Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Cosmopolis, cel mai ambițios proiect rezidențial din România

Cosmopolis, cel mai ambițios proiect rezidențial din România

Aceasta este o opinie detaliată privind Cosmopolis parcurgerea ei durează aproximativ 10 minute. Pentru păreri sumarizate, prețuri, poziție și multe altele, te rugăm să vizitezi pagina ansamblului pe catalog: Cosmopolis București

Cosmopolis este un ansamblu rezidențial definit printr-o multitudine de particularități care îi oferă un aspect occidental autentic. La aceasta contribuie localizarea pe malul Râului Pasărea, facilitățile de transport public, intrarea securizată și multiple posibilități de petrecere a timpului liber, în parcuri, pe terenurile de sport, la plajă sau la piscinele publice. Se adaugă toate facilitățile necesare omului modern. Complexul rezidențial Cosmopolis are grădinițe, școală, magazine, unicul strip-mall din România, restaurante și sala de fitness.

În Cosmopolis ești acasă. Este liniște și te simți în siguranță, este răcoare în zilele caniculare și aer curat. Trebuie remarcată și atenția specială acordată confortului: centrale pe gaz, încălzirea prin pardoseală, ferestre mari, finisaje la cea mai ridicată normă de calitate în toate locuințele.

Orașul verde cu acoperișuri turcoaz

Ansamblul rezidențial Cosmopolis are un aspect occidental, este prietenos, confortabil și gândit pentru a se potrivi unui stil de viață modern, fiind luate în calcul și îndeplinite toate posibilele necesități curente ale vieții de zi cu zi.

Se spun foarte multe lucruri care laudă Cosmopolis, astfel că cea mai bună soluție este să vezi cu ochii tăi, care este cu adevărat realitatea, ceea ce am și făcut, plimbându-ne pe străzile din ansamblu, savurând o cafea la mall și privind oamenii, uneori chiar trăgând, discret, cu urechea la conversațiile lor, totul cu scopul de a ne face o impresie despre cum este viața în complexul rezidențial.

Ansamblul este dezvoltat în nordul Bucureștiului, pe malul drept al Râului Pasărea. Are acces la segmentul nordic al șoselei de centură, prin strada Europa, dar și la Autostrada 3, spre Ploiești, dacă mergi spre Tunari sau Ștefănești. Bretelele pentru A3 sunt la stânga, cum ieși de pe strada Europa, la circa 600 de metri.

Am cronometrat și, la orele de vârf, se poate ajunge în Pipera, în medie în 20 de minute, iar în zona centrală a Capitalei, în 30. Se ajunge foarte ușor la aeroportul „Henri Coandă”, dar și în Pădurea Băneasa, precum și la centrele comerciale de la periferia Bucureștiului. Nu este foarte complicat nici spre DN1. Durează ceva mai mult doar dacă mergi în partea opusă, spre pe A1- București-Pitești, dar deplasarea rămâne în limite rezonabile, dincolo de intervalele orare de vârf.

În prezent, adică în aprilie-mai 2021, în Cosmopolis sunt peste 4100 de locuințe, în blocuri, cu un nivel variabil de înălțime de 4, 6 și 10 etaje, precum și în case de tip duplex, cu două sau trei niveluri (foarte inspirat amplasate, circular cu zone verzi și piscină la mijloc, accesibile doar celor care locuiesc în casele limitrofe) și vile individuale. La finele anului 2020 locuiau aici peste 14.000 de persoane, cu o medie de vârstă de circa 35 de ani, fiind efectiv una dintre cele mai mari comunități rezidențiale din România și din Europa de Est.

Una dintre caracteristicile ce definesc complexul este consistența arhitecturală, care este o plăcută combinație între modern și clasic. Acoperișurile turcoaz dau o notă personală specială și sunt în armonie perfectă cu cele 35 de piscine. Este vorba despre șapte piscine mari, publice, celelalte fiind mai mici și amplasate în curțile vilelor sau deservind mai multe imobile de tip duplex, din ansamblul rezidențial Cosmopolis.

