin securizate dacă nu antiglonț. Ușa trebuie să prezinte un anumit tip de blindaj, să prezinte acces pe bază de amprentă.

O altă metodă de a securiza intrarea este montarea în locul vizorului a unei camere video care să trimită imagini la un monitor în interior dar și la o firmă de securitate.

În România nu se practică montarea de astfel de uși decât la cei ce doresc un nivel extrem de securitate. Ultima modă la uși este montarea în locul vizorului a unui zăvor cu lanț pentru a împiedica deschiderea completă a ușii. Însă considerăm că este mai util o ușa principală cu vizor chiar dacă uneori sunt inestetice și costă mai mult față de ușile clasice.

Avantaje:

  • Permite locatarilor să vadă cine este la ușă fără a deschide ușa.

Dezavantaje:

  • Ușile cu vizor sunt puțin mai scumpe și mai inestetice.

Părere populară:

  • În cultura română, vizorul este o parte integrantă a ușii, acestea fiind deseori prezente în ușile apartamentelor comuniste, foarte puțin și în zona rurală. În ultima vreme, el a devenit opțional, fiind înlocuit de sistemele de împiedicare a deschiderii – zăvor cu lanț .

Alternative:

  • Ușa cu piedică de siguranță/zăvor cu lanț.
Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Ușă principală securizată în 4 puncte

Articolul următor

Profil ferestre marca Alumil

Recomandăm și...