Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Dezvoltatorul imobiliar Exigent Development a semnat un contract de împrumut de 57,8 milioane de euro cu OTP Group pentru construcția fazei 5 a proiectului Plaza Residence al Militari, care cuprinde 1.288 de apartamente.

Dezvoltatorul imobiliar Exigent Development a semnat un contract de împrumut de 57,8 milioane de euro cu OTP Group pentru construcția fazei 5 a proiectului Plaza Residence al Militari, care cuprinde 1.288 de apartamente.

OTP Bank România și OTP Bank Plc. anunță semnarea unui acord de finanțare cu Exigent Property Investment în valoare de 57,8 milioane EUR pentru construcția Parcului Faza 5 a ansamblului rezidențial Exigent Plaza Residence din cartierul Militari din București, între Plaza. Centrul comercial România și Timișoara.

Totodată, banca a oferit și o facilitate de finanțare în valoare de 50 de milioane de lei pentru a susține TVA în cadrul aceluiași proiect.

Exigent Property Investment face parte din Exigent Development, companie fondată de omul de afaceri Alin Niculae împreună cu Cornel Petruţ Ion şi Daniel Niculae, doi antreprenori care şi-au pus amprenta într-o serie de proiecte imobiliare.

„Primul credit acordat Grupului Exigent a fost în 2017 și de atunci compania a crescut și, în cele din urmă, a dezvoltat mii de apartamente în ansamblul rezidențial, care este acum a cincea fază a proiectului Plaza Rezidence”, spune Alexandru Neagu, Romania OTP Large. directori corporativi ai băncilor.

A cincea fază a proiectului Plaza Residence va cuprinde 1.288 de apartamente cu o suprafață de șantier de 27.314 metri pătrați și o suprafață construită de aproximativ 144.200 de metri pătrați.

Construit pe locul fostei fabrici de betoane Lujerul și Holcim din București, proiectul a livrat până acum în jur de 6.000 de apartamente.

Acest nou acord cu OTP Bank consolidează și reconfirmă parteneriatul puternic al băncii cu Plaza Residence, unul dintre cele mai de succes proiecte ale noastre”, a declarat Alin Niculae, fondatorul Alfa Group, un conglomerat românesc, care include și Exigent Development.

OTP Bank a finanțat și fazele anterioare (Faza 1, 2, 3 și 4) ale aceluiași proiect cu peste 530 de milioane de lei prin intermediul companiei Exigent Development.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat ca consilier juridic al OTP Bank, iar Clifford Chance a acționat ca consilier juridic al Exigent Development SRL, cu o echipă coordonată de Partenerul Mădălina Rachieru-Postolache, formată din Senior Associate Mădălina Mailat și Asociat Dana Mirea.

Grupul Alpha, de care aparține Exigent Development, deține și OSCAR Downstream, principala companie petrolieră independentă românească care distribuie combustibili în România și un jucător de top 5 pe piața internă de petrol și gaze. Grupul reunește companii din diverse domenii precum asigurări, tehnologie, logistică, management de proiecte imobiliare și Akcent Development, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori imobiliari din București cu o istorie de peste 20 de ani pe piața imobiliară a Capitalei, inclusiv construcții de birouri și rezidențiale, compania a anunțat că va investi 300 de milioane de euro pe piața rezidențială în următorii câțiva ani.

Portofoliul grupului include peste 10.000 de apartamente finalizate, inclusiv 19th Residence, 20th Residence, 21Residence Politehnica, Exigent One și Exigent Two, Plaza Residence (Faza 1-4), Cloud9 Residence și multe altele. Segmentul de birouri include proiecte Mendeleev Office 5, Eminescu Offices, Rosetti Tower și Oscar One.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

În ciuda așteptărilor, prețurile apartamentelor continuă să crească. Singura excepție de la această regulă este Sibiul

Articolul următor

Pofta buna la faptă bun! Burger local din București pune pe masă „chitanța de servit”: iei mâncare de la străini. „Oricine poate trece prin momente grele”

Recomandăm și...