Configurația urbanistică a zonei este structurată pe zone, cu niveluri de înălțime unitare, și artere largi, ceea ce ne-a dat un intens sentiment de confort, intimitate și care generează un aspect extrem de estetic și foarte aerisit pentru întreg ansamblul. Ne-a plăcut în mod special că se păstrează o distanță generoasă între imobile, ținându-se cont de înălțimea acestora. Iar asta face să nu-i vezi pe cei din blocul alăturat, când își pregătesc cina, ceea ce este demn de luat în seamă.

Orientarea preponderent nord-sud și spre est a construcțiilor, este un alt amănunt foarte bine gândit și aplicat pentru toate construcțiile din ansamblu. Marele avantaj, ce rezultă de aici, este că fiecare imobil, indiferent de nivelul de înălțime, primește lumină naturală la maximum posibil, în toate anotimpurile.

În interiorul zonei rezervate se află un supermarket Carrefour, mai multe magazine alimentare cu produse tradiționale, restaurante, cafenea, cofetărie, dar și curățătorie chimică și magazin pentru electrocasnice și, conform recenziilor bogate de pe Google Maps, una dintre cele mai bune pizzeri, ceea ce putem să confirmăm la rândul nostru.

La toate acestea se adaugă primul strip-mall din România, în incinta unui complex rezidențial, cu magazine, restaurante, zone de relaxare, locuri de parcare și multe alte facilități. Și, da! Este și farmacie, și pet-shop, și coafor, și salon de înfrumusețare, și cabinete medicale, cu medici de familie, și școala, și două grădinițe.

Chiar în mijlocul ansamblului rezidențial Cosmopolis se află un complex comercial în jurul unui supermarket Carrefour, aprovizionat cu tot ce poți avea nevoie în casă
Chiar în mijlocul ansamblului rezidențial Cosmopolis se află un complex comercial în jurul unui supermarket Carrefour, aprovizionat cu tot ce poți avea nevoie în casă

În nordul ansamblului rezidențial, Râul Pasărea formează un lac pe malul căruia a fost amenajată o plajă privată, dotată cu beach bar și două piscine, rezervate exclusiv pentru rezidenți și musafirii acestora. Pe mal există și mai multe locuri unde, pasionații, pot pescui și se pot face plimbări cu caiac-canoe. Astea sunt doar unele dintre particularitățile ce definesc Cosmopolis și care nu au cum să nu-ți placă. Nouă ne-au plăcut, pentru că sunt idei practice care-ți fac efectiv viața mai frumoasă.

Plaja și pontonul de pe lac suntun loc bun pentru a-ți petrece o zi caldă de vară alături de prieteni
Plaja și pontonul de pe lac suntun loc bun pentru a-ți petrece o zi caldă de vară alături de prieteni.

Intrarea în Cosmopolis este permisă doar rezidenților și, evident, musafirilor acestora. La intrare sunt porți securizate, cu bariere, deservite non-stop de o firmă privată de pază. Poți intra automat, pe baza cardului de identificare, dacă ești rezident, sau pe bază de invitație, dacă ești musafir, după o verificare manuală.

În Cosmopolis ești la adăpost de vizite neanunțate! Dincolo de glumă, sistemul acesta, pe care l-am mai văzut practicat doar în occident, îți dă un sentiment relaxant de siguranță. Este imposibil ca în Cosmopolis să intre persoane neautorizate. Mai mult, tot complexul rezidențial, piscinele, arterele și aleile principale, precum și zonele de parcare și parcurile sunt supravegheate prin sisteme video.

Cosmopolis, cel mai ambițios proiect rezidențial din România
Accesul în cartier se face doar pe bază de invitație sau de cartelă de rezident. Poarta care blochează accesul are permanent o echipă de agenți de pază care verifică traficul și permit accesul

Este evidentă grija constantă avută de dezvoltator și respectată de arhitecți, proiectanți și de constructori pentru categoriile vulnerabile și copii. Ne-a impresionat atenția acordată pentru accesibilitatea de care beneficiază persoanele cu dizabilități, de la rampe, interfoanele cu Braille și locuri de parcare rezervate și ușor accesibile pentru aceștia.

La fel de vizibilă este atenția acordată copiilor, nu doar prin numărul locurilor de joacă, ci și prin modul în care acestea sunt amenajate. Sunt dotate cu tot ceea ce este necesar, nu sunt amplasate lângă căile de acces ale mașinilor și sunt îngrădite. În parcuri, rezidenții se pot bucura de un teren de fotbal și unul de tenis, aparate de fitness și mese de ping-pong. Aleile sunt perfecte pentru jogging și ciclism.

Cosmopolis, cel mai ambițios proiect rezidențial din România
Locurile de joacă din interiorul parcurilor sunt poziționate departe de drumurile principale astfel încât cei mici să se poată juca în siguranță

Iubitorii de animale vor fi încântați să afle că există țarcuri special amenajate, unde cățeii pot „socializa” liberi, dar și faptul că patrupedele au voie în parcuri, în lesă, și că este încetățenită și respectată practica curățării după aceștia.

Este inedit, și am remarcat, serviciul de Carpooling (partajare mașină), care îți permite să te asociezi cu vecinii, cunoscuți sau alți rezidenți, care merg în aceeași direcție, fiind amenajată o zonă specială pentru aceasta. Există acces eficient la transportul în comun, care circulă din 30 în 30 de minute, și care acoperă două rute: Cosmopolis – Metrou Pipera și Cosmopolis – Metrou Aurel Vlaicu. În ambele cazuri serviciul funcționează tur-retur.

Programul acestora răspunde, practic, la toate posibilele necesități de deplasare, inclusiv pentru cei care nu au mașină sau nu au carnet de conducere, pentru că face legătura cu două principale stații de metrou și oferă oricui posibilitatea de a se deplasa ușor. Am plecat din complex cu autobuzul, a fost confortabil, a venit și a ajuns la timp și ne-a plăcut.

Cum arată viitorul?

Un ansamblu rezidențial evoluează. Contează foarte mult sensul acestei evoluții, pentru că va menține, va crește sau va duce la scăderea investiției imobiliare. Planurile de viitor pentru Cosmopolis merg pe varianta extinderii, cu o strategie de dezvoltare a infrastructurii generale, prin adăugarea de noi facilități și extinderea celor deja existente, inclusiv a strip mall-ului, care urmează să-și tripleze suprafața, la 14.000 mp, ceea ce va permite deschiderea de noi magazine și facilități de servicii, inclusiv pub, fast-food, brutărie și alte spații, plus noi zone vezi și piscine.

Extinderea nu va afecta cu nimic arealul deja construit, pentru că se face exclusiv în zona limitrofă a acestuia. Se au în plan alte 500 de noi locuințe, dintre care jumătate sunt case individuale. Pandemia a demonstrat cât de bine este să locuiești într-o casă și ne-a învățat să dăm importanță maximă confortului pe care-l oferă aceasta, dar și beneficiilor oferite de un spațiul individual, cu acces la curte și grădină proprie.

Nimic mai bun decât să poți lucra, de exemplu, în aer liber, pe marginea piscinei tale. Aparent pare să nu aibă nicio legătură cu subiectul, dar nu poate fi negat faptul că recenta criză sanitară a dovedit cât de eficientă este munca de acasă și pentru angajat, dar și pentru angajator, iar asta nu se va mai schimba prea curând.

Cosmopolis va crește constant în următorii ani, ținta dezvoltatorului fiind un veritabil oraș care să găzduiască 25.000 de oameni
Cosmopolis va crește constant în următorii ani, ținta dezvoltatorului fiind un veritabil oraș care să găzduiască 25.000 de oameni

Investițiile totale realizate în Cosmopolis, până în acest moment, la mijlocul lui 2021, se ridică la peste 350 de milioane de euro, acesta fiind unul dintre cele mai mari proiecte rezidențiale din Europa de Est, indiferent de segmentul pieței imobiliare căruia i se adresează, iar cele preconizate pentru 2021, începutul lui 2022, merg spre 30 de milioane de euro.

O zi în Cosmopolis

După ce intri în Cosmopolis vei avea sentimentul intens că te afli într-un loc destinat mai degrabă vacanțelor, decât unei zone de locuit. Așa ne-am simțit! Senzația este generată de un cumul de factori. Ce ne-a făcut să constatăm asta? Zonele verzi foarte generoase care, practic, sunt peste tot. Nu ai să găsești în niciun alt complex rezidențial din Capitală, sau din țară, la fel de mulți brazi și confiere, în general, ca aici.

Apoi piscinele, mari, frumos amenajate și sigure (cu zone de mică și mare adâncime), parcurile, plaja amenajată pentru rezidenți, aleile betonate, străzile largi, bine aliniate și cu un plan de interconectare logic, plus locurile de parcare, în zonele publice și cele, garantate, de reședință.

Ansamblul Cosmopolis este gândit astfel încât rezidenții să se simtă înconjurați de natură - fapt pentru care au fost amenajate vaste spații verzi și să aibă o viață socială bogată - de aceea, piscinele publice sunt amplasate între clădirile rezidențiale și oferă atât spații pentru șezlong-uri, cât și pentru mici terase, unde rezidenții pot socializa
Ansamblul Cosmopolis este gândit astfel încât rezidenții să se simtă înconjurați de natură – fapt pentru care au fost amenajate vaste spații verzi și să aibă o viață socială bogată – de aceea, piscinele publice sunt amplasate între clădirile rezidențiale și oferă atât spații pentru șezlong-uri, cât și pentru mici terase, unde rezidenții pot socializa

Cum decurge o zi în Cosmopolis? În primul rând este calmă, fără complicațiile provocate de aglomerație. Nu trebuie să te scoli cu noaptea în cap ca să ajungi la serviciu, la timp. Ai apă caldă, pentru că ai centrală proprie. Nu-ți găsești mașina cu ștergătoarele ridicate, iar dacă plouă, nu-s bălți, plus că iarna nu sunt probleme cu străzi blocate de zăpadă.

Poți să-ți bei cafeaua în curte, pe terasă sau pe marginea piscinei, ori la cafenea, după ce-i lași pe cei mici la una dintre grădinițele din complex, ori în atelierul Artitudes, un centru dedicat activităților artistice, unde rezidenții și/sau copiii lor pot lua lecții de pian, chitară, percuție, streetdance, balet, canto și teatru.

Îți poți îmbrățișa copilul, fără să te claxoneze nimeni, din spate, în poarta grădiniței (cu program normal sau prelungit) sau la școala I-IV (care are și after school), aflate chiar în interiorul complexului. Suntem părinți și știm ce dulce este sentimentul generat de faptul că îl știi pe „ăla mic” în perfectă siguranță.

Și, uite așa, pleci calm și liniștit la muncă (sau te întorci în liniștea de acasă, ca să-ți vezi de treburile tale, remote), după ce îi lași, pe cei mai mari, la Școala Americană (la 10 minute de complex), la Școala privată din Pipera (tot 10 minute) sau la Liceul Francez (maximum 15 minute).

Cosmopolis dispune de o gamă completă de învățământ primar: grădiniță, școală generală și afterschool
Cosmopolis dispune de o gamă completă de învățământ primar: grădiniță, școală generală și afterschool

La revenirea acasă poți face rapid cumpărături, dacă ai nevoie, la oricare din magazinele din complex sau în drum. Sunt două supermarketuri Lidl, un Mega Image și un Carrefour, la 5-10 minute de Cosmopolis, în funcție de traseul pe care îl faci spre casă. Am verificat în mod special prețurile de la magazinele din interiorul complexul rezidențial, iar acestea sunt identice cu cele din București și Ilfov.

În plus, magazinele din complex sunt bine aprovizionate, iar programul este similar cu al oricăror altor centre comerciale de acest tip. Funcționează perfect și sistemul de livrări la domiciliu și ai beneficiu de a primi pachete, chiar și atunci când nu ești acasă.

Tot în drum spre casă, pentru că nu te grăbește nimic, te poți opri la o cafea și o baclava sau o prăjitură, pentru cei mici. Sau faci o pauză de relaxare pe o bancă în parc, în timp ce copiii se dau în leagăn și în tobogan ca să-și facă poftă de mâncare.

Strip-mall-ul din cadrul ansamblului rezidențial Cosmopolis oferă rezidenților o gamă foarte largă de magazine, cafenele și restaurante. În spiritul acestui cartier cosmopolitan, aici vei găsi atât produse tradiționale românești, cât și preparate din Turcia, Italia sau țări exotice
Strip-mall-ul din cadrul ansamblului rezidențial Cosmopolis oferă rezidenților o gamă foarte largă de magazine, cafenele și restaurante. În spiritul acestui cartier cosmopolitan, aici vei găsi atât produse tradiționale românești, cât și preparate din Turcia, Italia sau țări exotice

După-amiaza sau mai târziu, după cină, ai de ales ce vrei să faci: o plimbare pe plajă, înoți în piscină sau te implici în „galeria de suporteri” la meciurile de fotbal dintre echipele de juniori, unde joacă și mezinul familiei, ori participi, cu toată dăruirea, la campionatul de ping-pong, baschet, volei sau șah. Mai poți alege între un circuit cu bicicleta, cu rolele sau cu hoverboard-ul. Sau, îți lași copiii la prieteni în curte să se joace cu copiii lor și pleci la o plimbare pe malul lacului.

Cosmopolis, cel mai ambițios proiect rezidențial din România
Cei cărora le place jogging-ul se vor bucura să dea o tură pe aleile amenajate de-a lungul cartierului, alei care îi vor purta prin parcuri, pe lângă mall și pe malul lacului

Este de presupus că după o zi plină, vei dormi bine. Noi am dormit tun și am experimentat aici ce înseamnă un somn odihnitor, pentru că este liniște și te simți în perfectă siguranță din toate punctele de vedere. Nu sunt tramvaie, nu sunt sirene de poliție, nu sunt claxoane și nici nu se fac curse de motoare la miezul nopții.

Vara poți dormi liniștit cu ferestrele larg deschise, pentru că miroase frumos, a iarbă tăiată proaspăt (zonele verzi sunt foarte îngrijite), iar temperatura, vara, este mereu cu câteva grade, esențiale în fapt, mai mică decât în mijlocul Bucureștiului, ceea ce este mai mult decât reconfortant.

Cosmopolis, cel mai ambițios proiect rezidențial din România
Noaptea, în Cosmopolis, este foarte liniște datorită distanței mari față de arterele intens circulate. Traficul în ansamblu este restricționat de limitatoare de viteză care previn un nivel ridicat de zgmomot

În weekend poți organiza doar pentru familia ta, sau pentru un grup mai mare, o ieșire la pădurea Băneasa sau Pasărea. Se poate ajunge și cu bicicleta. În complex poți utiliza biciclata împreună cu copiii (pe bicicletele lor, sau pe scaun de bebe, pe a ta). Deplasarea este fără niciun fel de riscuri în ceea ce privește mașinile din trafic.

Cred că nicăieri deplasarea cu bicicleta sau pe jos nu este mai sigură ca aici și asta pentru că viteza de deplasare a mașinilor este sub control, datorită limitatoarelor de viteză, amplasate exact acolo unde sunt cu adevărat necesare, adică înaintea trecerilor pentru pietoni și lângă parcuri. Și oricum viteza mașinilor este limitată la 40 km/h, așa cum cere Codul Rutier, în zonele rezidențiale, iar limitatoarele contribuie din plin la respectarea acestei cerințe.

Alt detaliu interesant care ne-a sărit în ochi conducând pe străzile late din Cosmopolis au fost intersecțiile de tip 4-way, adică „la înțelegere între cei care ajung simultan în intersecție”. Ni s-a părut interesant acest detaliu deoarece trădează dorința dezvoltatorului de a crea o comunitate unită, una care se va respecta „la fiecare colț”.

Dacă este final de săptămână sau zi liberă, dacă nu e prohibiție la pescuit și dacă te poți trezi din somnul dulce de dimineață, poți încerca și o partidă de pescuit. Dacă vrei un program mixt, care să-i satisfacă pe toți membri familiei sau ai chef de shopping solo ai de ales între: un magazin Ikea, Băneasa Shopping City și Promenada (toate la 10-15 minute, cu mașina). Ideea este că există posibilitatea de a face multiple combinații, pe principiul îmbinării utilului cu plăcutul: cumpărături, o masă la restaurant și un film bun.

Oricând ai chef, energie de consumat și ceva timp la dispoziție, poți merge la complexul sportiv multidisciplinar cu circuit închis, rezervat și el exclusiv rezidenților complexului, respectiv Cosmopolis Gold Gym. Locul este un veritabil etalon în materie, recent construit și dotat cu aparatură modernă, de ultimă generație.

Cosmopolis Gold Gym este o sală de fitness nou construită în interiorul ansamblului și dotată cu aparatură de nouă generație
Cosmopolis Gold Gym este o sală de fitness nou construită în interiorul ansamblului și dotată cu aparatură de nouă generație

Locuințele din complex

Există o variantă perfectă pentru orice beneficiar. Toate apartamentele au terasă, dar există și apartamente cu două terase. Nu există apartament, cu mai mult de trei camere (living și două dormitoare), fără două băi. Vilele au garaj, scară interioară și piscină proprie. În cazul blocurilor de apartamente, majoritatea dispun de parcări subterane încălzite.

Casele individuale și cele de tip duplex, cu a lor grădină și piscină, te vor face să-ți petreci mult timp în aer liber (și, da, este aer curat!) și să faci mai multă mișcare, plus că viața ta socială va exploda, în sensul că vei putea organiza cele mai cool petreceri în aer liber, evident, dacă asta vrei. Sau dacă ești genul care se bucură de tihna casei sale și de plăcerea de a-și îngriji un strat cu flori, de asta vei avea parte.

Cosmopolis este printre puținele ansambluri care oferă o gamă atât de largă de tipuri de case. Acestea se bucură de o curte spațioasă și de intimitate datorită dispunerii circulare de-a lungul bulevardelor dar și datorită unui planning urban bun - zonele de case sunt distanțate de zonele cu blocuri
Cosmopolis este printre puținele ansambluri care oferă o gamă atât de largă de tipuri de case. Acestea se bucură de o curte spațioasă și de intimitate datorită dispunerii circulare de-a lungul bulevardelor dar și datorită unui planning urban bun – zonele de case sunt distanțate de zonele cu blocuri

Construcțiile au un grad maxim de rezistență la seisme (este unul dintre motivele principale pentru care am avut un imens sentiment de liniște). Pereții au o grosime de 45 de centimetri iar fundațiile sunt realizate conform normelor, pe baza studiilor legate de structura solului.

Pereții exteriori sunt construiți din cărămidă ceramică și izolați cu polistiren expandat, excelent izolator termic. Pereții de la interior, cei care compartimentează locuințele din Cosmopolis, sunt realizați pe structură ușoară din metal, având mai multe straturi compuse din vată minerală și gips-carton.

Toate apartamentele sunt dotate cu centrală pe gaz, alimentarea cu apă se face din rețeaua publică verificată, iar apele uzate sunt tratate și epurate la stația proprie, din complex.

În tot complexul rezidențial, locuințele sunt dotate cu încălzire prin pardoseală, considerată cea mai eficientă formă de încălzire, combinată cu o izolare exterioară corectă, conform standardelor. Nu suntem toți specialiști în construcții, așa că merită spus că tipul de cărămidă ceramică ales pentru izolare are o mare inerție termică, ce contribuie esențial la confortul termic din interior, indiferent de anotimp, pe principiul, vara răcoare și iarna… cald.

Toate locuințele sunt excelent iluminate datorită ferestrelor înalte și a spațiilor deschise - puține ansambluri oferă atât de multă atenție la calitatea vieții beneficiarilor săi, fapt ce dovește că dezvoltatorul Cosmopolis are o viziune pe termen lung
Toate locuințele sunt excelent iluminate datorită ferestrelor înalte și a spațiilor deschise – puține ansambluri oferă atât de multă atenție la calitatea vieții beneficiarilor săi, fapt ce dovește că dezvoltatorul Cosmopolis are o viziune pe termen lung

S-au folosit în toate locuințele siguranțe diferențiale, care elimină complet riscul de a te curenta, pentru că acestea „simt” orice scurgere de curent și întrerup instantaneu alimentarea cu energie electrică.

Ușile de interior sunt din MDF, iar toată tâmplăria exterioară din PVC calitativ. Ușile exterioare sunt metalice și sunt izolate. Podelele sunt din parchet stratificat în dormitoare și living și din gresie mată, nealunecoasă, în baie, bucătărie, holuri și pe terase. Toate finisajele interioare (de la cele ale terminalelor electrice, până la îmbinări, zugrăveli și montajul plăcilor de faianță și al celor de sticlă din bucătărie) sunt la cea mai ridicată normă de calitate.

Una dintre facilitățile foarte utile ale locuințelor din Cosmopolis este că poți opta pentru apartamente mobilate sau nemobilate. Primele au tot ceea ce este necesar, inclusiv electrocasnicele principale și mobilierul de bucătărie, plus toate piesele de bază pentru fiecare cameră în parte (inclusiv televizoare). Apartamentele nemobilate au obiectele sanitare și centrala termică montate.

Băile, bucătăriile și terasele sunt dotate cu faianță și gresie mată. Pe lângă aspectul elegant, această alegere este una și practică deoarece suprafața mată previne alunecările și implicit accidentele
Băile, bucătăriile și terasele sunt dotate cu faianță și gresie mată. Pe lângă aspectul elegant, această alegere este una și practică deoarece suprafața mată previne alunecările și implicit accidentele

Prețurile locuințelor variază în funcție de suprafața disponibilă. Există varianta economic, practicată pentru studiouri, apartamente cu două și trei camere, unde prețul este sub 950 euro/mp, cea standard, pentru apartamentele spațioase și duplexuri, care variază de la 950 la 1300 euro/mp și cea de lux, pentru vile, care pleacă de la 1300 euro/mp.

Dezvoltatorii pun la dispoziție și soluția de upgrade imobiliar, menit să-i sprijine pe cei care își doresc o proprietate în Cosmopolis, și care pot achita contravaloarea acesteia (integral sau parțial) cu prețul obținut pe apartamentul vechi aflat în proprietate.

Opțional, îți este oferită asistență pentru amenajarea interioară. Ai acces la furnizori de top pentru identificarea celor mai bune soluții pentru mobilat, iluminat, decorațiuni și finisaje. Dezvoltatorul pune la dispoziția proprietarilor posibilitatea de achiziție și transport, și oferă asistență pentru montaj la orice tip de accesorii (tapet, draperii, perdele, lustre, piese de mobilier etc.). Plata serviciilor se face procentual, din valoarea comenzii, ceea ce este un sistem extrem de rentabil.

Cosmopolis, cel mai ambițios proiect rezidențial din România
Locuințele vin mobilate parțial însă ai opțiunea de a opta pentru un serviciu de design interior oferit chiar de dezvoltator

Combinația dintre investiții, planul de dezvoltare, proiectele efective și modul în care a fost gândit Cosmopolis au creat acest ansamblul rezidențial care poate satisface toate necesitățile de care ai nevoie într-un astfel de complex. La aceasta se adaugă siguranța, serviciile și confortul care poate fi comparat, fără exagerare, cu al unui oraș european de top. Oricât ai fi de critic nu poți găsi neajunsuri. Dacă totuși acestea apar, ai posibilitatea de a apela la administrație, care le rezolvă.

Cosmopolis are, în prezent, o suprafață totală de 821.000 de metri pătrați, investiția totală în amenajare (construcții, spații de utilitate publică, zone verzi, alei, căi de acces etc) fiind de 350 de milioane de euro, la care se mai adaugă, doar anul acesta alte 30 de milioane. Iar, date certe arată că, această poveste frumoasă, continuă!

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Militari Residence, zona cu cea mai rapidă dezvoltare imobiliară din România

Articolul următor

Plaza Residence, mini orașul dintre două bulevarde

Recomandăm și...